reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Przyznam bez bicia, nie zauważyłam informacji na suwaczku, bo generalnie nie patrzę każdemu na suwak. Widzę, że współczujecie dziewczynie i nie wiem o co chodzi. Cztery razy się cofałam, żeby znaleźć informację co się stało. Po za tym wrublik dopytywała, bo też nie widziała o co chodzi-nikt jej z resztą nie odpowiedział. Nie można było po prostu napisać? Napis na suwaczku jest tak delikatny i subtelny, że na prawdę trudno było go zauważyć. Stąd taka sytuacja. Nie sądzę, żeby dziewczyny poruszały jakikolwiek jeszcze temat, gdyby było jasno i czytelnie napisane. Dziewczyny chcę podzielić się moim smutkiem czy jakoś tak...

reklama
Tylko kilka postów wcześniej Ewwe normalnie się wypowiada na temat bodajże imion, czy nazwisk, czyli normalnie się wypowiada jakby nie było. Późniejsze stwierdzenie, że kiepsko się czuje odebrałam jako chwilową słabość, niedospanie czy coś w tym stylu, tak napisane jako takie sobie wyrzucenie typu jak dziewczyny piszą "dziś się nie wyspałam" No trudno zgadywać, że każdy wpis, źle się czuje to coś poważnego od razu. Kurde no nie umiem tego napisać. W głowie mam co chcę powiedzieć. Nie chcę być źle zrozumiana. Żadna z nas nie wiedziała że Ewwe w ogóle w ciąży była więc żadnej z nas nie przemknęło, że to może być coś tak poważnego.

Kurde, ale zobaczcie co się stało!! Ja poroniłam, straciłam coś najcenniejszego obok Boryska, a pol forum się obraziło!! o co kużwa chodzi? o to że nie napisalam o tym Wam bo w gąszczu Waszych postów byłam już niezauważalna od dawna??

asjaa jak napisać coś wprost?? kiedy człowiek krętymi ścieżkami coś pisze a pół forum czuje się urażone z bóg wie jakiego powodu!? Nie kumam o co chodzi.

Cristal, dzięki za słowa poparcia, bo już zaczęłam czuć się winna, że coś zrobiłam nie tak.

Ja nie czekałam ąz ktoś z Was zauważy moj podpis pod suwaczkiem, gdyby było inaczej walnęłabym sobie wielką klapsydrę zamiast tego.
Już napisałąm jaki miałam cel - żeby to sobie tam po prostu było - nie szukajcie proszę drugiego dna!!! takiego nie ma!!

Ostatnia edycja:
To ja jeszcze na chwilkę się odniosę do tematu: przyznam się szczerze, że ja osobiście nie patrzę praktycznie nigdy na suwaczki czy opisy, (może to dlatego, że jak jest dużo postów, to żeby wszystkie nadrobić czytam na szybko piąte przez dziesiąte) musiałby się jakiś rzucić prosto w oczy, albo musiałbym mieć dużo czasu, żeby ze spokojem poczytać forum.
Jeśli chodzi o podpis ewwe pod suwaczkiem, to naprawdę można go nie zauważyć, jest tak malutki i taką jasną czcionką napisany, że nie dziwię się reszcie dziewczyn że też nie zauważyły mimo, że są częściej ode mnie na forum...myślę, że gdyby tylko zauważyły, to NA PEWNO nie pozostawiłyby tej sytuacji bez echa. Szczerze powiem, że metaforycznych komentarzy dziewczyn nie zajarzyłam na początku, zwłaszcza, że na szybko i z przerwami nadrabiałam wątek sprzed 3 dni. Nie zawsze powinno się liczyć na to, że ktoś się domyśli czegoś, co ktoś inny przemyca w postach. Dążę do tego, żeby napisać, że moim zdaniem brak reakcji absolutnie nie wynikał ze znieczulicy, ale ze zwykłego pominięcia malutkiej i jasnej czcionki.

ewwe - wspolczuje Ci bardzo :-( ja nie zauwazylam towjego suwaczka niestety ...

a jesli chodzi o wymiane zdan na temat forum: odbralam to troche tak, ze jak ktos wpada raz na kilka dni i czyta posty po lebkach, to jest bleee. ja tak robie juz od kilku dobrych miesiecy, bo poprostu nie mam czasu na BB. a jak juz mam i przeczytam, to tez na pewno nie odniose sie do wszystkich wpisow - z braku czasu oczywiscie. ja czesto pisze rozne rzeczy, ale nie oczekuje, ze kazdy na nie odpowie. ale to chyba zalezy od tego, jakie kto ma oczekiwania od forum ...

Ewwe no nie obraża się forum. Tu nie o to chodzi. Głupio wyszło fakt, ale przekaz wiadomości na prawdę nie był czytelny. Ja rozumiem, że ciężko Ci było napisać wprost ale też zrozum mnie, że tak napisana wiadomość do mnie po prostu nie dotarła.

Ja nie czekałam ąz ktoś z Was zauważy moj podpis pod suwaczkiem, gdyby było inaczej walnęłabym sobie wielką klapsydrę zamiast tego.
Już napisałąm jaki miałam cel - żeby to sobie tam po prostu było - nie szukajcie proszę drugiego dna!!! takiego nie ma!!

Tylko, że z drugiej strony zostałyśmy posądzone o znieczulicę...

Nie kazdy wyskakuje z info o ciazy tuz po zrobieniu testu na forum glownym, niektore osoby wierza w to ze wszystko bedzie ok a inne maja jakies obawy i zle doswiadczenia i wola sie wstrzymac z takim info, poza tym wiele istotnych pytan lub opinii umknelo w tonach wypowiedzi o ciastach, obiadach zakupach i streszczeniach kazdej minuty zycia forumowiczek piszacych stale wiec skad to zdziwienie ze Ewwe nie chciala sie podzielic swoimi przezyciami by jej informacje wazne dla niej zostaly olane???? Poza tym wedlug mnie napisac - "stracilam dziecko" jest bardzo trudno a jeszcze trudniej napisac i miec swiadomosc potem ze post ten zostal przytloczony tekstem "upieklam makowiec z rodzynkami a teraz ide do toalety" i kolejnymi 10 zanim jedna osoba zauwazy cokolwiek powie - tulkam a w tym czasie kolejnych 20 postow z serii - a jaki makowiec a rodzynki z galapagos?? a jak w toalecie? i temat sie konczy - dziecka oczywiscie bo makowca trwa dalej:-D tak to tu wyglada dlatego Ewwe napisala to w zaowalowany sposob.

Smile gdybys tutaj byla (w N) to wiedzialabys dlaczego chce poogladac Twoje zakupy hehe jedzeniowe tez moga byc :p a z zegarkiem Cie rozczaruje....... pozytywnie
moja kolezanka ma taki wlasnie zegarek :-) Watches - Elis - Elis - Jet, Crystal Mesh piekny jest, dyskretny i elegancki ale rowniez na codzien :-D:-D a to twoje nazwisko, masz jakies egzotyczne korzenie??? Bo jak juz kiedys pisalam tak wygladasz :-)

Gufi ja wpadam raz czesciej raz sporadycznie ale czesto mam wrazenie ze nikt mnie nie czyta, zazwyczaj mi to nie przeszkadza ale czasami mnie to drazni, szczegolnie jak pytam kilka razy o te sama rzecz, pisze kilkanascie dziewczyn a dostaje odpowiedzi od np 2 ktorym jestem wdzieczna bo np dzieki temu moja mala bedzie miala super prezent:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry