reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
No i jesteśmy z powrotem, dzidzia cała i zdrowa, niestety nie wiadomo jaka długa bo za bardzo nóżki podwinięte. Obwód główki nieco ponad 15cm, udko ciut ponad 3cm, waga 302 gramy :) szyjka długa i bezpieczna ;) termin przesunął się z 14 na 10.12, łożysko na tylnej ścianie, dzidzia na razie ułożona główką w dół, zasłaniało buźkę rączkami, zaciskało piąstki :) no i tak jak czułam.. Będzie chłopczyk. Nie powiem, jestem trochę zawiedziona, ale przynajmniej będzie pretekst żeby dorobić za kilka lat rodzeństwo :D oczywiście cieszymy się, że zdrowe i mocno kochamy.
Super wieści[emoji7][emoji7][emoji7]

Dziewczyny czy któraś z Was robiła już glukoze z obciążeniem?

Ja mam do niej podejsc w piatek. Ale nie wien jak się przygotowac. Niby v już ja kiedyś mialam Ale wymazalam to z pamieci

Nie mozna jesc przez co najmniej 12 godz wczesniej i pic tylko wode, moze byc gazowana byle nic slodkiego :) niestety po wypiciu nie mozna zbyt duzo popijac woda a najlepiej wogole i trzeba cale 2 godz siedziec na dupce i czekac bo co godz pobieraja krew, najlepiej nie spacerowac jedynie do wc zeby nie spalac tej glukozy :)

Wziełam . boje sie ze nie donosze tej ciazy :(

Zabraniam ci tak myslec ! Donosisz ta ciaze, wszystkie donosimy i urodzimy piekne bobasy :)
Mnie dzis rano wzial taki mega skurcz, brzuch odrazu twardy az ciezko sie ruszyc bylo i tak chyba z 10 min ale przeszlo i juz nie wrocilo na szczescie :)

No i jesteśmy z powrotem, dzidzia cała i zdrowa, niestety nie wiadomo jaka długa bo za bardzo nóżki podwinięte. Obwód główki nieco ponad 15cm, udko ciut ponad 3cm, waga 302 gramy :) szyjka długa i bezpieczna ;) termin przesunął się z 14 na 10.12, łożysko na tylnej ścianie, dzidzia na razie ułożona główką w dół, zasłaniało buźkę rączkami, zaciskało piąstki :) no i tak jak czułam.. Będzie chłopczyk. Nie powiem, jestem trochę zawiedziona, ale przynajmniej będzie pretekst żeby dorobić za kilka lat rodzeństwo :D oczywiście cieszymy się, że zdrowe i mocno kochamy.

Najwazniejsze ze wszystko wporzadku :) a pozniej synek bedzie starszym bratem dla malej krolewny ;)

Nie mogę zasnąć. Mąż mnie tak wnerwia ze nie mogę czasem na Niego patrzeć mimo ze jest kochany. Jest na L4 i za dlugo ze mna siedzi. On w salonie nie wiem co tam ma do roboty tak dlugo, niby oglada a ja zasnąć nie moge sama. Czesto spimy w salonie bo tam mamy tv i jakos wtedy juz o 22 zasypia. A jak tylko ja ide do sypialni to ten nagle pol nocy filmy ogląda. Zaraz sie doszukuje

Tak sie poklocilam (po cichu bo noc) z mężem ze az wyszlam na chwile na dwór i tam ryczalam z godzinę i teraz juz leci kolejna w domu. Nie wiem o co konkretnie ale chyba o moje hormony. Jakoś dzisiaj nie czuje sie kochana i w poczuciu bezpieczeństwa a on jeszcze dolewa oliwy do ognia. Jeszcze mi napisal jak bylam na dworze izebym go noe denerwowala bo sie grubo zdziwie. To ja mu odpisalam ze droga wolna ze z dwójką dalam rade to i z trójką dam. Ale wrocilam do domu i rycze w sypialni, nie wiem jak jutro bede funkcjonować, ale wchodzac do domu on chciał wyjść, tylko mu powiedziałam zeby nie robil scen po nocach to powiedział ze jutro sobie ze mną pogada. Jakiegos mam mega doła, albo mnie jakas deprecha dopada. Martwie sie o Dzidziusia naszego, rycze juz trzecia godzine a on ma to w dupie i spi sobie w salonie a mnie az szyjka boli [emoji22][emoji22][emoji22]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś z Was robiła już glukoze z obciążeniem?

Ja mam do niej podejsc w piatek. Ale nie wien jak się przygotowac. Niby v już ja kiedyś mialam Ale wymazalam to z pamieci

Polecam Ci zabrać cytrynę na badanie, ja sie bardzo stresowałam tym badaniem bo kiedyś mi słabo rozpuscili glukozę i wyszedł taki gesty glut do wypicia. Dobrze zrobiona musi buc rozpuszczona w gorącej wodzie. Wypiłam jak lemoniadke i czułam sie rewelacyjnie, az pielęgniarka w szoku była[emoji4] różnie sie reaguje niestety, jedna dziewczyna w poczekalni ledwo to zniosła. Polecam Ci przepłukać usta woda po wypiciu ale na pewno nie pic wody. Dasz rade [emoji4] mnie to czeka znowu w 28tc....

reklama
Najgorsze ze ja ostatnio przez noc wypijam nawet 1litro herbaty. Nie mowiac o tym ile wypojam przed snem. Z wodamoze triche sie ogranicze bo gorzej mi wchodzi.

Czyli popic woda nie mozna? Ale gazowana moze byc? Ja chyba tego nie przetrwam
To nie jest takie straszne jak sie wydaje ;-)

Do góry