reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Olciaaa czy wszystko wszystko, to mi życie pokaże hehe, ale jak tak myślę to wszystko już chyba... ciuchów mało, ale to akurat nie jest problem:D wizyty w szmateksach to ostatnio moje ulubione i najciekawsze zajęcie:D do grudnia jeszcze trochę czasu jest więc myślę że do tego czasu będę miała szafę pełną... co ja piszę?? przecież ja nie mam szafyy :/ leża te wszystkie żeczy w reklamówkach poukładane.....musze je wywieźć do mamy:)

A co do wóżka to ja też nie mam miejsca:) ale jakoś mi to zwisa:) mogę się nawet o niego potykać hehe

reklama
ewwe o masz racje. a ze u nas pogotoia nie ma w miescie to jechali z miasta obok gdzies srednia predkoscia sie jedzie 25min wiec skoro sie tak szybko zabrali to zdrowo zasuwali. ale tak mnie wnerwili ze masakra jeszcze sie tak balam ze mi babcia zemdleje ... no koszmar od razu jak wrocilam do domu to nospe wzielam bo maly zaczal szalec a dzisiaj jeszcze nie brlam ale kto wie czy tam jakies skurcze po tym bieganiu si enie przyplacza. oj ta moja babuszka... niedawno ze sptala wyszla wiec sie strasznie przestraszylam... ale na szczescie ok dali jej lekii kazali isc d rodzinnego bo dzisiaj przyjmuje jak po lekach nie przejdzie.

moj piesek chyba chory jest :( zyga mi dzisiaj od rana i sie tak trzesie jak lezy :(

Missiiss współczuje przeżyć i niepotrzebnych nerwów! Ty teraz herbatkę sobie zrób ciepłą i zrelaksuj się. Co do psa to może po prostu coś mu zaszkodziło - mam w domu trzy więc mnie to wygląda na zjedzenie czegoś nieodpowiedniego.

Ewwe to ty tak naprawdę wszystko WSZYSTKO masz?? Tak jak pisała Olcia?? Ja mam ciuszki ale wszelkie akcesoria jeszcze nie kupione, o łóżeczku i wózku nawet nie wspomnę... a dla siebie to już kompletnie nic nie mam :baffled:

Dziewczyny ostatnio odczuwam wieczorami ciągnięcie po lewej stronie pochwy - czy wy coś takiego odczuwacie?? Nie wiem czy to jakieś wiązadła czy jakieś skurczybyki ... nie znam się kompletnie na skurczach i boję się że je przegapię :blink:

missiiss ale przygoda z babcią:( nie zazdroszczę sytuacji i tych nerwów:no:

Wiolcia kuruj sie kochana, kołderka, gorace herbatki i mleczko z miodem, słyszałam że jest jakiś syrop na przeziębienie dla ciężarnych.
Teraz sie zacznie z tym chorobami az sie boje bo u mnie zwykły katar kończy się zawsze ostrym zapal. zatok i wielkim bólem:-(
Co do rygoru to niekoniecznie ale mój synalek do łatwych przypadków nie należy, jest małym łobuzem z którym czasem ciężko dac sobie radę, wczoraj zachowaywał się tak że myslałam że ze wstydu wlezę pod ławkę:wściekła/y:, bił, kopał dzieci, przeklinał a na koniec ręke na mnie podnosił, po 10 min ostrzegania musielismy zakończyć posiedzenie placykowe i pójść do domu z rykiem oczywiście, kara była tu konieczna:crazy:

Dokucza mi często rano, jakoś zaraz po zjedzeniu śniadania szybkie bicie serca, takie rozdygotanie, szybki puls aż mnie dziś dusiło, przechodzi po kilku, kilkunastu minutach, te z tak miewacie?:sorry2: ciśnienie jak mierze u lakarza czy u mamy jak jestem to zawsze ma dobre, ten puls podwyższony ale czytałam że w ciąży to norma, tylko czy też to odczuwacie jakoś?

