reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

~~DISNEY~~Maleńki TYGRYSEK~~4,5kg~~ (1183461214) - Aukcje internetowe Allegro

patrzcie co wylicytowałam :D :D

W OGOLE MAM PYTANKO
tez tak czasem macie ze jak lezycie np na plecach to czujecie sie takie napiete ?? jakby nie wiem ...hmmm ja dzisaj mam caly dzien uczucie jakbym poprostu musiala lezec zgieta zeby nie czuc tego uczucie bo jak sie poloze tak nie calkiemna plasko tylko na poduszce duzej to czuje jakbym byla napieta maksymalnie na brzuchu oczywiscie. i to nie ze sie napinam i puszcza tylko ciagle taka napieta jestem.

ewwe a ja znow odnosnie skurczy czy jak masz skurcze czy mialas to cmilo cie moze tak na dole po bokach ?? na wysokosci hmmm... tam gdzie sie koncza wloski :p przy brzuchu tylko nie tak konkretnie na bokach tylko blizej srodka ale nie na srodku... zastanawiam sie czy to sa tez wiezadla czy co bo cos mnie trafi zaraz chyba....

czy to moze byc od tego ze mi wszystko rosnie i sie napina poprostu ?? dlatego mam caly cza stakie uczucie ?? jedynie jak wstaje to czuje sie ok tzn jak chodze a przeciez spac jakos musze ;)

śliczne :)

Ja nieraz jak leżę to czuje, ze brzuch mam twardy, jak na wznak leżę, jak sie przewrocę na bok i trochę nogi podkurczę to lepiej jest.

Sunflower Kochana dużo zdrówka dla męża i spokoju dla Was :*

Ależ dzisiaj wypoczełam, wpadła mama do mnie koło 13. i wygoniła mnie spać a sobie kazała dać prasowanie. Poprasowała mi wszystko co było tylko w domu, no nawiedzona jakaś ;-) I posprzątała w kuchni a ja moglam sobie podrzemać 2 godzinki. Wstałam jak nowo narodzona az przyjemnie, w szafach poukladane, u Julci wszystkie suknie i bluzeczki w szafie równiutko na wieszaczkach - mmm... dawno tak nie było, mnie teraz prasowanie mocno męczy po kilku minutach już czuję plecy. Nawet majtki mi poukładała :zawstydzona/y: i staniki ;-) Ciesze sie, ze wpadla, no taka jestem jej wdzieczna i ciesze sie, ze mam mamę blisko :-)

Julcia od przyszłego pon. zaczyna okres adaptacyjny w przedszkolu po godzince, uf.. ciekawe jak to bedzie, nie wiem czy nie za bardzo panikuję...

reklama
witajcie
Ale u nas sie wlasnie burza skonczyla. w czasie błysków robił sie normalnie dzien i blyskalo non stop, wichura itp a teraz taka fajna cisza po burzy.
Moskitiery dobra rzecz, mam juz w kilku pokojach i jeszcze musze w goscinnym zalozyc bo nie da sie okna otworzyc przy zapalonym swietle bo zaraz cos wpadnie i brzeczy przy uchu.
Dzisiaj naszedl mnie smak na placki z jablkami wiec sobie i rodzince nasmazylam-a potem musialam szybko isc na spacer z córcią na swieze powietrze bo mi bylo tak gorąco, dzusno i wogole caly dom pachnial plackami.
Tunia85 zadnych liotonów, tylko kremy specjalne dla kobiet w ciazy na nóżki.
W ten weekend odwiedzilismy rodzicow i komary gryzly niemilosiernie-zwlaszcza małą... mimo ze spryskana to i tak nie powstrzymało to tych krwiopijców komarzyc.
Za tydzien tez nam sie szykuje imprezowy weekend-2 urodzinki corci i nasz rocznica śłubu-juz 7:D alez ten czas leci.
zmykam spac bo wczoraj tak sie wciagnelam w ksiazke ze az musialam ja skonczyc czytac i dzisiaj odczuwalam mocno niewyspanie .
spokojnej nocy zycze i kolorowych snów:)

no wlasnie jak podkle nogi i na boku leze to ok.... nie no tylko nie ze to skurcze :/
na dodatek jelita znow mi przeszkadzaja w oddychaniu i uciskaja zoladek... 2 dni tylko trilaku nie bralam i prosze. temp mi podskoczyla do 37,2 agggrr mam nadzieje ze zaraz spadnie...

myangel kurcze ja chyba tez bym sie denerwowala jakby moje dziecko szlo pierwszy raz do przedszkola :) a mame to masz aniola naprawde, moja to chyba nigdy by sie nie odwazyla cokolwiek w mojej szafie grzebac :p pewnie by sie bala ze jak ja otworzy to wszystko na nia wyleci hyhy ;)

myangel - ja w zeszlym roku jak Ninka szla do przedszkola, to przezywalam to sto razy bardziej niz ona ;) Nina na szczescie szybko sie zaaklimatyzowala, czego i twojwj Julci zycze :D

widze, ze temat imion przeniosl sie tutaj :D mi sie zawsze Lena podobalo, ale teraz za bardzo popularne sie zrobilo. chyba u nas bedzie kompromis czyli Alicja. nie moge przeforsowac mojej Matyldy :/

dobrej nocki!!!

no wlasnie jak podkle nogi i na boku leze to ok.... nie no tylko nie ze to skurcze :/
na dodatek jelita znow mi przeszkadzaja w oddychaniu i uciskaja zoladek... 2 dni tylko trilaku nie bralam i prosze. temp mi podskoczyla do 37,2 agggrr mam nadzieje ze zaraz spadnie...

myangel kurcze ja chyba tez bym sie denerwowala jakby moje dziecko szlo pierwszy raz do przedszkola :) a mame to masz aniola naprawde, moja to chyba nigdy by sie nie odwazyla cokolwiek w mojej szafie grzebac :p pewnie by sie bala ze jak ja otworzy to wszystko na nia wyleci hyhy ;)

Nie no w mojej ona nie grzebała bo ja w sypialni spałam zamknieta, ale też by sie nie odważyła tam zajrzeć nawet gdybym ją o to prosiła, zreszta w 90% przypadków chyba spaliłabym się ze wstydu - porządku tam raczej nie ma :-p U Julci staram się względny porządek utrzymywać, żeby wstydu nie było :p

Co do przedszkola to Julka chciała dziś zostać - miałam takie spotkanie organizacyjne, mnóstwo papierow do podpisania i wyjsc stamtad nie chciala, ale zobaczymy co bedzie jak ja bede chciala wyjsc. Tutaj jednak maluchy maja troszke gorzej niz w Polsce bo jednak to jest obcy jezyk wiec to dodatkowa przeszkoda. Na szczescie moja corka mowi pieknie po ang ;-)

myangel - ja w zeszlym roku jak Ninka szla do przedszkola, to przezywalam to sto razy bardziej niz ona ;) Nina na szczescie szybko sie zaaklimatyzowala, czego i twojwj Julci zycze :D

widze, ze temat imion przeniosl sie tutaj :D mi sie zawsze Lena podobalo, ale teraz za bardzo popularne sie zrobilo. chyba u nas bedzie kompromis czyli Alicja. nie moge przeforsowac mojej Matyldy :/

dobrej nocki!!!

Boże, ja już zaczynam myśleć a co to bedzie i w ogóle. Zobaczymy nie chce sie nastawiac tak czy inaczej, zeby potem nie była rozczarowana. Julka musi chodzic do przedszkola to juz nie ma czy ona chce i czy ja chce bo w przyszłym roku moja panna idzie juz do szkoly wiec nie ma to tamto ;-) Jak bedzie szla do szkoly to dopiero bede miala stres ;-)

Wiolcia - może powinnaś starac się zapobiegac wyst. zgagi, skoro nic Ci nie pomaga:confused2: Musisz miec wyjątkowo rozluźniony wpust żołądka, bo takie objawy to są w 9 mies.
Nie schylaj się, leż z wysoko uniesioną głową, zjadaj małe porcje etc, rób wszystko żeby zminimalizowac ucisk na żołądek i cofanie się kwasu. Spróbuj też zmielone siemię lniane - najlepsza rzecz na wszelkie dolegliwości żołądkowe i jeszcze ochroni ci trochę nadwyrężony już przełyk. Współczuję ci, bo mnie zgaga męczy sporadycznie a mnie to wkurza. Nie wiem co zrobiłabym w twojej sytuacji:eek:

Wypróbuję jeszcze to mleko acidofilne i mieszankę kminku z majerankiem jak mi to nie pomoże to już nie wiem:/ Len piłam bo lubię ale nie pomaga, śpię na dwóch poduszkach w pozycji półleżącej nawet starałam się nie jadać nic tłustego, słodkiego i pieczonego ale i to nie pomagało;/ :/
Salomii popatrzę za jakąś dietą na refluks żołądka tylko problem w tym że ja ciągle mam wstręt do większości jedzenia:/ A ty jak sobie z tym wszystkim dajesz radę??

