reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja też od polowy sierpnia
emoji5.png
(jak wczesniej sie nic nie wydarzy
emoji120.png
).
Wielki czas odpocząć
emoji3.png
Już się nie mogę doczekać :) Bo mam już dosyć. Potrzebuję odpoczynku :) Oby się nic nie działo do tego czasu i później ;)
Jak dzisiaj czujecie? Ja dzisiaj zaslablam na ulicy dobrze ze bylam ze znajoma .wystraszylam sie nigdy tak nie mialam. Ciemno w oczach mi sie zrobilo i uszy zatkaly. Wykonczy mnie ten upał
Też mnie już wykańczają te upały - jeszcze wynajmujemy z mężem mieszkanie na poddaszu i ja w domu nic nie jestem w stanie zrobić. Leżę jak foka i umieram z gorąca :mad: Pij d
Cześć
U mnie weekend zleciał szybko. W sobotę w przedszkolu córki był festyn rodzinny z okazji dnia mamy i taty, mała śpiewała, tańczyła, została pochwalona przez nauczycielkę, aż się miło zrobiło
emoji4.png

A wczoraj byliśmy w zoo we Wrocławiu, wróciliśmy do juz trzeba było dziecko do spania ogarnąć i siebie też.

Nie wiem jak Wy ale jak jeszcze niedawno czułam malucha tam teraz już wogole. Spinajacy się brzuch tylko ale dziecka już nie czuję. Czekam, zjadam coś słodkiego i leżę i cisza
emoji853.png

Teraz zastanawiam się czy to co czułam przedtem to czy Napewno była dzidzia czy jelita.

Ja polowkowe będę mieć 3 sierpnia w 20t2d na NFZ, pewnie guzik się dowiem, ale po nim idę prywatnie dowiedzieć się więcej i może już płeć poznam
emoji4.png
Ja mam połówkowe 2 sierpnia i planujemy z małżonkiem później 3d/4d może poznamy wreszcie płeć ;)
No jestem!! :D
Matko dziewczyny tyle stresu co ja dzis mialam, to chyba nikt...
Ale do rzeczy, no wiec wszystko jest w porzadku! To znaczy wyniki bede miala w czwartek, ale jak zobaczylam dzidziusia jak fika, to sie poryczalam panu doktorowi ;) wszystko ma na swoim miejscu, ukladalo sie cudownie do badania, kosc nosowa jest, wszystko jest jak powinno :) dzidzia ma 7,8 cm, wg usg 13+5 tydzien :)
Jesli chodzi o wyniki, to z samego usg wyszlo, ze 1:1280 jesli chodzi o choroby genetyczne, Pan doktor bardzo mily wyjasnil, ze to niskie prawdopodobieństwo i u nich lekarzy jest tak, ze ponizej 1000 sugeruja badanie krwi, a ponizej 300 to juz sa wszelkie badania..wiec wytlumaczyl, ze jest dobrze, po czym zapytal czy robimy krew dodatkow, ale po rozmowie stwierdzilismy ze to nie jest konieczne...pogadalam jeszcze chwile, a Pan doktor mowi, ze mam siadac to tej krwi, zrobi mi ja za darmo :eek: a przeciez to 150zl...i oczywiscie zaczęłam sobie wkrecac...ale szybko wyparlam zle mysli, bo przeciez mowil, ze jest ok.

Tak mi pokazywal ta dzidzie na wszystkie strony i za chwile mowi, ze pokaze mi cos fajnego ;) i pokazal obraz w 4D? Kurde nie wiem, w kazdym razie wkleje zdjecie dzidziola :)

Aaa najwazniejsze, to nasza 90procentowa córeczka :)Zobacz załącznik 868524 Zobacz załącznik 868524Zobacz załącznik 868525
Super że wszystko dobrze! Dziewczynka :) Bardzo się cieszę :p

Aha. No to ja jestem na nie juz umowiona - ale nie wiedzialam ze to sie tak zwie. Myslalam ze to po prostu drugie prenatalne ;) A to trzecie rozumiem nie jest refundowane nawet jesli mam skonczone 35 lat?

Nie refunduja nikomu :evil:. Bratowa miala w Dąbrowie Górniczej i placila 250zł bo to tez nie wszedzie robia a ona miala wskazanie zeby zrobic.

No jestem!! :D
Matko dziewczyny tyle stresu co ja dzis mialam, to chyba nikt...
Ale do rzeczy, no wiec wszystko jest w porzadku! To znaczy wyniki bede miala w czwartek, ale jak zobaczylam dzidziusia jak fika, to sie poryczalam panu doktorowi ;) wszystko ma na swoim miejscu, ukladalo sie cudownie do badania, kosc nosowa jest, wszystko jest jak powinno :) dzidzia ma 7,8 cm, wg usg 13+5 tydzien :)
Jesli chodzi o wyniki, to z samego usg wyszlo, ze 1:1280 jesli chodzi o choroby genetyczne, Pan doktor bardzo mily wyjasnil, ze to niskie prawdopodobieństwo i u nich lekarzy jest tak, ze ponizej 1000 sugeruja badanie krwi, a ponizej 300 to juz sa wszelkie badania..wiec wytlumaczyl, ze jest dobrze, po czym zapytal czy robimy krew dodatkow, ale po rozmowie stwierdzilismy ze to nie jest konieczne...pogadalam jeszcze chwile, a Pan doktor mowi, ze mam siadac to tej krwi, zrobi mi ja za darmo :eek: a przeciez to 150zl...i oczywiscie zaczęłam sobie wkrecac...ale szybko wyparlam zle mysli, bo przeciez mowil, ze jest ok.

Tak mi pokazywal ta dzidzie na wszystkie strony i za chwile mowi, ze pokaze mi cos fajnego ;) i pokazal obraz w 4D? Kurde nie wiem, w kazdym razie wkleje zdjecie dzidziola :)

Aaa najwazniejsze, to nasza 90procentowa córeczka :)Zobacz załącznik 868524 Zobacz załącznik 868524Zobacz załącznik 868525

Sabi cudowne wieści :-) :). Teraz tylko się cieszyc ciaza. Duza piękna kksiężniczka. Gratki :blink:.

A faceci to takie pojęcie maja ;).

Sabi to wygląda na to , że po prostu miałas później owulkę niz ja :D i patrz niby jeden dzień z OM a taka rozbierznosc później , dlatego te dzidzie później chyba różnie rosną hehe

reklama
Do góry