ewwe dobrze że wykorzystałaś męża zakupowo a co:-p mój tez dopiero się przekonuje co ile kosztuje jak sam na zakupy pochodzi:tak:
I jestem w szoku że już pokopletowałas wszystko:szok:
olcia jak też na razie mam tylko trochę ciuszków no i mój zakupiony wózek:-p
na ten miesiąc zaplanowałam sobie własnie smoczki, butelki (zestaw startowy avent) + laktaor a aventu, no i oczywiście ciuszki:tak: na pażdziernik fotelik samochodowy i jakies jeszcze pierdułki, a na listopad łóżeczko, kołderka, pościel, różek...jakos tak po kolei:tak:

Dziewczyny ostatnio odczuwam wieczorami ciągnięcie po lewej stronie pochwy - czy wy coś takiego odczuwacie?? Nie wiem czy to jakieś wiązadła czy jakieś skurczybyki ... nie znam się kompletnie na skurczach i boję się że je przegapię :blink:

Moja lekarka mówi, że na tym etapie skurcze czuje się właśnie jako ciągnięcie albo napinanie brzucha, twardnienie, często bezbolesne. To normalne objawy, ale lekarzowi warto powiedzieć, to jakiś magnez da na wyciszenie tego dziadostwa.

Ja już pomału przestaję zwracać uwagę na to, co mnie boli. Bo zaczyna powoli boleć wszystko po kolei ;) Nie forsuję się, więcej niż zwykle leżę i jakoś kolejne dni mijają - oby do grudnia :)

Dokucza mi często rano, jakoś zaraz po zjedzeniu śniadania szybkie bicie serca, takie rozdygotanie, szybki puls aż mnie dziś dusiło, przechodzi po kilku, kilkunastu minutach, te z tak miewacie?:sorry2: ciśnienie jak mierze u lakarza czy u mamy jak jestem to zawsze ma dobre, ten puls podwyższony ale czytałam że w ciąży to norma, tylko czy też to odczuwacie jakoś?
Sarka weź magnez i powinno pomóc, ja tak mam prawie każdego dnia i jak się okazało to braki magnezu.

dzien dobry,
Olcia lozeczko radze kupic odpowiednio wczesniej i postawic by wlasnie kotka przyzwyczaic i nauczyc ze tam nie wolno wchodzic, ja tak zrobie z kojcem, do do sypialni nie ma lilka w sumie wstepu(chyba ze podstepem wlezie) ale kojec bedzie w salonie i musimy te sprawe ogarnac przed narodzinami dzidziuska bo potem moze byc masakra
Missiiss obserwuj pieska bo to rownie dobrze moze byc wirusowe zapalenie jelit-straszna i grozna choroba (parwowiroza sprawdz czy byl szczepiony)
Ale macie przeboje :// jak nie urok to... normalnie spokoju czlowiek w ciazy nie ma
Jesli chodzi o sen to ja ostatnio srednio sypiam bo jak leze na bokach to Arlenka mnie kopie w miejsce na ktorym leze (i to intensywnie) i mam wrazenie ze ja gniote :/ wiec przekladam sie na rozne sposoby i od tego kombinowania nie chce mi sie spac :)
Jak myslicie moze byc tak ze jej niewygodnie jak leze na bokach np?? skoro natychmiast zaczyna kopac?

reklama

Tez tak mam. Tzn nie rano, a przez cały dzień. Jeśli do tego masz drganie powieki, albo kurcze łydek - to tak jak pisała Wiolcia - masz niedobór magnezu. Kup sobie Mg z wit B6 - najlepiej mleczan magnezu - jest najlepiej przyswajalny - np. tabletki Magne B6. Gdyby Ci nie przechodziło (tzn palpitacje serca) to możesz ponosic Holtera przez 24h (arytmia też jest częsta w ciąży) ale miejmy nadzieję, że to tylko dzidzia Cię wysysa z makroelemetów. Możesz też podjeść trochę bananów - uzupełnić sobie potas, on też ma wpływ na serducho;-)

Do góry