reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mamolka idziesz na spotkanie 30 maja?? bo ja sie wybieram na 14.30:cool2:
wstyd sie przyznać i ja kilka razy krzyczałam przy Amandzi i może przez to jeszcze robi siku w nocy:dry:
Sarka może ten spadek to tylko taki chwilowy a nie oznaka choróbska
Karolcia może faktycznie już tą choroba przeszedł tylko ten jeden objaw u niego nie wystąpił:confused:
Ewa tulaski dla Franusia na wychodzące zębiska:confused:

reklama
wrublik uroczo Twoja Ania na tym trawniku wyglądała:tak::tak:
Olcia100 udanej imprezy komunijnej życzę z uśmiechem bez łez;-):tak:
i dużo zdróweczka dla Oliwki podsyłam:confused:
Gratulacje dla koleżanki :tak: dorodnego synka urodziła:-) Niech sie maluszek zdrowo chowa:tak::tak:
Salomii a moze ten katar u Arletki jest sienny a nie infekcyjny? może coś pyli albo kwitnie co jej przeszkadza:confused:
pewnie ten okres tak Ci sie przedłuża bo pewnie ten mój spóźniający się tydzień pomyłkowo :baffled::dry:
Sarka oj biedna doczytałam wlaśnie że masz angine ropną:-( współczuje mam nadzije ze jednak że szybko wyleczysz sie z tego choróbska i ze maleńka sie nie zarazi:confused::confused:
Hejcz i jak dojechałaś na tym flaku do domu:szok:
Tunia przykro mi bardzo z powodu twojej mamy i babci :confused: pomodlę się dziś za nich:confused:
asjaa my też na Martynie najpierw Bebiko próbowaliśmy i też jej nie podpasywał a od kilku dni zaczynamy wprowadzać Nan 2:cool2:
Gabriella to was zaszyt z mężem kopnął;-) ....świadkiem być:dry:
dobrze że przynajmniej nie koliduje to z Waszym wyjazdem:tak::tak:

Jutro na 10.15 wyruszam z Martynką do gastrologa (niestety Amandę też muszę zabrać bo nie ma się kto nią zająć) i ciekawa jestem co tym razem zostanie młodej przypisane :dry: bo ileż można lecieć na tych samych lekach bez większej poprawy:baffled:

kochana Ty nie masz siły nosić Ali a mi ostatnio na spacerach Amanda odwala ze nie chce sie jej iśc tylko na chodniku sie pokłada twierdząc ze jest zmęczona i dla świętego spokoju już ją kilka razy niosłam jedną ręką trzymając ja a drugą pchałam wózek jeszcze ktoś na garba by mi sie przydał a miała by komplet:baffled::dry:

nooo Kochana to ja juz nie narzekam :) ale sie usmialam naprawde... od rana mi humor poprawilas...:-D

a takie zabawki sa naprawde fajne, my mamy takiego pieska teraz wczesniej mialam gąsienice ale gdzies sie zapodziala i jej nigdzie znaleźć nie moge..:( a była fajna bo mozna ją było wszędzie przyczepić
witam tak wogole
lece zawieżć Paulinke do żłobkaa potem na jakies zakupy-musze ugotowac zupke nim niania przybedzie

Yvona, bo ja chyba jakoś ominęłam wątek... Ty masz nianię w domu na jakimś okresie próbnym?

U nas dziś z okazji Dnia Matki druga z rzędu noc przespana! :) Fajnie! :) Pucek obudził się o 6, ale zajął się sobą i dał nam jeszcze pół godziny pospać. Niestety temp. po obudzenia dalej wysoka, co mi nieco zepsuło humor :/

Teraz Franulo już powoli drzemie, a się biorę za robotę, bo mam dziś oddać kolejny rozdział, a przede mną jeszcze co najmniej placek - wieczorem mamy gości... Może przez chwilę przestanę snuć czarne wizje naszej przyszłości dzięki temu ;)

witam się i ja z rana!
Aluśka kciuki za wizytę, oby udaną i niech już malusia wróci do zdrówka!
Tunia cieszę się że moja rada ci podpasowała, zobaczysz że jeszcze trochę a Zuzia sama widząc łyżeczkę będzie machać rączkami i nóżkami ze szczęścia że mamusia niamu szykuje :) ale jeszcze trochę czasu do tego zleci
ząbkującym współczuję, u nas dopiero zaczęły się intensywne ślinotoki, ale gryzaki jeszcze nie są potrzebne, w ogóle to tylko jedna najprostsza grzechotka jest używana, inne zabawki są na razie w odstawce
mamuśki! wszystkiego najlepszego od naszych dzieciaków dla nas wszystkich!

Aluśka- nie zapisałam się bo zarówno w dniu kiedy ostatnio gadałyśmy jak i przed chwilą w formularzu rejestracji po próbie zapisania się pojawia się napis: ojej, nie możemy wyświetlić tej strony... więc sobie odpuściłam zapisanie się- może to znaczy żę nie ma już miejsca na tą godzinę

opis spacerów- hahah skąd to znam- ja się wycwaniłam i jak Olek jest zmęczony to każe mu stanąć na podnóżku wózka i złapać się o bok wózka i ich oboje pcham:baffled: ostatnio dałam czadu pod Pałuby- myślałam że płuca wypluję ;/

a tak w ogóle plany podania wody w nocy spełzły na niczym i od 3 w nocy spaliśmy z Mkiołajem ;/

Za to na Dzień Matki dostałam czekoladki Merci od dzieci i śniadanko od męża :)

Hejka.;-)
Dopijam kawkę i lecę się przygotować na występy do przedszkola. Wczoraj maluch pierwszy raz dostał mleko zaciągnięte kaszką o 23.00. Pięknie przespał po nim do 5.00:tak:. Chyba ta kaszka to trafi u nas na stałe do wieczornego mleka:-D.
Brzuch mnie tak dziwnie boli już od wczoraj. Coś mnie gniecie we flaczkach:-p.

Ewa jak myślisz, że może Ci się owulacja przesunęła to zrób test taki bardziej czuły. Ten np.
Bobo-Test - test ci��owy strumieniowy 1 szt - testy ci��owe, p�odno�ci - Biomerica Inc - Apteka internetowa - Dobra-apteka.pl - leki i kosmetyki po bardzo atrakcyjnych cenach.

Zresztą chyba wszystkie testy strumieniowe są czulsze niż płytkowe

Dzięki, Krolcia... Nie wiem, czy chcę go robić ;) Naprawdę wykrywa 2-3-dniową ciążę?? Szok... Podeślę linka Mężowi, może mi kupi po drodze z pracy :/

reklama
Cześć i czołem!
Chciałam wczoraj coś napisac, ale padłam zanim doczytałam Was do końca.
U nas zębiska górne idą niestety. Wczoraj, jak byłam na zajęciach, mała urządziła koncert i Małżon nie potrafił jej uspokoić. Wieczora znów był ryk. Niech już te cholerstwa wyjdą, to będzie idealny kasownik.

Do góry