reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Wiecie co, powiedzielismy w koncu starszym dzieciom, corce powiedzialam pare dni temu, no zdjecie usg znalazła, ucieszyla sie oczywiście :)
Wczoraj M zawolal chlopakowi powiedział, reakcja byla taka, ze w szoku byli i nam nie wierzyli :)
Dzis pytam syna czy sie cieszy, mowi, ze tak..zapytalam o Filipa, syna M co mowil wczoraj, a Mati, ze Filip sie nie cieszy bo on juz nie chce brata ani siostry :( tak mi sie dziwnie zrobilo. Troche nawet zla bylam, ze On taki wychuchany za bardzo i chyba boi sie dzielic tatusiem i babcią..mam nadzieję, ze mu sie odmieni..
Myślę,że młodemu przejdzie z czasem.Też tak pomyślałam,że nie chce tatusia dzielić z kolejnym dzieckiem.Musi jakoś sam do tej myśli dojrzeć.Daj mu czas.Dla niego to też wielkie przeżycie.

Myślę,że młodemu przejdzie z czasem.Też tak pomyślałam,że nie chce tatusia dzielić z kolejnym dzieckiem.Musi jakoś sam do tej myśli dojrzeć.Daj mu czas.Dla niego to też wielkie przeżycie.
Zamierzam go obserwowac :) ma 12 lat i jak na swoj wiek jest bardzo dojrzały, ale tez i tata i babcia na niego chuchaja i dmuchaja..M mniej, ale mlody ma wszystko, poczawszy od markowych ciuchow skonczywszy na pelnej skarbonce. Babcia dzwoni do niego milion razy i by mogla to tez by go w szklanej szafie zamknela jak to babcia :) wydaje mi sie, ze wygodnie mu tak i po prostu boi sie dzielic babcia z maluchem. Choc z drugiej strony jest juz taki sma sobie, zamknie sie w pokoju i wylania sie na jedzenie..a ze swoja siostra ma znikomy kontakt, bo dziewczyna ma juz 15lat i z mama wiekszosc czasu spedza, a Filip u nas..zrozumialabym jeszcze gdyby mial 5ke rodzenstwa :D
No ale ostatecznie niech sobie przegryzie na spokojnie :)

Mój też się boi i w sumie to nawet mamy zakaz a chodzi taki napalony że aż nim trzęsie.Dziś rano pomacał mi cycki i już o mało się nie popłakał że nie możemy..Pomogłam chłopakowi trochę w inny sposób,też dla obojga przyjemny;)
No i dorwalam skubanca I wyprzytulalam hahahahahahah ale jakie to były podchody to wy nie macie pojęcia :D mam wizytę dentystyczna na 15.15, czyli za chwilkę, więc zerwała się z pracy o 13.00 wpadłam do domu jak już był po 6h snu (mówi że to jego optymalny czas) obudziłam buziaczka I I się dobralam huhuhuhu[emoji48] [emoji48] [emoji48] [emoji48] [emoji48] dumna jestem z siebie jak paw, a mąż wydawał się wcale nie smutny z powodu ataku :D

@nicola27 hejo:) a jakis masz tp na karcie ciazy? Jego mniej wiecej mozesz sie trzymac, wyobrazmy sobie ze ktos nie zna daty om, wiec to rozwoj maluszka na poczatku świadczy o wieku ciazy, ja mialam om 3.03:) ale maluszek chyba szybko sie zagniezdzil bo gin po kilku pierwszych usg zmienil mi tp z 10 na 5.12. Mala roznica ale usg wydaje mi sie bardziej realnym wyznacznikiem wieku ciazy:) @Julianna_Szcz ja tez troche ostatnio bylam zdolowana brakiem zainteresowania i przytulania, dokladnie tak jak u Ciebie, troche sie bal, troche zmeczony no i przedwczoraj zaszalelim:) jupi:)

reklama
Bo faceci sa z marsa ;)
Moj wykazuje caly czas takie samo zainteresowanie, aczkolwiek mitem jest, ze facet mysli caly czas o seksie..M mi mowi, ze czasem po prostu wcale nie ma dnia na te sprawy, ze jeszcze 20 lat temu owszem, dziennie mial ochotę, ale teraz sa dni, ze sam czuje, ze nie bardzo. A i ja mam takie dni, choc rzadko :D nie moze narzekac, ze wymiguje sie bolem głowy, bo ja zawsze mowie, ze na bol glowy najlepszy jest seks :)

Do góry