reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

łoooo matkoooo! ale naskrobałyście

w związku z tym zabieram się za czytanie:baffled:

napiszę Wam tylko, że nie polecam bobu w ciąży:no:
i wierzcie mi na słowo...auuuu mój brzuszek...

reklama
a ja mimo wszystko ciesze sie, ze mam prace :-) czasem sie na szefa powkurzam, ale robota fajna, mam kontakt ze swiatem, na szkolenia mnie wysylaja itd. a zwolnic sie zawsze moge ;-) a na L4 ruszam od wrzesnia mam nadzieje.

u nas goraco nadal ...

Olcia czego nie polecasz???

tak się przyzwyczaiłam na podawanie ciąży w tygodniach, że się gubię który to miesiąc - zerknęłam teraz na rozpiskę i się okazuje, że za tydzień w weekend zaczynam 6 miesiąc!! :szok: Kiedy to zleciało??

bobu:dry: tzn taka ogromna fasola - bób

szósty miesiąc mówisz - szok! A ja z jednej strony chcę by do grudnia szybko zleciało, a z drugiej wiem, że będzie mi brzuszka po porodzie brakować. Tak też miałam z Matim. Czułam się jak pusty worek. Taka bezużyteczna:-)

hehe pusty worek - dobre. zobaczymy jak ja się będę potem czuła. już polubiłam brzuszek:-) i się przyzwyczaiłam :-)

aaaa bób - no tak, jak blondynka siedzę patrze się co piszesz i nie rozumiem :-D
mnie tam raczej brzucha brakować nie będzie... właściwie tęsknie już za ćwiczeniami, basenem itp. chce już wrócić do dawnej figury ;-)

Wiolcia na w sobotę w końcu się wybieram na basen :tak: wrócić do dawnej figury też bym chciała ale na to trzeba niestety poczekać..
a teraz dobranoc dziewczyny - lecę do wyrka :-)

No, no, Wiolcia a jak Ty to wyliczyłas? Kurde jak mnie sie ktos pyta to nadal mowie, ze 4 to chyba mnie się coś pier...dzieli. No tak ale nie moze byc 4, raczej 4,5 co najwyzej skoro to polowa... ale w sumie to ciaz trwa 9,5 miesiaca a nie 9. Nie wiem już teraz, musze sobie znaleźc jakas rozpiske ale mi sie wydawało zawsze ze 6 miesiac to jest sama koncowka drugiego trymestru czyli 26 tydzien?

Gosiu Weźmiesz katalog Argosu i coś wybierzesz, akurat się kończy to dużo promocji jest ;)

reklama
zobaczcie jakie fajne znalazłam:)

klikając w poszczególny tydzień ciąży wyświetla się jak nasze dzidzie sa ułożone w brzuszkach:)

Fetal development

proponuję wrzucić w ważne, przydatne, potrzebne :) Bardzo fajne ;)

Swoją drogą ciekawe kiedy nasze maluchy ułożą się już do porodu czyli glówką w dól i zaczną nas po żebrach kopać ;) Z miejsca, w którym czuje najwiecej kopniaków wnioskuję, że mój jest w pozycji pionowej :D

Do góry