reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@aga6 teraz przyrost przyrostem , wartość ważna jak jest ponad 7tys widać pęcherzyk żółtkowy a ponad 10tys zarodek powinien już być z serduszkiem
Ale przyrost tez zrób w sumie nie zaszkodzi
A ja wlasnie wyczytalam, ze nawet przy pustym jaju plodowych beta moze rosnac sobie książkowo... Masakra, ktos powinien mi odlaczyc internet, zebym nie mogla tego czytac. Naprawde zeswiruje do wtorku :(

@Dagaa11 mi przy pustym wgl nie rosła prawidłowo , ale mówią ze też tylko do czasu rosnie prawidłowo potem zwalnia i spada
Rozumiem. Nie mialam takiej sytuacji, wiec nie wiem, tyle wyczytalam w necie. Tak jak napisalas wczesniej- ciaza to nie matematyka :)
Wiecie co jesc straszne? Pierwsza moja ciaza byla wpadka, nie myslalam wtedy o zadnycj betach, pustuch jajach, bijacych serduszkach. Ciaza byla i sie rozwijala i ok- przyjelam to na klate, chocisz bylam bardzo mloda i balam sie strasznie. Ale balam sie jal to bedzie jak juz urodze, natomiast w ogole nie balam sie tej ciazy, tzn nie wpadlabym nawet na to, ze cos mogloby pojsc nie tal, ze moglabym poronic.
A teraz, ciaza planowana w 10000% a ja jestem przerazona! Non stop mysle o przyrostach bety, o serduszku- czy je zobacze czy nie? Czuje, ze powoli wpadam w paranoje i uspokoji mnie chyba dopiero zakonczenie pierwszego trymestru. Zdecydowanie polecam wpadki :D :D

Może.

A lekarz prywatny może wystawiać skierowania na badania? Bo mam problem. Rodzinny nie chce wystawiać mi skierowania na badania tarczycy a Endokrynolog powiedziała że rodzinny Mańki wystawiać bo będziemy się widywały raz na pół roku.. spychologia.
Mi rodzinna bez żadnego problemy wystawia skierowanie na tsh. Tabletki tez mi przepisuje :). Ale tak to jest ze lekarze nie chcą wystawiać skierowań :mad:. O 13:30 idę do rodzinnej z długą listą badań. Zobaczymy na co da skierowanie. Ale myśle ze nie będzie problemu ;)

Hej dziewczyny, czekam w kolejce na pobranie krwi, trzymajcie kciuki zeby sie udalo
Trzymamy kciuki ✊✊✊
I chyba w podobnym wieku jesteśmy
Ja tez rocznik 81
U mnie zarodka brak.. mam sie spodziewac wszystkiego. Pecherzyk niby urosl ale gin mowi zeby sie na nic nie nastawiac ale byc mimo wszystko dobrej mysli.
Powtarzam BHCG.. zobaczymy.
Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki bardzo mocno ✊✊✊ Może za wcześnie jeszcze było? Bądź dobrej myśli!
A ja wlasnie wyczytalam, ze nawet przy pustym jaju plodowych beta moze rosnac sobie książkowo... Masakra, ktos powinien mi odlaczyc internet, zebym nie mogla tego czytac. Naprawde zeswiruje do wtorku :(
Mam to samo, ale ja sobie wydawałam, że ta torbiel powoduje mi przyrost bety. Ale nic już nie zrobię, co ma być to będzie! Do piątku nerwy i zobaczymy co dalej....
Trzymam kciuki, do wtorku jakoś dasz radę, tylko nie czytaj już za dużo ;) bo ci odłącze ten internet :p

reklama
@Dagaa11 nie uspokoi Cię ;p ja juz nawet nie czytam bo tyle słysze o późnych stratach ze mam całą głowe ... najlepiej czekac i wierzyc ze bedzie dobrze
Mysle, ze jednak uspokoi :) owszem, straty w poznych tyg ciazy tez sa, ale to juz zdecydowanie nie tak czeste wypadki..
Mi rodzinna bez żadnego problemy wystawia skierowanie na tsh. Tabletki tez mi przepisuje :). Ale tak to jest ze lekarze nie chcą wystawiać skierowań :mad:. O 13:30 idę do rodzinnej z długą listą badań. Zobaczymy na co da skierowanie. Ale myśle ze nie będzie problemu ;)

Trzymamy kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Ja tez rocznik 81

Trzymam kciuki bardzo mocno [emoji110][emoji110][emoji110] Może za wcześnie jeszcze było? Bądź dobrej myśli!

Mam to samo, ale ja sobie wydawałam, że ta torbiel powoduje mi przyrost bety. Ale nic już nie zrobię, co ma być to będzie! Do piątku nerwy i zobaczymy co dalej....
Trzymam kciuki, do wtorku jakoś dasz radę, tylko nie czytaj już za dużo ;) bo ci odłącze ten internet :p
Odłącz prosze [emoji14] juz postaram sie nie wariować ;)

Do góry