Missiiss tygrysek pierwsza klasa :D:D

Wiolcia a próbowałaś kochana kisiel na tą piekielna zgagę??? nie jedz tez zbyt gorącego ani nie pij, wszystko takie letnie dobrze żeby było!;)

A mi dzis przyszedł wózior, jest piękny, jestem zadowolona:))))))))

ewwe Marcel bardzo ładnie:tak: mi się jeszcze Dorian podoba (chyba obstawiałab ym to imie gdybym miała mieć teraz synka)

salomii Twoje imionka co podałaś to wszystkie mi sie podobają, najbardziej chyba Emma(Emi):-)

gufi Alicja ślicznie :-) ....( bo Matylda mi nie teges:sorry:)

missiiss to jak najbardziej bóle wzrostowe, wyluzooooj;-)
ja tez jak na plecach płasko leżę to wszystko mam napięte, ale lubie leżeć, spac na plecach, często nad ranem tak spię:sorry: no a rano bez przeciagania nie ma u mnie wstania:rofl2:

O kisielu jeszcze nie próbowałam :) Ale z tym gorącym to masz świętą rację bo wiecznie po wszystkim co gorące mam zgagę. Dzięki wypróbuję :))

Cóż wózeczek naprawdę piękny więc nie dziwie się że jesteś z niego taka zadowolona :)

reklama
~~DISNEY~~Maleńki TYGRYSEK~~4,5kg~~ (1183461214) - Aukcje internetowe Allegro

patrzcie co wylicytowałam :D :D

W OGOLE MAM PYTANKO
tez tak czasem macie ze jak lezycie np na plecach to czujecie sie takie napiete ?? jakby nie wiem ...hmmm ja dzisaj mam caly dzien uczucie jakbym poprostu musiala lezec zgieta zeby nie czuc tego uczucie bo jak sie poloze tak nie calkiemna plasko tylko na poduszce duzej to czuje jakbym byla napieta maksymalnie na brzuchu oczywiscie. i to nie ze sie napinam i puszcza tylko ciagle taka napieta jestem.

ewwe a ja znow odnosnie skurczy czy jak masz skurcze czy mialas to cmilo cie moze tak na dole po bokach ?? na wysokosci hmmm... tam gdzie sie koncza wloski :p przy brzuchu tylko nie tak konkretnie na bokach tylko blizej srodka ale nie na srodku... zastanawiam sie czy to sa tez wiezadla czy co bo cos mnie trafi zaraz chyba....

czy to moze byc od tego ze mi wszystko rosnie i sie napina poprostu ?? dlatego mam caly cza stakie uczucie ?? jedynie jak wstaje to czuje sie ok tzn jak chodze a przeciez spac jakos musze ;)

Tygrysek zarąbisty:)

Co do pytania Twojego, To zależy gdzie Ci się włoski kończą heheh:D bo jak na kolanach - to bądź spokojna - napewno nie są to ani skurcze ani więzadła:D

Ale tak poważnie, to może są jakieś tam więzadła macicy które przebiegają pi razy drzwi bliżej środka hmmm chyba tego środka co Ty go opisujesz:) miałam to kilka dni temu, i było dziwne, wręcz osobiście miałam oczywiście wrazenie że mi szyjkę rozwiera od środka, ale o dziwo nospa pomogła... a jak tam naciskałam paluchem to było twardawo, ale z dzień dwa po tym, zaczeło kłuć mnie z drugiej strony,gdzieś tak ze dwa cm obok - takie lustrzane odbicie poprzedniego kłucia hehe, więc to na bank więzadła, albo coś innego ale w każdym razie pięęęknie się rozciągało:)

Ale za to miałam nisko w pachwinach kolki i jak gniotłam tam palcem, to miałam oczywiście twardy balonik po jednej i po drugiej, czyli że skurcz...ale tak nisko to miałam tylko raz....

no i kłucia w podbrzuszu mam często ( inne od powyżej opisywanych:D ) ale to to już chyba pęcherz się kłania....

AAAA no i nie wyciągaj się tak na wznak - nie wolno! bo skurcze biorą, jak już na pleckach leżysz to głowa wyżej i nogi zgięte w kolanach a pięty przy pupie:)a jak się zapomnisz, to przekręcaj się szybko na boczek - oczywiście najlepiej lewy:) i podkul nogi, przejdzie od razu...

Sunflower pozdrowienia dla małżonka, a i Ty może byś troszkę po odpoczywała jednak mimo wszystko, przez wgląd na Twoją szyjkę...

Myangel cóż za rozpusta:) super że Cię mama trochę odciążyła:) moja pewno też by z chęcią pomogła, ale NA SZCZĘŚCIE mieszka za daleko:) nie znoszę jak ktoś robi coś za mnie - tym bardziej jak to nie jest robione po mojemu:):) W Twoim przypadku taka pomoc choćby z doskoku jest jednak potrzebna.

Pozdrowienia od mojego niunia:) kopie właśnie i o dziwo powyżej pępka już:D:D

Ostatnia edycja:
Do góry