motylkowelove
Fanka BB :)
A Ty jakie masz normy? Pewnie podajemy wyniki w roznych jednostkach, u mnie w labie ft4 od 0,7-1,48 ng/dl
Zrobię fotkę to podeslę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Ty jakie masz normy? Pewnie podajemy wyniki w roznych jednostkach, u mnie w labie ft4 od 0,7-1,48 ng/dl
O jeju gdzie taki cos jest?? Ludzie są podli Ci którzy to wymyślili. MasakraMasz łącznie 40 tygodni. Na macierzyński możesz odejść na 11 tygodni przed porodem, ale każdy tydzień odbiera Ci tydzień macierzyńskiego już z dzieckiem, więc mamy w pracach biurowych starają się ciągnąć pracę jak długo się da, żeby nie kończyć macierzyńskiego gdy dziecko ma sześć miesięcy...
Jezu Agus !!! Co to aminopinkcja??No i niestety moj dobry nastrój ulecial. Miałam tel od lekarza i mam wskazanie do amiopunkcji. Ryzyko Downa po Pappa 1:252. A bylo tak pięknie... Siedze i rycze .
Jest wiele dzieci, ktore z najwyzszymi wynikami a rodzą się chore, takze to nie jest wyznacznik. Cyferki o czymś świadczą, ale to tylko cyfry. Ja wierze, ze wszystko jest dobrze! Ryzyko jest, ale w sumie, ryzyko zawsze jest niezaleznie od cyfr!No i niestety moj dobry nastrój ulecial. Miałam tel od lekarza i mam wskazanie do amiopunkcji. Ryzyko Downa po Pappa 1:252. A bylo tak pięknie... Siedze i rycze .
Nie znam wodzionki [emoji16] te skladniki mnie nie przekonują, ale najwazniejsze, ze smaki zaspokojone[emoji6]!ale mnie dziś wzięła szaleńcza chcica na wodzionkę.Myślałam że zwariuje. Na szybko zrobiłam taką oszukaną bo ja już topiłam się we własnej ślinie na samą myśl o niej..na szybko do garnka wlałam wody,dałam kostki knora a jak sie zagotowało to wcisnęłam całą głowkę czosnku,popieprzyłam i jeszcze trochę chili dodałam...Wiem że nie tak to się robi ale chęć na zjedzenie tej wodzinki była tak ogromna,że nie miałam czasu czekać i dlatego tak na cito w takiej wersji
Pyszne było..zaraz po dokładkę pójdę
Ja mam w tej chwili 0.6 a na początku ciąży ok 2 chyba. Ważne jest bardziej ft4 niż tsh bo tsh bardzo się właśnie zmienia. Kurcze to chyba zła dawkę dostałaś. Pomysł mocno nad wizyta u jakiegoś dobrego endokrynologa bo to z nad czy niedoczynnościa nie ma żartów.A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?
W 6 tyg. u mnie tsh 17 mimo że nigdy problemów z tym nie mialam. 4 tyg.letroxu i wynik 0.01 tsh. No i teraz miałam odstawić. Bardzo się martwię bo schudłam przez to 9 kg i puls ciągle 120. Takie są właśnie skutki tej nadczynności. Lekarze nie chcą odpowiadać bezpośrednio na pytanie co to może powodować dziecku. Jedyne co słyszę to że lepsza nadczynność niż niedoczynność. I sama nie wiem co myśleć.
Masz łącznie 40 tygodni. Na macierzyński możesz odejść na 11 tygodni przed porodem, ale każdy tydzień odbiera Ci tydzień macierzyńskiego już z dzieckiem, więc mamy w pracach biurowych starają się ciągnąć pracę jak długo się da, żeby nie kończyć macierzyńskiego gdy dziecko ma sześć miesięcy...