reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Trzema nie musisz, zdjęcie to przykład w razie zimna, żeby w ogóle dostać się do auta :) Wiadomo, że w trasie się malucha odkrywa, rozpina itp.
Ja co do tych kombinezonów ze Smyka nie chcę siać terroru, że się nie nadają, tak pomyślałam na oko, bo wyglądają na grube, ale jeśli ktoś ma i mówi, że będzie ok, to nie będę się kłócić, bo w rękach tego nie miałam :D Ale jeśli trafi Ci się maluch, a Ty masz rozmiar 62, to może być będzie za luźny na odbiór ze szpitala. Wiem, bo sama się przeliczyłam z rozmiarem i z wielkimi wyrzutami sumienia wiozłam dziecko ze szpitala w luźnym kombinezonie na rozmiar 62.
Sa grube ale do tego tez uwazam ze trzeba śpiwór i kocyk. Ja kocyk do fotelika zrobie sobie w tej milusiej welny, taki bardziej spiworek zeby pasy mozna bylo przeciągnąć do środka i zapiac Dzidzie

reklama
Hej, witamy się w słoneczną niedzielę :)
Co do wagi, modlę się, żeby już się zatrzymała, mam już 4,7kg na plusie, czyli waże 70,5kg przy 163 TRAGEDIA, a to dopiero połowa :( mam nadzieję że szybko to zgubie po porodzie..

Ja tez myslal ze mało bede tyc bo malo jem. Male porcje. Co prawda częściej i pewnie jak przez trzy lata mialam niedozywiony organizm to teraz jak dostaje trochę wiecej to chowa na zapas. Potem schudne szybko mam nadzieję. Już z kolezanka trenerka dogadana jestem ze będzie mnie trenować. Bo mam motywacje wystartować w zawodach bikini fitness [emoji23]

Ja tez mam ten niebieski ze smyka rozm 62 :) no i wlasnie wyobrażam sobie, że on bedzie na wyjście ze szpitala. Ale teraz z tym zapinaniem pasów w foteliku to mam zamęt... czyli co, wypadałoby dziecko w aucie szybko z tego rozebrać i włożyć do fotelika i owijac az trzema warstwami...? Wiadomo ze w aucie sie nagrzewa nawet do 20 kilku stopni, dziecko sie chyba ugotuje?
Dokładnie powinno się rozbierać w ogóle dzieci z kurtek itp.

No wlasnie ja bylam przekonana, ze bede tyć bo waga początkowa to 71-72kg przy 175cm, wiec nie jestem jakas super szczupła. No nic, bede dalej obserwować ;)
A no to słuchaj będzie Ci lżej z brzuszkiem później ważne żeby jesc i dzidzia była dożywiona .
Zapytaj swojego lekarza jak z tym tyciem ma byc [emoji4]

Ja zaczynałam z 48 teraz 52 na czczo mam 163 wzrostu

reklama
Dzien dobry :) ja jestem wyspana, zadowolona ( wczoraj trzy razy przytulanko) :D Dzieci pojechaly do babci, bo sie na kąpielisko umowili, a My mamy tylko syna M i nie wiem co robic bedziemy, bo mlody mimo 12 lat zachowuje sie jakby mial 16 i w dupie ma wypady z Nami :/ troche mnie to irytuje, bo wczoraj na kapielisku moje szalaly wi wodzie, a ten siedzial o dopytywal kiedy wracamy...:crazy:

Co do kombinezonu, ja bede miala dwa, jeden wlasnie taki miskowy, a drugi grubszy. Spiwora nie bede miala wcale. Natomiast do fotelika zamierzam uszyc specjalny kocyk, ubierac bede body, polspiochy i dresik i zawijala w kocyk.
Link do: MINKY KOCYK do FOTELIKA NOSIDELKA z kapturkiem MIŚ

Do góry