reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe właśnie spojrzałam na Twój suwaczek - jesteś tydzień do przodu w stosunku do mojej ciąży a jest tam napisane, że maluch waży już prawie pół kilograma... i sobie myślę, że mój to niezły klopsik jest jak jeszcze nie dotarłam do tego etapu a już waży prawie 600 g :D

reklama
ewwe właśnie spojrzałam na Twój suwaczek - jesteś tydzień do przodu w stosunku do mojej ciąży a jest tam napisane, że maluch waży już prawie pół kilograma... i sobie myślę, że mój to niezły klopsik jest jak jeszcze nie dotarłam do tego etapu a już waży prawie 600 g :D

mój w sobotę - czyli w pierwszym dniu 25 tygodnia ważył 650 gram:)

Dziewczyny czy któraś z was może mi powiedzieć co to są wogóle skurcze? Jak te skurczybyki wyglądają? Tzn jak je czujecie?? Bo zaraz niepotrzebnie popadne w paranoje :] Tak to jest jak się czyta watek rodzących sierpniówek :]

skurcze hmmm jest kilka rodzaji moga byc bolace. czyli takie np ze co jakis czas cie taki bol nachodzi albo cmienie brzucha albo mocniejsze. albo jak brzuchol ciagle boli okresowo ...
ewentualnie jeszcze mozesz nie czuc bolu a czuc jakby dzidzior sie wupinal calym cialem wypychal ci brzuch na calej wielkosci macicy nie np. tylko z boku czy w jednym malym miejscu tylko na powiezchni brzuszka. ja mialam takie skurcze... wtedy jak dotkniesz brzucha to czuc ewidentnie roznice jak przy tm niby wypinaniu jest twardy bardzo brzuch w porownaniu do tego jak pusci cie skurcz.

i juz nie czytaj bo pewnie bedzie ze zaraz skurczy dostalas hehe :)

o tak jak tak zrobisz to bedzie najlepsze wyjscie hehe :) ;)

ewwe doczytalam ze u ciebie wsio ok super !! bardzo sie ciesze i byle dalej do przodu :)

ja jeste ciekawa ile moje dziecie juz wazy :) 3 tygodnie temu wazyl 450 gram i w trzy tygodnie do tej wagi przybral 180 gram. to tak idac tym tokiem choc mogl wiecej badz mniej przybierac to powinien na 1 wrzesnia rowne 3 tyg. i 1 dzien od poprzedniej wizyty i tych 450 gram ... ok 630 g powinien zawazyc ale jak bedzie w rzeczywistosci to si eokaze :p chialabym zeby juz tyle wazyl tego pierwszego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry