reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Najpierw powiem ze przykro mo dziewczyny z powodu chlopow, nie bede pisac ze ja czuje ze my teraz rozkwitamy i dobrze nam jak nigdy, ale nie ma co sie porownywac szczególnie ze wiekszosc z was ma juz dzieci a to dla mnie zagwostka jak to bedzie np za 10 lat. Po waszych postach ucze sie tylko ze musze duzo gadac z chlopem, zeby kazdy wiedzial co chce i czego oczekuje, ale jak czasu brak to kiedy rozmawiac? Zycie zycie...

A generalnie pytanie mam takie. Glownie do mamus albo do jeszcze bezdzietnych z pojeciem;) bo chodzi mi o te kombinezony co kupilysmy w smyku np. Jak jest zima to generalnie kiedys one sie sprawdzaja? Jak ubierac dzidzie, najpierw pajac potem kobminezon? No i wlasnie, mozna jeszcze kocyk i tak wyjsc w zime np do lekarza, czy trzeba jeszcze taka kurtke kombinezon? Kto pomoze nierozganietej:) jesli ktos nie ma tego kombinezonu ze smyka powiem ze jest baaardzo gruby i ma podszewke z bawelny. No mis na maxa ale taki porządnie gruby.

Załączniki

• 20180713_194731.jpg
    20180713_194731.jpg
    731,2 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnia edycja:
Najpierw powiem ze przykro mo dziewczyny z powodu chlopow, nie bede pisac ze ja czuje ze my teraz rozkwitamy i dobrze nam jak nigdy, ale nie ma co sie porownywac szczególnie ze wiekszosc z was ma juz dzieci a to dla mnie zagwostka jak to bedzie np za 10 lat. Po waszych postach ucze sie tylko ze musze duzo gadac z chlopem, zeby kazdy wiedzial co chce i czego oczekuje, ale jak czasu brak to kiedy rozmawiac? Zycie zycie...

A generalnie pytanie mam takie. Glownie do mamus albo do jeszcze bezdzietnych z pojeciem;) bo chodzi mi o te kombinezony co kupilysmy w smyku np. Jak jest zima to generalnie kiedys one sie sprawdzaja? Jak ubierac dzidzie, najpierw pajac potem kobminezon? No i wlasnie, mozna jeszcze kocyk i tak wyjsc w zime np do lekarza, czy trzeba jeszcze taka kurtke kombinezon? Kto pomoze nierozganietej:) jesli ktos nie ma tego kombinezonu ze smyka powiem ze jest baaardzo gruby i ma podszewke z bawelny. No mis na maxa ale taki gruby.
Wszystko zależy od pogody ale złota zasada jest żeby ubierać dziecko jedną warstwę więcej niż siebie. Pamiętać że kocyk liczymy jako okrycie. Jak są mrozy i wieje wiatr to temp jest bardziej odczuwalna więc wszystko też zależy ile będziesz spacerować itd. Ja do takiego kombinezonu zakrywalam kocykiem. Ubieralam body z długim rękawem lub krótkim plus bluzkę z długim i rajstopki.

Czyli mozna na sam taki kombinezon wyjsc? Super, juz myslalam ze mnie zrugacie ze za chlodno mu bedzie ale jak cos zle zrozumialam to rugajcie smialo no i oczywiscie kocyk i pod spodem ciuszki, myslicie ze taki kombinezon jest cieplejszy czy taki ortalionowy? Pewnie ortalionowy lepszy na snieg i jakis deszcz ale dzidzia i tak pod wozkiem czy w aucie, no zakochalam sie w tych kombinezonikach mieciutkich i jeszcze wylicytowalam czadowy na rozmiar juz 62 wiec mam do 6 mc juz kombinezoniki, jak przyjdzie wrzuce zdjecie bo juz strony nie ma:)

@lucalew ale piekny, pewnie praktyczniejszy taki niz te w ktorych sie zakochalam co?
Zdecydowanie bo wkładasz tylko rączki i zapinasz. My mamy od dołu jeszcze odpinany np żeby zmienić tylko pieluszke i wywijane rękawki z opcją rękawiczek. Mąż kupił też w smyku ale to było 3 lata temu. Poszukaj może na olx albo na fb na grupach sprzedażowych ze swojej okolicy.

Sa sa , ale nie chce zeby sie te zmarnowaly:D jakbys miala takie ze smyka co wrzucilam zdjecie r 56 i podobny rozmiar 62 to jakbys je uzytkowala, jesli bym kupila taki jak piszesz, ktory wydaje super praktyczny, to bede w ogole ich uzywac??

reklama
Sa sa , ale nie chce zeby sie te zmarnowaly:D jakbys miala takie ze smyka co wrzucilam zdjecie r 56 i podobny rozmiar 62 to jakbys je uzytkowala, jesli bym kupila taki jak piszesz, ktory wydaje super praktyczny, to bede w ogole ich uzywac??
Miałam 3 takie polarowe/miskowe i używałam jak temperatura była na + i nie wiało a na chłodniejsze dni czy mrozne uzywalismy ten grubszy. Te polarowe/miskowe to pamiętam że jesień i wczesna wiosna. Ciężko stwierdzić jaka będzie zima. Mamy oba więc będziemy używać w zależności od pogody.

Do góry