reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

nie no teraz to się przyznam, że mi hormony na oczy upadły... nie doczytałam co przykrego spotkało Ewwe... w każdym razie przyłączmy się z tulaskami

reklama
a dzien dobry dziewczynki
:-)
Arlenka poszla spac wiec mam chwilke na bb, nie mam czasu pisac w ciagu dnia zbyt wiele bo albo dziecko i opieka nad nim albo komp no wiec wiadomo co sie wybierze, inaczej sie nie da wszystkiego ogarnac, czasem nie chce sie ze mna bawic wiec moge popisac a tak nie ma opcji;-)
Ainah juz niebawem koniec,wyobrazam sobie jak Ci ciezko fizycznie i psychicznie bo zapewne zal Ci synka troszke gdyz on jednak wymaga duuzo uwagi i wysilku a Ty nie mozesz juz mu tego w pelni dac bez ryzyka. Ale olej kilka dan swiatecznych;-) bys sie nie wymeczyla bo o skurcze na tym etapie latwo ze zmeczenia:tak:
Co do imion to jak z tych starych ANtek i Franek moga dla mnie byc mimo ze ja mam jakies inne wizje to dla dziewczynek wszelkie Bozeny, Grazyny Boleslawy i Wieslawy hrrr bleee:-D
Ariadna ciekawe :D mama mitologii sie naczytala widac i jakas romantyczna dusze miala ;) nic dziwnego ze problemy byly bo imie hmm niespotykane.

Ssanie smoczka i odruch ssania to w pewnym czasie 2 rozne rzeczy, jedne dzieciaczki maja smoka gdzies a inne potrzebuja dla wyciszenia, tak jak ja np jak jestem zestresowana zuje sobie gume to dzieci kiedy maja smutki lub duzo wrazen pociumkaja smoka i jest im lepiej, Arlenka roznie sobie smoka uzywa, generalnie mi on nie przeszkadza bo stosuje go w ciagu nia raczej sporadycznie za to do zasypiania musi byc noo chyba ze ma ochote pospiewac:-)
A dzis rankiem kiedy doszlam do lustra zobaczylam ze wyrosla mi druga glowa, przerazilam sie nieco i posmarowalam ja skinorenem by zniknela ale niestety!!!! ciagle jest :szok: po kilku godzinach pogodzilam sie z tym faktem widzac plusy gdyz co dwie glowy to nie jedna! Nie zdziwie sie jak np Ewa i Aluska odkryja tylko procz jeszcze moze 3 dziewczyn ze posiadam 2 glowy:no: W jednej niestety nie miesciloby mi sie ze wrecz holubiac jedne osoby i wydarzenia w ich zyciu totalnie lekcewazy sie inne, nie mowie tu o pierdnieciu, upieczeniu ciasta itd ale tak samo jak nowe ciaze z ktorych osobiscie sie bardzo ciesze a Ewy kibicowalam by sie pojawila tak samo powinna byc wazna informacja Cristal o tulaskach dla Ewwe ale widocznie sie myle, olac suwaczek, tulaski nie sa alarmujacym info ze cos sie stalo.. jestem zniesmaczona i dlatego mam radosc z drugiej glowy
Acha nie jestem w ciazy (to odnosnie mojej kasliwosci) jestem tylko niewyspana a jak w wolnej chwili wchodze tu sie zrelaksowac chcialabym poczytac cos w formie dawnego forum ale najwyrazniej to juz przeszlosc
gufi zdrowka dla was!
bodzinka juhuuuu:))))) domek najlepszy

aa Arlenka sie juz obudzila ale wpadam napisac ze ze starych imion dzieczynkowych podoba mi sie Zofia i Hanna z naciskiem na te drugie :D

Ostatnia edycja:
Średnio się czuję, no bo jak się można czuć?
Dzięki za przytulaski, one zawsze pomagają:***
No wiem, wiem kochana. Średnio to i tak super. Ból nie mija nigdy:no: Ale najważniejsze, że masz Boryska, a on na pewno daje Ci mnóstwo radości.
Jakoś mi się smutno i sentymentalnie zrobiło, bo uświadomiłam sobie, że sporo nas to mamusie listopadowo-grudniowych aniołków:-(

Salomii - przebrnąwszy przez twoje "kąśliwe" wywody, uświadomiłam sobie, że taka spostrzegawczość mogła Cię dopaść tylko po wyrośnięciu drugiej głowy (co dwie głowy to nie jedna). Kurde, idę sprawdzić, czy i ja nie mam, bo też to zauważyłam;-)

Ostatnia edycja:
Ainah, a czemu Ty tak późno chodzisz spać? Ty masz OD-PO-CZY-WAĆ.

Nie potrafię nic napisać o mamach maleńkich dzieciątek, którym nie dane było się urodzić... Zetknęłam się "blisko" z taką sytuacją tylko, kiedy moja Mama poroniła. Byłam już w gimnazjum, więc przeżyłam to bardzo świadomie, ale to mimo wszystko nie to samo. Mama była od początku w zagrożonej ciąży, ze względu na wiek. Okropnie przestraszyła się kota, który wpadł do domu przez balkon. Od tej pory nienawidzę kotów...

Nie wiem, co się w takiej sytuacji mówi. Że będzie dobrze? Pewnie będzie, ale to chyba nie dociera w tym momencie. Ja mogę ofiarować tylko modlitwę. Jedni w to wierzą, inni nie. Ja wierzę, że pomaga.

Ostatnia edycja:
nie no ja jakaś całkowicie ślepa jestem cofnęłam się o 10 str, by zrozumieć o co biega, no i w końcu do mnie dotarło :zawstydzona/y::-( Ewwe trudno mi coś Ci powiedzieć, bo każde słowo tu chyba nie ma sensu... (*)
szkoda tylko że trochę dużo czasu minęło zanim możemy Ci posłać tulaski

hej, nawet nie dałam rady wszystkiego przeczytać:szok: kobiety!!! szalejecie:sorry2:

lecę wyrabiać dziecku masę solną, więc tylko szybko
Ewwe bardzo Ci współczuję:no::no::no:przytulam mocno!! nic nie wiedziałam, pisałaś coś wcześniej??
Bardzo mi przykro:-(..przytulam jeszcze raz:-(

Wstawiając w sygnaturkę datę kiedy straciłam dzidziusia, nie kierowałam się tym, żebyście mi współczuły. Po prostu chciałam, żeby pomiędzy Waszymi postami, i rozmowach o kolejnych dzieciaczkach ktore już lada moment zaczną się pojawiać na świecie, chciałam żeby gdzieś tam była wzmianka, że mój dzidziuś BYŁ również ( choć dla mnie nadal jest w moim sercu i tak już pozostanie do końca mojego życia) . Nie pisałam ani a ciąży, ani o poronieniu. Te które chciały - to zauważyły ( Cristal, Olcia, Salomii, Wiolcia, Sarka, Mamolka - dziękuję Wam serdecznie za wsparcie - nawet nie wiecie jak to dla mnie ważne ). Moja dzidzia odeszła po cichutku, i ja po cichutku ją żegnam do tej pory.

Ale, muszę tu poprzeć Salomii, coś się niedobrego dzieje z głównym. Bo gdyby było inaczej pewnie od razu byście wiedziały że coś się stało.Tutaj TYLKO "NASZE" PROBLEMY SĄ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE...Nie takie forum tworzyłyśmy.

Ostatnia edycja:
reklama
ewwe; .Tutaj TYLKO "NASZE" PROBLEMY SĄ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE...Nie takie forum tworzyłyśmy.[/QUOTE pisze:
??? nie bardzo rozumiem...
podobnie, jak nawoływań 'rdzennych' (???) grudniówek, tak, jak gdyby osoby, które później się zarejestrowały były jakieś..nie wiem, gorsze?? a posty przez nie pisane mniej istotne:baffled:
można zawsze stworzyć zamknięty kolejny wątek :baffled:

Do góry