reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy któraś dostała skierowanie na badania te ciążowe bez akcji serca? Bo właśnie się dowiedziałam w luxmedzie ze skierowanie dostanę jak będzie serduszko oni nazywają to ciąża żywa. Ale chyba progesteron zrobię prywatnie. U mnie aktualnie zero objawów. To mnie martwi.

Dziewczyny czy któraś dostała skierowanie na badania te ciążowe bez akcji serca? Bo właśnie się dowiedziałam w luxmedzie ze skierowanie dostanę jak będzie serduszko oni nazywają to ciąża żywa. Ale chyba progesteron zrobię prywatnie. U mnie aktualnie zero objawów. To mnie martwi.

Ja w poprzedniej ciazy dostalam ale nie zdazylam ich zrobic bo wieczorem poszlam prywatnie do doktora a na nastepny dzien juz bylam w szpitalu.

Nie martw się na zapas - nie Ty jedna nie masz żadnych objawów. Kiedy masz wizytę?

No to nie fajna masz sytuację ale u mnie nie lepiej w styczniu zmienilam prace i umowe pierwsza mam tylko do konca kwietnia i nie wiem czy przedłuża ja ze mna czy nie.....ciągle czlowiek ma pod górkę
Jeżeli umowa nie jest na okres próbny, lub na okres próbny przekraczający 1mc to muszą Ci ją przedłużyć, w tym drugim przypadku do dnia porodu, ale warunkiem jest to, że w ostatnim dniu umowy musisz być po 3mc ciąży :)

Ja w poprzedniej ciazy jak bylam na wizycie i nie bylo serduszka to nie dostalam. A teraz w piatek serduszko bylo i od razu dostalam skierowanie na badania.

Puk,puk nieśmiało się witam.Testy ciążowe pozytywne choć ciąża jeszcze nie potwierdzona przez lekarza bo i tak za wcześnie jeszcze jest.Wizytę planuję tak 1 połowie maja...jeśli się wszystko dobrze ułoży to chyba będę ostatnia....zamykająca ten wątek bo termin wg OM to 30/31 grudzień..Super sylwester będzie mnie czekał:-D
Trzymajcie kciuki dziewczyny;)

reklama
Ja dziś wg kalendarza 6t0d i aż śmieszne, bo do tej pory brak mdłości a dziś się zaczęły i to takie straszne..
Jem kanapkę z serkiem śmietankowym, bo nie ma wyraźnego zapachu. Z 10 min walczę z każdym gryzem
Miałam nadzieję że to mnie ominie :d
Najgorsza myśl jaka może mi towarzyszyc to o jedzeniu
Od razu gula w gardle :/

Powiedzcie dziewczyny, jak u was sprawy lozkowe? Bez zmian ? ;p bo wczoraj już nie aytrYmalismy celibatu i trochę się poprzytulalismy :/
U nas bez zmian, ale nie mamy zalecenia od lekarza ze nalezy sie wstrzymywac :)

Mi mdlosci zaczely sie szybciutko, ale wcześniej to trwaly tylko chwile i byly malo ociazliwe, dzis za to masakra. Wlasnie probuje zjesc obiad ale chyba nic z tego.

Do góry