reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aha dziekuje za wyjasnienie. mi wlasnie nic nie jest nic nie czuje ale wyniki chciala bym sobie zrobic bo w sumie infekcja przy szwie i w ogole w ciazy nie jest niczym dobrym.... mam nadzieje z ebedzi emial takie sam zdanie i pobierze mi ten wymaz nawet sama sobie zaplace za ten wynik chociaz i tak place co miesiac 40zl zeby nalezec do tej placowki i miec pelen pakiet za free tylko musze miec skierowanie wiadomo...

reklama
mississ a propos tego pępka to znalazłam odpowiedź ginekologa na bardzo podobnie zadane pytanie kobietki w ciąży:
"Tak, to prawda, w ciąży dość często do chodzi do rozejścia się kresy białej czyli pasma łącznotkankowego łączącego mięśnie proste brzucha. Sytuacja nie wydaje mi się groźna."

Co do grzybka- to u mnie strasznie swędziało, że usiedzieć nie mogłam

Ostatnia edycja:
hmmm ciemna jestem chyba i nie rozumiem tego zdania zacytowanego. tzn ze co ze tam na wysokosci pepka cos tam jest co sie rozciaga i uciska tak ? dobrze rozumiem ?? kurde ale w tamtej iazy takic hdolegliwosci nie mialam ee

missiiss mi to wygląda na kłopoty jelitowe, byc może po tych przejściach nabawiłas się zespołu jelita drazliwego. To daje podobne objawy, że diete trzeba miec lekkostrawną, a na stres reaguje sie...kibelkiem:rofl2:
Ja równiez sie nie dziwie że sie stresujesz ale potrzeba Ci troche dystansu do tego co się stało, bo to nie znaczy że ma być i tym razem tak samo, główka do góry, musisz zająć się czymś koniecznie niż tylko myśleniem o złych rzeczach, daj Jasiowi trochę dobrego humorku, bużka!!!;-)

mamolka tyle przytyłaś ale widocznie taka Twoja uroda, bo szczuplutka jestes nadal, gorzej jakbys miała nadwagę i tyle przytyła do tej pory a tak myslę że nie masz sie co az tak przejmować, owoców sobie nie odmawiaj, jeszcze troche zastanie nas jesień, zima i owoców siłą rzeczy nie bedzie tych sezonowych, wybór bedzie niewielki, także trzeba korzystać z dobrodziejstw natury teraz;-)wiadmo chlebek biały do odstawki (nigdy nie jem bo dla mnie to wata bez smaku), zastąpić tym z ziarnami, czy razowcem. Ja zawsze jeszcze mam chrupki i na kolację zamiast chleba robie sobie kanapeczki z Wasą:tak:
Jedyne zagrożenie przy szybkim wzroście wagi jest że można nabawić się cukrzycy ciążowej, ale jak wyjda ci dobre wyniki po obciążeniu to myslę że nie ma az takiego zmartwienia wagą;-)

u mnie równiez libido = 0:zawstydzona/y: ale staram sie jak mogę

Hej dziewuszki, nie było mnie od soboty bo jakoś nie miałam siły przesiadywać przy kompie, buu tęsknię za swoim laptopem :( Byliśmy w sobotę na urodzinach znajomego, ależ się wynudziłam... Już chyba w ciąży nie pójdę na żadna imprezę zakrapianą bo jak mam potem wysłuchiwać tych wszystkich opowieści dziwnej tresci to już wolę w domu zostac :p

Byliśmy w niedziele po wózeczek :D Jej, jak fajnie wygląda ;)

Nie chce mi się czytać tego co naprodukowałyście, jeden dzień jak się opuści to jeszcze ale 3 to stanowczo za dużo ;)

Mamolka co do dna macicy to każda kobieta ma inaczej, ja np. na piątkowej wizycie usłyszałam, że dno macicy mam 1 cm powyżej pępka i tak tez zostało wpisane to w karcie ciąży. Ruchy dziecka też czuję już przy pępku, często trochę wyżej i mocno po bokach. Pewnie u każdej kobiety to jest inaczej, ale z tego co czytałam dno macicy jest w okolicy pępka ok. 22 tygodnia ciąży :) Oczywiście nie upieram sie, ale myślę, że u różnych kobiet może byc inaczej :)

Ostatnia edycja:
Mamolka co do dna macicy to każda kobieta ma inaczej, ja np. na piątkowej wizycie usłyszałam, że dno macicy mam 1 cm powyżej pępka i tak tez zostało wpisane to w karcie ciąży. Ruchy dziecka też czuję już przy pępku, często trochę wyżej i mocno po bokach. Pewnie u każdej kobiety to jest inaczej, ale z tego co czytałam dno macicy jest w okolicy pępka ok. 22 tygodnia ciąży :) Oczywiście nie upieram sie, ale myślę, że u różnych kobiet może byc inaczej :)

Właśnie piszę, że w drugiej ciąży dno może być wyżej a macica większa.
A z tym dnem na wysokości pępka to w necie wszędzie jest 24 tydz dlatego tak piszę :):):)
Ja jak się położę na plecach to macicę czuję zaraz pod pępkiem :D

No to chyba i ja się nabawiłam infekcji. Bo też troche piecze i swędzi, ale nie cały czas, dzisiaj na przykład jest ok. Dziwna sprawa.

Wrublik - ja to jakoś nie odczuwam chęci na seks ale dla mężulka to daje się popiescić i jest ok :-) a jak już bardzo nie mam ochoty, to zaserwuje mu inna przyjemność i jest zadowolony :D

Ostatnia edycja:
reklama
Moje libido też zerowe:tak:. Mój M na szczęście nie jest bardzo nachalny. Po za tym tak jak i w pierwszej ciąży tak i teraz ma obawy przed zbliżeniem, że coś się może stać.

Do góry