reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Masz łącznie 40 tygodni. Na macierzyński możesz odejść na 11 tygodni przed porodem, ale każdy tydzień odbiera Ci tydzień macierzyńskiego już z dzieckiem, więc mamy w pracach biurowych starają się ciągnąć pracę jak długo się da, żeby nie kończyć macierzyńskiego gdy dziecko ma sześć miesięcy...
O jeju gdzie taki cos jest?? Ludzie są podli Ci którzy to wymyślili. Masakra

ale mnie dziś wzięła szaleńcza chcica na wodzionkę.Myślałam że zwariuje. Na szybko zrobiłam taką oszukaną bo ja już topiłam się we własnej ślinie na samą myśl o niej..na szybko do garnka wlałam wody,dałam kostki knora a jak sie zagotowało to wcisnęłam całą głowkę czosnku,popieprzyłam i jeszcze trochę chili dodałam...Wiem że nie tak to się robi ale chęć na zjedzenie tej wodzinki była tak ogromna,że nie miałam czasu czekać i dlatego tak na cito w takiej wersji:)
Pyszne było..zaraz po dokładkę pójdę:)

No i niestety moj dobry nastrój ulecial:(. Miałam tel od lekarza i mam wskazanie do amiopunkcji. Ryzyko Downa po Pappa 1:252. A bylo tak pięknie... Siedze i rycze :(.
Jest wiele dzieci, ktore z najwyzszymi wynikami a rodzą się chore, takze to nie jest wyznacznik. Cyferki o czymś świadczą, ale to tylko cyfry. Ja wierze, ze wszystko jest dobrze! Ryzyko jest, ale w sumie, ryzyko zawsze jest niezaleznie od cyfr!

ale mnie dziś wzięła szaleńcza chcica na wodzionkę.Myślałam że zwariuje. Na szybko zrobiłam taką oszukaną bo ja już topiłam się we własnej ślinie na samą myśl o niej..na szybko do garnka wlałam wody,dałam kostki knora a jak sie zagotowało to wcisnęłam całą głowkę czosnku,popieprzyłam i jeszcze trochę chili dodałam...Wiem że nie tak to się robi ale chęć na zjedzenie tej wodzinki była tak ogromna,że nie miałam czasu czekać i dlatego tak na cito w takiej wersji:)
Pyszne było..zaraz po dokładkę pójdę:)
Nie znam wodzionki [emoji16] te skladniki mnie nie przekonują, ale najwazniejsze, ze smaki zaspokojone[emoji6]!

A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?
W 6 tyg. u mnie tsh 17 mimo że nigdy problemów z tym nie mialam. 4 tyg.letroxu i wynik 0.01 tsh. No i teraz miałam odstawić. Bardzo się martwię bo schudłam przez to 9 kg i puls ciągle 120. Takie są właśnie skutki tej nadczynności. Lekarze nie chcą odpowiadać bezpośrednio na pytanie co to może powodować dziecku. Jedyne co słyszę to że lepsza nadczynność niż niedoczynność. I sama nie wiem co myśleć.
Ja mam w tej chwili 0.6 a na początku ciąży ok 2 chyba. Ważne jest bardziej ft4 niż tsh bo tsh bardzo się właśnie zmienia. Kurcze to chyba zła dawkę dostałaś. Pomysł mocno nad wizyta u jakiegoś dobrego endokrynologa bo to z nad czy niedoczynnościa nie ma żartów.

Masz łącznie 40 tygodni. Na macierzyński możesz odejść na 11 tygodni przed porodem, ale każdy tydzień odbiera Ci tydzień macierzyńskiego już z dzieckiem, więc mamy w pracach biurowych starają się ciągnąć pracę jak długo się da, żeby nie kończyć macierzyńskiego gdy dziecko ma sześć miesięcy...

No tak tak :/ kiedys sie dopytywałam jak mieszkałam w uk

Agulla.a jaka.byla u Ciebie przeziernosc? Nie myslalas o zrobieniu nieinwazyjnego testu nipt? Wiem ze kosztuje, ale nie niesie ryzyka i wyniki po 10 dniach. No i te 252 to nie jest wcale takie mega wielkie ryzyko, wiem ze sie boisz ale zobaczysz bedzie wszystko dobrze!

Lucalew kurcze hmmm, wydaje mi sie ze to bardziej profilaktyka w tym szpitalu. Tak samo jak.w szpitalu w ktorym ja rodzilam kazdy noworodek jest przebadany od stop po czubek glowy. No ale jakbys znalazla podlinkuj,bo ja nie widze kompletnie nic.

Co do porodow i komplikacji, mysle ze czy to sn czy cc zawsze mozesie.cks wydarzyc, ale nie podajmy przypadkow ze lekarz pocial dziecko, no albo byl nawalony albo na haju, a przy cc jest tylko pierwsza warstwa cieta a kazda inna czesc ciala jest rozrywana, wiec nie wiem jaki musialby miec skalpel zeby pociac dziecko.

reklama
No i pewnie kazda z.nas moze mnozyc jakies trudne przypadki, ale czy to prawfa? Czy do konca wiemy jak bylo? Nie, bo kazdy po koleji cos od siebie dodaje.

Ja mam nadzieje ze kazda z nas szczesliwie donosi i urodzi czy to sn czy cc nie ma znaczenia.

Do góry