reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
A nie możesz iść do innego gina. Kurcze dziewczyny dla mnie to przegięcie brać takie leki wg własnego uznania to nie cukierki [emoji32]
Jeśli ktoś stara się latami i doświadczył niekompetencji lekarzy, to takie wybaczcie mam zdanie. Chodzi o zwlekanie i na sile próbowanie doprowadzić do książkowego cyklu organizm, który i tak idzie swoim torem jak któraś wspomniała,( ze organizm to nie matematyka) i doprowadza w moim odczuciu do poronień lub noe stara się pomoc jeśli można, dążąc do tego ze ma być książkowo albo w myśl tego ze zarobi więcej kasy to sorry.
@porcelana nie miała zbadanego progesteronu, a powinna według mnie. I nie dziwie się wcale szukania pomocy w inny sposób, skoro pani doktor nie raczy oddzwonić.
Duphaston zgadzam się to nie cukierki, ale ciąża jest i branie ich na własna rękę w tym wypadku na pewno nie zaszkodzą.
Wybaczcie, ale musiałam to napisać.

A poziom cukru w ciazy wzrasta? ja w lutym robilam badania na czczo mialam przekroczone moj gin dal mi skierowanie na test obciazenia glukoza i wynik po 2 godz byl w gornych granicach, moze juz powinna unikac slodyczy?
Jeśli jest ryzko cukrzycy, to powinnaś ograniczyć. Ja już ograniczyłam. Ale boje się ze i tak będę miała.
Cześć Grudniówki :) chciałabym do was dołączyć termin mam na ok 12 grudnia. Jestem już mama dwójki wspaniałych chłopców :)
Tydzień temu robiłam betę 2 razy teraz czekam na pierwszą wizytę 25 kwietnia. Jestem nie spokojna jakąś w poprzednich ciazach tego nie czułam. W pracy już powiedziałam że względu na fizyczna pracę i też nie jestem pewna czy nie za szybko...
Ogólnie dokuczaja mi mdłości i bóle podbrzusza.
Witaj! Wszystko będzie dobrze! Myśl pozytywnie !
Ja mam termin na 13 grudnia :)

Jeśli ktoś stara się latami i doświadczył niekompetencji lekarzy, to takie wybaczcie mam zdanie. Chodzi o zwlekanie i na sile próbowanie doprowadzić do książkowego cyklu organizm, który i tak idzie swoim torem jak któraś wspomniała,( ze organizm to nie matematyka) i doprowadza w moim odczuciu do poronień lub noe stara się pomoc jeśli można, dążąc do tego ze ma być książkowo albo w myśl tego ze zarobi więcej kasy to sorry.
@porcelana nie miała zbadanego progesteronu, a powinna według mnie. I nie dziwie się wcale szukania pomocy w inny sposób, skoro pani doktor nie raczy oddzwonić.
Duphaston zgadzam się to nie cukierki, ale ciąża jest i branie ich na własna rękę w tym wypadku na pewno nie zaszkodzą.
Wybaczcie, ale musiałam to napisać.
A ja uważam ze jak jeden lekarz jest do dupy trzeba znaleźć innego a nie bawić sie w farmaceute.

A ja uważam ze jak jeden lekarz jest do dupy trzeba znaleźć innego a nie bawić sie w farmaceute.
A skąd masz wiedzieć, ze jest do dupy? Jeździsz po to żeby pomógł, ty się na tym nie znasz, to on jest lekarzem, ufasz mu. I czasami to długo trwa zanim zorientujesz się, ze coś jest nie tak. Ja nie chciałam latać po kilku lekarzach. Szukałam jednego, dobrego któremu zaufam. Nie będę pisać jak zaszłam w poprzednia ciąże i ze zaszłam bez pomocy lekarza, biorąc sama leki w odpowiednich dniach. I wystarczyło o dwa dni przestawić leki i syn ma już 8 lat. Po 5 latach starań znałam swój organizm lepiej niż lekarz, który nie chciał słuchać, bo miało być tak jak on chce, ksiazkowo bo „tak musi być”.

A skąd masz wiedzieć, ze jest do dupy? Jeździsz po to żeby pomógł, ty się na tym nie znasz, to on jest lekarzem, ufasz mu. I czasami to długo trwa zanim zorientujesz się, ze coś jest nie tak. Ja nie chciałam latać po kilku lekarzach. Szukałam jednego, dobrego któremu zaufam. Nie będę pisać jak zaszłam w poprzednia ciąże i ze zaszłam bez pomocy lekarza, biorąc sama leki w odpowiednich dniach. I wystarczyło o dwa dni przestawić leki i syn ma już 8 lat. Po 5 latach starań znałam swój organizm lepiej niż lekarz, który nie chciał słuchać, bo miało być tak jak on chce, ksiazkowo bo „tak musi być”.
Ale tu mowimy o konkretnej sytuacji kiedy lekarz jest niedostępny albo nie chce przepisac leków. Oczywiście że od poczatku powinno byc ok i powinno się mieć zaufanie do lekarza ale niestety nie zawsze się da. Idąc Twoim tropem można wogole nie chodzić do lekarza tylko samemu się leczyc. Jestem temu przeciwna.

Jak tam Wam dziewczynki minął piękny, słoneczny dzień?
Ja sie zastanawiam co z moim pęcherzem jest nie tak, bo sikam srednio co 20 min. :) Miala ktoraś z Was tak?

Jak tam Wam dziewczynki minął piękny, słoneczny dzień?
Ja sie zastanawiam co z moim pęcherzem jest nie tak, bo sikam srednio co 20 min. :) Miala ktoraś z Was tak?
To normalne, tez chodzę częściej. Ale może nie tyle co sikam, co cały czas mam wrażenie, ze pęcherz pełny :) Ale co 20 minut to nie. A sikasz za każdym razem?

Hejka ale naprodukowalyscie :-) musze Was nadrobic. Witam nowe dziewczyny i gratuluję pozytywnych testow i serduszkowe wizyty. Trzymam kciuki za kolejne wizyty i badania.

@motylkowelove a jaka jednostka tego progesteronu? mój progesteron wynosił 76 nmol/l i gin stwierdził, że nie jest to zadowalający poziom.

Moj pierwszy wynik progesteronu 22 a juz prawie tydzien później 59,68 nmol wiec Twoj 76 to dla mnie marzenie.
Po nieudanych badaniach gdzie okazalo sie ze przy pobieraniu Pan nie nakleil kodu z moimi danymi nastepnego dnia beta wyszla 10.04 2654 wiec chyba dobry przyrost. W piatek 06.04 mialam 612.

Mnie dzisiaj glowa boli ale to moze z powodu pogody.
Dobra czytam Was dalej :-)

reklama
Do góry