reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka kochana wszyscy faceci czasem sa stuknięci:) mój też ostatnio nie ma zbytnio cierpliwości do starszaka, czym STRZASZNIE mnie irtuje bo to przecież JA jestem z nimi w domu na okrągło, a on większość jednak dnia przebywa w pracy. Wczoraj wieczorem też podniesionym głosem "tłumaczył" coś Matiemu i obudzili mi Oliwkę. Myslałam, że rozszarpię. Wkurza mnie to, że na niego krzyczy zamiast wytłumaczyć. Faceci są coraz bardziej zbabiali i to również dotyczy i fochów i zmian nastrojów jak widać...ehhh

p.s. patelnią go
p.s.2 albo walcem

reklama
sarka, olcia, to ja wczoraj też ze swoim mułżonkiem ścięcie podobne miałam, bo zamarzyło mu się że "cały dom ma być o godz. 20 wyciszony", no to uśpiłam maluśką, starsza sama się pokładła, bo trochę chyba podziębiona i katar ją męczył, a ja się położyłam do łóżka, ale jeszcze z książką, no i przed 21 chodził sobie jak ten kogut po domu, a że mamy w domu wszędzie deski, więc wiadomo gdzieś tu i tam skrzypnie, no to zbudził młodszą - ta się wiadomo rozpłakała głośno i zbudziła starszą, no więc w krzyk, że przecież on od razu mówił że o 20 mają wszyscy spać... jeszcze skrzyczał starszą, że po co ona marudzi, jak ma katar, że od tego jej katar jeszcze się zwiększy, no to ona w jeszcze większy płacz... a ja tulę malusią, by chociaż ta w końcu usnęła...

dzień dobry

ewa- do chorych dzieci, dla zdrowych jest głównie do dzieci szczepiących się.

Kaszle bo odkrztusza glutki po nocy- ja czasami dawałam wtedy Mikołajowi mucosolvan lub inny wykrztuśny by mu ładnie się flegma oderwała.

Sarka - to całkowicie normalne, zwłaszcza u ukrytych narwańców :) Ja wczoraj taki dzień miałam, Olek też więc wyobraźcie sobie jak wyglądało nasze wczorajsze popołudnie- wojna na całego, i wierzcie mi Olek umie o swoje walczyć, a ja miałam ochotę tu napisać że oddam 3latka, wyprawka gratis:angry::confused2:
No ale przed snem się poprzepraszaliśmy :)

Wiecie jak ja lubię jak mąż rano idzie po Mikołaja przynosi go do łóżka, kładzie między nami i wtedy ja się do niego obracam i mówię "dzień dobry" a on radośnie przytula mi się do buzi i śpiewa .....strasznie kochane to jest :)

eh minęła 7:55 no i kolejny rok mi dzisiaj strzelił :-D

Hej;-)
Saraka nie jesteś sama:no:. Mój m co weekend dostaje ode mnie opierdziel po nieodpowiednim potraktowaniu starszaka. No nie dość, że jest tylko te dwa dni w domu to jeszcze nie umie powstrzymać nerwów:wściekła/y:!

Byliśmy dziś kontrolnie u lekarza, bo mały pokasłuje jeszcze. Mamy już tylko podać zyrtec.

Dzisiaj w planach wycieczka do Takko. Mam naklejki z 40% zniżką:tak: to trzeba je wykorzystać:-). Starszakowi przydałyby się jeszcze bluzki na długi rękaw, może coś wybiorę.
Chciałam sobie spodnie kupić ale w tym miesiącu nie da rady:no:. Trudno. Będę czekać na kolejny kupon promocyjny, może wtedy się uda.

No to wszystkiego najlepszego mamolka!!:tak::-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję za życzenia kochane :)

Zmieniając temat- mam pytanie - znacie kogoś kto wybudował dom prefabrykowany, dom szkieletowy??? Ostatnio przeglądaliśmy z mężem oferty kilku firm i korci aby kiedyś w przyszłości postawić dom w stanie deweloperskim , albo lepiej pod klucz w 5 tygodni a nie w dwa lata :) Ceny porównywalne.

Mamolka, dziękuję za radę :) Ładnie mu się odkrztusza, więc nic na razie nie daję, bo też nic nie mam w domu odpowiedniego :/ Tylko mu tantum psiknęłam na wszelki wypadek, gdyby go gardło drażniło. Przez ten katar i zęba w ogóle nie chce jeść...:/

No i - STO LAT :D Albo, jak to mówi moja Bratanica: "Nie mówi się 'sto lat', tylko 'syskiego najlepsego'" :D

reklama
moje dziecko marudzi!! chyba przez ten katar... jak mam dziecko 9 miesięcy dopiero dzisiaj go takiego widze. wszystko jest na nie, piszczy itd.
teraz dostał jabłko do ręki i je. tylko to go uspokaja

Ja tak miałam jakieś 1,5-2 tyg temu, dosłownie NAJGORSZY dzień w jego 8-miesięcznym życiu, normalnie NIC go nie zadowalało, oprócz mojego noszenia go na rękach, musiałam chodzić, bo jak siadałam to znowu PISK ! eh...to chyba te zęby..

Do góry