reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :-)

Mnie tez od wczoraj boli glowa. Teraz w sumie lekko, ale jest to meczace. Wczoraj caly dzien-cala noc-i dzis od rana... zastanawiam sie nad apapem (z bolem serca). Moj maz chce mnie wieczorkiem na ognisko porwac pod Poznan... z bolem glowy srednio to widze, a juz jestem niezle zmeczona tym stanem :baffled:

ja też po trzech dniach męczenia się wzięłam apap i wypiłam mocną kawę z mlekiem, ale nie rozpuszczalną tylko parzoną i dziś się obudziłam bez bólu, też brałam z ciężkim sercem, ale tu dziewczyny piszą żeby się nie martwić, że też przecież nie jemy tego na tony, a że jak trzeba czasem to trzeba, bo jak się męczysz to i dzidziuś zmęczony, więc jeśli raz weźmiesz to nic się nie stanie... mnie już dziewczyny uspokoiły,

reklama
hehehe, ja z innej beczki :)

Misia na poprawe humorku dedykuje piosenke z tego filmu ktory wczoraj ogladalam chyba po raz 6 i ktory zawsze, zawsze, zawsze sprawia ze wszystko jest bardziej kolorkowe bo jest uroczy:)

[video=youtube;7UyKSokX_Kc]http://www.youtube.com/watch?v=7UyKSokX_Kc&feature=player_embedded[/video]#!

wlasnie tak darlam sie spiewajac heeheh ze kazdy moglby wejsc do domu i mnie zabic a ja nadal bym wyla z watpliwym talentem -I'll be there for you, these five words I swear to you. When you breathe, I wanna be the air for you
I'll be there for you!!

hehehe :))))))) bosze wczoraj przeczytalam ze Karmelek mnie slyszy! :o no to chyba nie stwierdzi ze mamusia ma mily glosik;D

mamolka to ze puchna od upalow to jedno. ale ta pokrzywka z bablami co mialam na nogach do poziomu kostek, a do tego zaczerwienion bable na lydkach, pieczenie/swedzenie/uczucie jakby milion igieleg sie wbijalo to drugie :] do tego w tym samym czasie swedzialy mnie nadgarstki. a po godzinie po bablach i swedzeniu nie bylo sladu.

tunia skopjuje Ci co napisala moja cięzarna znajoma, rowniez walczaca z migrena od lat. takze w ciazy, ze mozna przyjac na raz dawke 1000mg paracetamolu. [ja mam apap 500mg] kolejna po rownych 6 godzinach dopiero. Taka dawka pomoze przy migrenie, jesli zazyje sie ja zaraz po przebudzeniu, zanim glowa i zmysly zaczynaja łupać.

tunia skopjuje Ci co napisala moja cięzarna znajoma, rowniez walczaca z migrena od lat. takze w ciazy, ze mozna przyjac na raz dawke 1000mg paracetamolu. [ja mam apap 500mg] kolejna po rownych 6 godzinach dopiero. Taka dawka pomoze przy migrenie, jesli zazyje sie ja zaraz po przebudzeniu, zanim glowa i zmysly zaczynaja łupać.

ja świadomie nie wzięłam od razu tego apapu, bo już brałam wcześniej kilka razy i uznałam, że się przemęczę, bo lekarz twierdzi, że dziecko moich migren nie odczuwa i nie mają one wpływu na rozwój maluszka, ale jak mówię, wczoraj był 3 dzień męczarni więc już musiałam, a było tak, ze puściło na godz i zaczęło wracać więc wzięłam,
ale już nie mówię o tym bo mi wróci od samego myślenia....:baffled:

Salomii akurat nie z tej strony Krakowa mieszkam :-p A tak poważnie ależ mi się dostało - aż mi głupio :zawstydzona/y: Ale normalnie wysiedzieć nie mogę! :-( Wyszłam jeszcze pochodzić koło domu ale dziś pogoda jest nieodpowiednia - za duszno więc siedze na necie a później będe się szykowac do lekarza.
Ja te kwiatki w cieniu przesadzałam, i stwierdziłam że to najmniej męczące zadanie... a tu jednak pozostaje mi oglądać tv lub czytać książki... tylko się boję, że strasznie przytyję prowadząc taki tryb życia :sorry2:
Eh zawsze coś...

Tunia moze to i glupie ale tu ludzie czesto mowia ze na bole glowy bardzo dobrze robi woda.. tzn picie wody w jak najwiekszych ilosciach, moze warto sprobowac?? tzn w Twoim przypadku dodatkowo:) my tu pijemy wode z kranu wiec zrodlo mamy nieograniczone, chodzi o to by byla zwykla niegazowana :)
ja sie najadlam bulek ze szczypiorkiem i serkiem ktory ostatnio odkrylam a ktory smakuje jak mozarella w kremie mniaaaam, teraz uciekam do miasta, trza w koncu ruszyc tylek, po moim spiewaniu boli gardelko heeh

Tunia moze to i glupie ale tu ludzie czesto mowia ze na bole glowy bardzo dobrze robi woda.. tzn picie wody w jak najwiekszych ilosciach, moze warto sprobowac?? tzn w Twoim przypadku dodatkowo:) my tu pijemy wode z kranu wiec zrodlo mamy nieograniczone, chodzi o to by byla zwykla niegazowana :)

ależ ja wypijam przynajmniej 1,5 l wody dziennie plus herbatka, soczek, zwłaszcza przy migrenie,bo mam wymioty więc jak jeść nie mogę to dużo piję żeby się nie odwodnić, i jeszcze jogurciki pitne bo to bardzo lubimy....

słuchajcie jaka ja głupia jestem, byłam na targu i kupiłam 2kg czereśni, 2 kg ogórków, na małosolne by zrobić, i 3 kg pomidorów, a teraz mam wyrzuty sumienia że takie ciężary taszczyłam, całe szczescie że tylko 50 m do auta ale to zawsze dźwiganie. już sobie obiecałam że nigdy więcej! :no:

Ja wczoraj takie zakupki cięższe miałam. Ale ja sobie to rozkładam na jedną rękę drugą i do plecaczka. Wtedy kręgosłup i mięśnie brzucha nie są tak obciążone.

Czekamy na relację z wizyty!:-)

reklama
hej dziołszki ;-)

a kto tu tak nieladnie dzwiga nununu nie wolno dzwigac !!! :tak:

a mnie rano skurcze dopadly :zawstydzona/y: wczoraj za duzo chodzilam bo za dobrze sie czulam :no: a dzisiaj tylko do kibelka i do wyra zeby nie obciazac szyjki ale zla jestem na siebie.:wściekła/y:na szczescie brzuch nie twardnial tylko bolal nie bardzo moco i szprycuja mnie nospa i magnezem. wkuli mi ten wenflon a wczoraj ostatnia kroplowa byla i tak z nim chodze i ani sie wygodnie polozyc ani nic.:dry: na szczescie nie boli jak ten co byl na drugiej rece...

niech mi sie obiad przezre i ide nynac dalej ... jutro moze lepiej juz bede sie czula.
aaaa a milenka ma 36cm dlugosci :szok: takie malenstwo ale olddycha sama i ma sie dobrze.

caluje i uciekam

Do góry