reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć kochane!

u nas też jakoś przyjemniej - bezsłonecznie - aż chce się iść na zakupki

jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać. Pierwszy raz się nie stresuję aż tak bardzo (cały czas czuję niuńkę).

I to by było na tyle jeśli chodzi o pozytywne informacje.
Dziś okazało się że już przytyłam 6kg. Wcale się nie objadam jakoś specjalnie...słodyczy unikam, staram się jeść owoce i warzywa, jakieś zupki lekkie... tym bardziej, że dwa tygodnie temu na wadze było 4 kg na +. Słyszałam że w drugim trymestrze tyje się stosunkowo najwięcej...jeszcze tylko (albo aż) 4 tygodnie...buuuuuu

reklama
wrublik7 więc można powiedzieć, że w pracy odpoczywasz ;-) mając w domu żywe srebro, pod postacią córeczki :happy2:.

ewwe trzymaj się kochana...

Kurcze ja czasami się zastanawiam czy mam skurcze, czy dzidzia się rozpycha :nerd:. Nie potrafię rozróżnić :zawstydzona/y:. Takie jakby rozpychanie, pompowanie balonika :confused: czuję od momentu kiedy poczułam ruchy dziecka i pocieszam się faktem, że to właśnie Aliensik.

ainah21 ja nie piłam w ciąży takiej herbaty, więc Ci nie pomogę.

missiiss a gdzie jesteś teraz ? Bo pewnie przeoczyłam, albo zapomniałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

krolcia to rzeczywiście się nasłuchałaś co tam u kogo słychać :rolleyes2:. Mam nadzieję, że twoje uszy wróciły już do formy ;-).

Tunia85 trzymam &&& za wizytę :tak:.

GosiaB. ja przestałam już czytać w internecie o dolegliwościach ciążowych, bo za bardzo się denerwowałam :sorry2:.W pierwszej ciąży neta nie miałam i spokojniejsza byłam.

ja boję się wejść na wagę :-D ale wiem, że jeszcze trochę i niestety mnie to nie ominie. niby wydaje mi się, że nie wyglądam jak kulka ale czuje się cięższa.
do do tych wszystkich bóli to mnie od dawna co jakiś czas boli w prawym boku. na początku się martwiłam tym ale już dwa razy byłam u gina i potwierdzał, że jest wszystko ok więc to pewnie te wszystkie uciski, rozciągania itd. w następnej ciąży może będę już mądrzejsza bo teraz to taka ciemna masa ze mnie i nie wiem czego mam się spodziewać.

dzień dobry;)

dawno mnie nie było ale troszkę was podczytywałam..
w piątek mam usg i może już dowiem się kto u mnie mieszka.
u nas ciepło i słonecznie, mała się nocnikuje, a ja pije kawkę.

Aniah myślę że spokojnie możesz wypic herbatkę koperkową:tak: skoro niemowlętom pomaga, to myśle zę tobie też nie zaszkodzi..

olcia nie przejmuj się kilogramami, najważniejsze zeby z dzidzią było ok, a kilogramami bedziesz martwic się później.

wrublik wiem coś o tym bo też mam dwulatkę w domu z którą nie da się usiedziec w miejscu, właśnie przed chwilką skończyłyśmy rysowac, wieczorem i rano muszę czytac jej Martynkę, i smyrac po brzuszku:-D

idę zobaczyc co tam na innych wątkach popisałyście

olcia - nie przesadzaj, 6 kg to nie jest duzo. ja mam dopiero 17 tydzien i juz mam 4,5 kg. mam apetyt i nie jestemw stanie z tym walczyc ;-) martwic sie bedziemy potem

u nas dzis ju cieplej, ale przyjemny wiaterek na szczescie :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) Przy kupnie herbatki sugerowałam się dokładnie tym samym - skoro niemowlakom pomaga to mi też :) Tyle że gdzieś przeczytałam, że ta herbatka działa pobudzająco również na macicę i z tego względu nie powinna być stosowana...sama już nie wiem...

ja nie ukrywam, że kilogramy i to ile z tego zostanie po ciąży to mnie trochę martwi. pierwszy raz poczułam jak to jest jak zaszłam w ciąże i sobie uświadomiłam, że przytyję i nie wiadomo czy zrzucę. wiem, że to strasznie głupie ale takie różne myśli mnie nachodzą. oczywiście teraz liczy się maleństwo i głodzić się nie mam zamiaru. jestem głodna to jem i tyle. rzecz w tym, że ja nigdy nie stosowałam żadnej diety, zawsze jadłam to na co miałam ochotę ale na szczęście nie tyłam. może przez to, że nie miałam z tym problemu to nigdy nie zwracałam na to wszystko uwagi. a teraz pierwszy raz w życiu robię się większa :-)

reklama
w następnej ciąży może będę już mądrzejsza bo teraz to taka ciemna masa ze mnie i nie wiem czego mam się spodziewać.
Planujesz już drugiego dzidziolka ?:happy2:
Ja Ci powiem, że wolałabym być pierwszy raz w ciąży, poważnie. Nie miałam takich objawów jak teraz, no i netu też teraz za dużo się naczytałam :sorry2:.

A co do wagi, to Wam powiem, że w pierwszej ciąży przytyłam UWAGA : 23 kg :zawstydzona/y::rofl2:. Któraś mnie przebije ? Nie chciałabym teraz też tylu kilosów przybrać :no:, bo zrzucenie ich, to dla mnie katorga :baffled:.

gufi nad apetytem też nie jestem w stanie zapanować :zawstydzona/y:. Teraz pocieszam się tym, ze jest lato i właśnie dużo jarzyn jem i owoców, ale jak tak przyjdzie jesień, to nie wiem na czym się skończy :baffled::sorry2:.

natka86 cześć :happy2:.

Do góry