reklama
martakratka
Fanka BB :)
Ania - chyba zartujesz???? Bez rekawiczek?Witajcie bylam dzisiaj na usg na nfz. Już nigdy wiecej tam nie pójdę... badał mnie lekarz który nie dość ze nie wyglądał jak lekarz tylko ochroniarz to jeszcze nie miał rękawiczek jednorazowych i mnie tam dotykał... zorientowałam sie juz po fakcie wiec nie było czasu na reakcje. Dowiedziałam sie tylko, ze dzidzia ma 6cm i jest wszystko ok - wiec to najważniejsze. Zastanawia mnie jedno, na prenatalnych mam napisane ze łożysko jest z tylu nisko, a ten lekarz mowi dzis, ze łożysko jest z przodu i jest prawidłowe... jak Wasze wizyty? @Sabi czekam z niecierpliwoscia jak u Ciebie wizyta dzis
martakratka
Dagus slyszalam o tym. Wnioski skladac bedzie mozna przez neta od 1 lipca.Dziewczyny, które mają dzieci w wieku szkolnym, słyszałyście o programie "Dobry start-300 dla ucznia"? Ja się dzisiaj dowiedziałam, wstawiam link:
Link do: Wyprawka 300 plus dla uczniów - od kiedy i dla kogo wypłaty? [WARUNKI]
Dagaa11
Już doczytałam, fajnie, że w końcu na coś nie ma limitu jeśli chodzi o dochody i każde dziecko w wieku szkolnym dostanieDagus slyszalam o tym. Wnioski skladac bedzie mozna przez neta od 1 lipca.
Sabi32
No jestem!!
Matko dziewczyny tyle stresu co ja dzis mialam, to chyba nikt...
Ale do rzeczy, no wiec wszystko jest w porzadku! To znaczy wyniki bede miala w czwartek, ale jak zobaczylam dzidziusia jak fika, to sie poryczalam panu doktorowi wszystko ma na swoim miejscu, ukladalo sie cudownie do badania, kosc nosowa jest, wszystko jest jak powinno dzidzia ma 7,8 cm, wg usg 13+5 tydzien
Jesli chodzi o wyniki, to z samego usg wyszlo, ze 1:1280 jesli chodzi o choroby genetyczne, Pan doktor bardzo mily wyjasnil, ze to niskie prawdopodobieństwo i u nich lekarzy jest tak, ze ponizej 1000 sugeruja badanie krwi, a ponizej 300 to juz sa wszelkie badania..wiec wytlumaczyl, ze jest dobrze, po czym zapytal czy robimy krew dodatkow, ale po rozmowie stwierdzilismy ze to nie jest konieczne...pogadalam jeszcze chwile, a Pan doktor mowi, ze mam siadac to tej krwi, zrobi mi ja za darmo a przeciez to 150zl...i oczywiscie zaczęłam sobie wkrecac...ale szybko wyparlam zle mysli, bo przeciez mowil, ze jest ok.
Tak mi pokazywal ta dzidzie na wszystkie strony i za chwile mowi, ze pokaze mi cos fajnego i pokazal obraz w 4D? Kurde nie wiem, w kazdym razie wkleje zdjecie dzidziola
Aaa najwazniejsze, to nasza 90procentowa córeczka
Ale do rzeczy, no wiec wszystko jest w porzadku! To znaczy wyniki bede miala w czwartek, ale jak zobaczylam dzidziusia jak fika, to sie poryczalam panu doktorowi wszystko ma na swoim miejscu, ukladalo sie cudownie do badania, kosc nosowa jest, wszystko jest jak powinno dzidzia ma 7,8 cm, wg usg 13+5 tydzien
Jesli chodzi o wyniki, to z samego usg wyszlo, ze 1:1280 jesli chodzi o choroby genetyczne, Pan doktor bardzo mily wyjasnil, ze to niskie prawdopodobieństwo i u nich lekarzy jest tak, ze ponizej 1000 sugeruja badanie krwi, a ponizej 300 to juz sa wszelkie badania..wiec wytlumaczyl, ze jest dobrze, po czym zapytal czy robimy krew dodatkow, ale po rozmowie stwierdzilismy ze to nie jest konieczne...pogadalam jeszcze chwile, a Pan doktor mowi, ze mam siadac to tej krwi, zrobi mi ja za darmo a przeciez to 150zl...i oczywiscie zaczęłam sobie wkrecac...ale szybko wyparlam zle mysli, bo przeciez mowil, ze jest ok.
Tak mi pokazywal ta dzidzie na wszystkie strony i za chwile mowi, ze pokaze mi cos fajnego i pokazal obraz w 4D? Kurde nie wiem, w kazdym razie wkleje zdjecie dzidziola
Aaa najwazniejsze, to nasza 90procentowa córeczka
Załączniki
Sabi32
Zebyscie widzialy jak wracalam...oczy jak 5 L bo ciagle ryczec mi sie chcialo oczywiscie po drodze same male dziewczynki widzialam i nawwt zobczylam z drogi do domu, no ale na szczęście bezpiecznie dotarlam
O wyprawce na szkolne dzieci wiem, od lipca mozna skladac wnioski internetowo, w sierpniu maja juz wypłacać .
O wyprawce na szkolne dzieci wiem, od lipca mozna skladac wnioski internetowo, w sierpniu maja juz wypłacać .
Dagaa11
Cuuudowne wieści! Teraz już odetchnij i rozkoszuj się tym stanem gratulacje :*No jestem!!
Aaa najwazniejsze, to nasza 90procentowa córeczka Zobacz załącznik 868524 Zobacz załącznik 868524Zobacz załącznik 868525
lucalew
To normalne na tym etapie ciazy że raz się czuje ruchy a raz nie. W ciąży z synkiem mniej więcej na tym etapie czułam ruchy np 1 na tydzień a w innym parę razy na tydzień. Teraz też nie czuje ich codziennie. Na takie codzienne mamy jeszcze czas.Cześć
U mnie weekend zleciał szybko. W sobotę w przedszkolu córki był festyn rodzinny z okazji dnia mamy i taty, mała śpiewała, tańczyła, została pochwalona przez nauczycielkę, aż się miło zrobiło [emoji4]
A wczoraj byliśmy w zoo we Wrocławiu, wróciliśmy do juz trzeba było dziecko do spania ogarnąć i siebie też.
Nie wiem jak Wy ale jak jeszcze niedawno czułam malucha tam teraz już wogole. Spinajacy się brzuch tylko ale dziecka już nie czuję. Czekam, zjadam coś słodkiego i leżę i cisza [emoji853]
Teraz zastanawiam się czy to co czułam przedtem to czy Napewno była dzidzia czy jelita.
Ja polowkowe będę mieć 3 sierpnia w 20t2d na NFZ, pewnie guzik się dowiem, ale po nim idę prywatnie dowiedzieć się więcej i może już płeć poznam [emoji4]
reklama
lucalew
Tak, nie jest refundowane nawet jak masz skończone 35 lat.Aha. No to ja jestem na nie juz umowiona - ale nie wiedzialam ze to sie tak zwie. Myslalam ze to po prostu drugie prenatalne A to trzecie rozumiem nie jest refundowane nawet jesli mam skonczone 35 lat?