reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja dzis w domku urlopowo, a jutro do pracy. na razie maz pracuje na pol gwizdka, wiec przynajmniej nie ma problemu z odprowadzaniem/przyprowadzaniem Niny. ale jak zacznie normalnie pracowac, to znowu bedzie lamigowka logistyczna :baffled:

Po lekarzu: osłuchowo czysto, gardło lekko zaczerwienione (dziwne, bo boli mnie masakrycznie). Muszę się szybko wyleczyć, żeby nie zeszło niżej :/ a z Maksiem do kontroli w czwartek/piątek.
A ja się czuję jakby mnie ktoś kopnął...no nic, ważne że na razie to nic poważnego ..

ainah - ja mialam taka infekcje przed swietami. gardlo bolalo mnie straszliwie, a okazalo sie ze to tylko przeziebienie. i ciagnelo sie to prawie 2 tyg :no:

cristalrose - a gdzie jestes na tym wygnaniu? zobaczysz, szybko minie :tak:

reklama
witam i ja z kawusią...
jakos mnie głowa dzisiaj pobolewa-snieg niby sypie a nie sypie-dziwna ta pogoda i faktycznie mogłaby sie zdecydować....
moje dziewczyny tak cos poprzestawiały w pilocie od tv ze włączyły tryb sklepowy-ależ to jest denerwujace... tryb po znalezeiniu instrukcji udało sie wyłączyc to Aliśka pomajstrowała cos przy kablu i nie mamy kablówki... co za majster z tego mojego dziecka...:wściekła/y::-D
nocka taka sobie ale lepiej niz wczesniej....

Witam.;-)
Dziewczyny co tak pusto....na prawdę nam forum przymiera z deka:-(

Dzisiaj pierwszy raz odśnieżałam samochód! Młody frajdę miał rano jak zobaczył. O psie nie wspominając ta wpadła w jakiś szał:szok: na porannym spacerze z radości!!!!:-D

I u nas choróbsko zawitało:-(. Mały w nocy kaszel przez co płakał. Teraz już katar się pojawił i pokasływanie. Starszy też podejrzanie kaszle. Mam nadzieję, ze szybko to ujarzmimy i nie zrobi się z tego znowu miesięczny maraton.:dry:
Po południu jakoś zaliczymy lekarza, bo w domu pustki już z lekami.

Miłego dnia

Dzień dobry,

nie chce narzekać, bo ostatnio przez te choróbska mam wrażenie że tylko piszę same narzekające posty :-p

napiszę tylko, że w nocy nie mogłam oddychać przez nos i mi wysuszyło gardło :wściekła/y: i rano obudziłam się prawie bez głosu :-D
Na szczęście po wypiciu herbaty trochę mi przechodzi :p
Dziś dzwonię do gina i zapytam o to co mogę brać, bo nie mogę dopuścić, żeby mi do końca wysuszyło gardło bo zejdzie mi na krtań :/

A Maksa musimy powoli przestawić na tryb ponownego spania nocnego we własnym łóżeczku, bo z tym stworem to się nie da spać razem ! On ma chyba robaki w tyłku :sorry2: to co wyprawia w dużym łóżku, to przekracza wszelką granicę, nie muszę dodawać, że my ( a raczej ja, bo mąż jest niewzruszony) nie możemy spać :wściekła/y: Dziś podejmę próbę odzwyczajania go, mam nadzieję, że się uda, bo widzę, że leki zaczęły działać i lepiej się czuje, to może i powróci do spania w swoim łóżeczku :p

Miłego dnia :)

hej

biało!!! szok! jak dziwnie:)

zaraz lecę po kawkę bo zawsze jak czytam o tych waszych kawusiach to mi ślinka cieknie:)

dziś kolęda:///

Moja córa dzisiaj w nocy (około drugiej - jak już spałą w naszym łóżku) się przebudziła i wyszła sobie z pokoju. Podreptała do Matiego i chciała go obudzić:dry: S. usłyszał małego człowieka i zainterweniował, a ten mały szaleniec dostał ataku śmiechu dosłownie, że tata ją nakrył:sorry2:

krolcia współczuję choroby! Oby lekarz zaradził i szybko młody wrócił do zdrowia!
ainah & za powrót do zdrówka!
yvona nooo to niezłą masz pomocnicę:) Taka złota rączka;-)

Ostatnia edycja:
krolcia chcemy zrobić moim rodzicom na 35. rocznicę ślubu prezent (razem z bratem i siorką) mysleliśmy o wykupieniu im jakiegoś romantycznego noclegu w fajnym hitelu/zajeździe z kolacją, szampanem itd. Myślałam o karczmie rzym, ale to trochę lipa bo jak będą chcieli gdzieś wyjść na spacer to tam nie ma gdzie:/ chyba że do schroniska dla zwierząt:dry: bo tam blisko dość... potem o bohemie ale za 600 zł jest oferta dla zakochanych (nocleg, płatki róż, romantyczna, kąpiel, basem sauna, śniadanie i masaż i nie ma nawet kolacji. Za kolację chcą 200 zł dodtakowo) potem karczma chełmińska (tez oferta dla zakochanych)i tam za 500 zł są dwa noclegi, śniadania, jedna kolacja. Tylko co oni w Chełmnie będą robić przez prawie 3 dni? Znasz jakieś fajne miejsca niedaleko?

Nie bardzo się orientuję. Samo Chełmno jest zabytkowe, to ładne małe miasteczko, byliśmy tam kilka razy u kumpla no i to miasto zakochanych:tak:. Zawsze 14 lutego jest tam wielka feta z tej okazji. Ponoć jest w ogóle jakaś trasa dla zakochanych. Restauracyjki, alejki parkowe itp. Mogę zapytać tego kolegi, który tam mieszka co poleca.:happy2:

CZesc,
lewdo zyję, niestety nas tez choróbsko dopadło, mały ma katar i kaszle:/
a co za tym idzie budził się w nocy z płaczem chyba z 50 razy. myślałam że zwariuję:/
a teraz taka z niego maruda...

Aniah na gardło w ciąży możesz ssać chlorchinaldin czy jakos tak - ja jak chorowałąm na gardło w ciąży to to brałam, coś tam działa, ale w ciazy można ( mimo iz na ulotce - tradycyjnie pisze zeby skonsultowac sie z lekarzem).

Olcia co ta Twoja mała Oliwka taki nocny marek? :)

reklama
hej
Moja córa dzisiaj w nocy (około drugiej - jak już spałą w naszym łóżku) się przebudziła i wyszła sobie z pokoju. Podreptała do Matiego i chciała go obudzić:dry: S. usłyszał małego człowieka i zainterweniował, a ten mały szaleniec dostał ataku śmiechu dosłownie, że tata ją nakrył:sorry2:
buahaha... chyba sama bym sie zaczela smiac

Hello
Antylopka mój na razie nie gryzie tfu tfu :-( Ja tez byłam bita,gryziona i drapana przez starsza o rok siostrę :/
a ja gryzlam w obronie. Kiedys w Pewexie (pamietacie te epoke) ugryzlam dziewczynke podobno do krwi, bo mi wyrywala mojego umibionego misia Basie. zolza mala!!

Do góry