reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Aż zazdroszczę takiego fajnego dziecka :) mam nadzieje ze donoszę tym razem i że tarczyca mi w tym nie przeszkodzi :-(
Słuchajcie czy jak mam nagle spadek apetytu to jest to powód do zmartwień?
pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
eh wczoraj wpadąłm i dopiero teraz mam chwilkę coś tu do was skrobnąć i doczytać co tam wczoraj napłodziłyście.

U Myangel jest wszystko ok, podczytuje nas na bieżąco..ale jak pisała - jakoś tak weny jej brak :) Mam nadzieję że to się niedługo zmieni :)

U mnie dziś fajny dzień: rano przyszła pralka i już 3 raz zasuwa z prankiem :)
Potem pojechaliśmy do Pani która zaprojektowała nam ogród.. trochę to kosztowało ale efekt jej pracy - nawet na papierze fajnie wygląda. Zrobiła nam kosztorys, wypisała każdą roślinę, ile kosztuje, ile ich trzeba, gdzie ma być zasadzona, do tego kilka informacji o każdej z roślin, jak duża urośnie, i jakie ma wymagania :).. Sami byśmy mieli kłopot bo zagospodarować tył naszej działki, nie znamy się kompletnie na tym. A tak Pani specjalnie dobrała nam takie rośliny o które trzeba minimalnie dbać :) Fajnie tak wziąć projekt i powiedzieć sobie robimy ten fragment- trzeba kupić dokładnie takie rośliny i tyle sztuk i tak zasadzić :p) No jestem zachwycona :) A na dodatek projektowaniem ogrodów ta Pani zajmuje się okazjonalnie a normalnie sprzedaje roślinki i będzie wybierała i sprowadzała je dla nas :)

A na dodatek mąż ostatnio sam wyszedł z inicjatywą i kupił mi 2 sukienki ciążowe, 2 bluzki ciążowe i jedną taką jakby narzutkę na plażę :)

aaa i byłam dziś u ginekologa- wszytko ok, słyszłam dzidka na dopplerze, pośmiałam się z lekarzem I.... mam tylko 4 kg na plusie :) hehe zawsze to lepiej niż 4,5:) No ja się tym faktem przynajmniej bardzo ucieszyłam.

Ostatnia edycja:
MAMOLKA A na dodatek mąż ostatnio sam wyszedł z inicjatywą i kupił mi 2 sukienki ciążowe, 2 bluzki ciążowe i jedną taką jakby narzutkę na plażę :)

aaa i byłam dziś u ginekologa- wszytko ok, słyszłam dzidka na dopplerze, pośmiałam się z lekarzem I.... mam tylko 4 kg na plusie :) hehe zawsze to lepiej niż 4,5:) No ja się tym faktem przynajmniej bardzo ucieszyłam.

Wyobraź sobie ze rozpłakałam się jak to przeczytałam, nie wiem czemu:(

missliss ja wystawialam suknie slubna na allegro i na wedwoje, i poszla z wedwoje. Na allegro poszla meza kamizelka. :]
Trzymam kciuki za szybka sprzedaz :]

A ja dzis caly dzien na dworzu bylam, z kolezanka co ma roczna coreczke. pogadalysmy, popytalam o niektore kwestie zwiazane w ubieraniem noworodka zimowego i juz wszytsko wiem co kupic lub co wykorzystac z tych darowanych ubranek.
Do tego ma dla mnie nazwe preparatu do szybkiego gojenia sie pepka ktory nie jest na bazie spirytusu, a polecila go jej pani w aptece. i malej po 5 dniach suchniety kikut odpadl. A na spirytusie kolezankom jej babraly sie pepki nawet 2 tygodnie :szok:
Jak juz bede znala nazwe to sie podziele :tak:

A tak poza tym, to odkupie od niej chyba wozek :-)
Jedo Bartatina :] w cenie przyzwoitej biorac pod uwage ze z calym wyposaeniem nawet z fotelikiem.

missliss ja wystawialam suknie slubna na allegro i na wedwoje, i poszla z wedwoje. Na allegro poszla meza kamizelka. :]
Trzymam kciuki za szybka sprzedaz :]

A ja dzis caly dzien na dworzu bylam, z kolezanka co ma roczna coreczke. pogadalysmy, popytalam o niektore kwestie zwiazane w ubieraniem noworodka zimowego i juz wszytsko wiem co kupic lub co wykorzystac z tych darowanych ubranek.
Do tego ma dla mnie nazwe preparatu do szybkiego gojenia sie pepka ktory nie jest na bazie spirytusu, a polecila go jej pani w aptece. i malej po 5 dniach suchniety kikut odpadl. A na spirytusie kolezankom jej babraly sie pepki nawet 2 tygodnie :szok:
Jak juz bede znala nazwe to sie podziele :tak:

A tak poza tym, to odkupie od niej chyba wozek :-)
Jedo Bartatina :] w cenie przyzwoitej biorac pod uwage ze z calym wyposaeniem nawet z fotelikiem.
ja tez tym razem zrezygnuje z fioletu na spirycie do pepka i kupie jakis psikacz inny

kliwia fajnie z tym wózkiem, to mój favorite jak na razie:)))) tyle że fotelik z kompletu niekoniecznie. A chwaliła sobie kulezanka wózior? za ile chce sprzedać?

reklama
Słuchajcie czy jak mam nagle spadek apetytu to jest to powód do zmartwień?

Nie sądzę - no chyba, że przez 3 dni nic nie jesz.
Ja też mam czasem parę dni, że nie mam na nic ochoty i zmuszam się dla dobra dziecka. Ale za to tydzień pózniej pożeram pizze:zawstydzona/y: (no, może nie całą;-)

Mam za to inny problem - dziury w mózgu:eek:
Wcale mnie to nie bawi :no:, myślałam, że w drugim trymestrze minie .
W zeszłym mies. zapomniałam zapłacic rach. za tel. i dostałam monit sms-em.
Więc sobie zapisałam, żeby w tym mies. nie zapomniec. No i jak chciałam dziś zapłacic, weszłam na stronę z numerem faktury - a tu adnotacja-zapłacona:eek: Potem mi się przypomniało, że zapłaciłam wcześniej...żeby nie zapomniec. Beznadzieja:no:

Do góry