reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hehe, Ewa, tylko jak tu znaleźć taki neutralny grunt, żeby nas z niego właściciel, widząc poczynania naszych dzieci, nie usunął ;-) W każdym razie serdecznie zapraszam - chociażby na kawę :-)

Moja Potwora właśnie padła. Jeszcze nigdy tak szybko nie usnęła. Chyba jednak upał ma jakieś plusy ;-)

Aluśka - zdrówka!

reklama
aluśka jejku biedna Martynka! Oby zastrzyki nie były potrzebne bo wiem co to znaczy...

gwiazdeczka pięknie. Wojtuś na całego bierze sie za chodzenie:)

ja już bym chciała kupić większy fotelik bo Oli od wyjazdu do zakopca szczerze NIE ZNOSI swojego fotelika i jazda z nią to istna katorga. Najgorzej jest jak jadę z nią sama. Wtedy tylko moja torebka ratuje sytuację, ale nie na długo:/

u nas przeszło 30 stopni w cieniu...padam

Olcia też mam nadzieję ze unikniemy zastrzyków:sorry:
Ja też już a może dopiero :eek:myślę następnym foteliku w kategorii wagowej od 9 do 18kg:tak:Masz już jakiś na oku?
Cwietka oby teraz Ida sobie długo pospała:tak::tak:
Ewa ale masz pomocnika w domu;-) ja jeszcze przy Martynie nie uruchamiałam odkurzacza zazwyczaj jak odkurzam to jest z tatusiem w drugim pokoju i albo się bawią albo śpi:sorry:
Mamolka to świetnie ze Oleczek dostał sie do przedszkola:-):-)
Gwiazdeczka brawa dla Wojtusia za pierwsze samodzielne kroczki:-):tak: zdolniacha z niego:-):-)

bidulka płaczulka już mnie woła:-(
https://www.babyboom.pl/forum/members/89gwiazdeczka89-75731.html

Gwiazdeczka gratulujemy zdolnego synunia:tak:.

Ja o kolejnym foteliku to myślałam już w maju. Wiedziałam, że szybko nastąpi przejście. Szczerze nie znoszę tych pośrednich fotelików:wściekła/y:. Są najgorsze, przynajmniej dla mnie jako rodzica. Trudno się wkłada dziecko, trochę łatwiej wyciąga. Jak dzieciak ma focha to jest walka o zapięcie pasów, nie mówiąc o kosmicznym montażu tych fotelików. U nas często M bierze nasz samochód, wtedy ja pożyczam auto od szwagierki, więc często muszę demontować i montować fotelik od nowa. Czekam z niecierpliwością przyszłego roku i mam nadzieję, że mój maluch nadal będzie tak szybko rósł, żeby można go było sadzać w następnym foteliku.

Igora przesadziliśmy do nowego fotelika początkiem lipca. Jak się jeździ sporo samemu z dzieckiem (a ja tak właśnie jeżdżę) to dla mnie takie rozwiązanie ma same plusy - mogę nawiązać z dzidziolem kontakt wzrokowy (na czerwonym), sięgnę, żeby podać mu smoka czy zabawkę, no i Igorowi też dużo bardziej podoba się taki widok jaki ma siedząc przodem.

Jejciu Aluśka współczuję przeżyć!!! alez się te nasze dzieciaki namęczą........:((((( zdrówka dla Martyni!!!
Moja dziś już lepiej (śpi sobie właśnie) byłysmy nawet w ten upał na dworze ale w parku więc tam dużo cienia, ale spociłam się od samego wyjścia z klatki już...masakra!
Z tym, że moja gwiazda nie ma gorączki na szczeście...

olcia no mnie juz mrozi na sama myśl podania jej wieczorem leku:/// moja mała miała już raz antyiotyk, był to Ceclor on jest smaczny i go jadła ze smakiem, mało jej było, niestety ten niedobry...nam tez chciała dać Augumentin ale ja na razie nie pozwalam, mój Wiktor uczulony na penicylinę, więc sie póki co boję sprawdzać....

aaa a fotelik mamy ten pierwszy maxo cosi, jest ok tylko dziecko się w nim mocno poci, zmienimy pewnie na zimę, bo bedzie juz mały do kombinezonu....następny też mamy maxi cosi:tak:

Ostatnia edycja:
hej
zdrówka dla chorowitków!!
Aluśka - no nie do wiary, że znowu Was dopadło!! całuski dla Martyni:no:

Maciulkowi juz prawie krostki zeszły, ale na głwoie tak się wżarł ten pigment, że za nic nie da się go usunąć:wściekła/y: a juz bym z nim wyszła!!
alez mam brudną szybę balkonową:eek: Maciul lubi wstać przy niej i bić łapką w swoje odbicie (jak balkon jest otworzony)

no i Mila się nie zaraziła:wściekła/y::no: czyli czeka mnie powtórka z rozrywki...:baffled::crazy:

Maciek, chociaz duży, to nadal jeździ w tym pierwszym foteliku..a kiedy można zamienić na mniejszy?? bo mi się coś kołacze po głowie granica roku..a może 12 kg?? już sama nie wiem:zawstydzona/y:

gwiazdeczko - wow:szok: brawa dla synka!!!!

Witam wieczorkiem bo w dzien nie ma mowy zeby siasc do kompa:confused2:
Wlasnie skonczylam piec ciasto, Jas juz zasypia i to sam w lozeczku:-)Jednak te lulanie na raczkach to byl jakis krotki epizod:tak:Oby tak zostalo:tak:
Yupiiiiiiiii koniec z upalami!W koncu pada deszcz:-)
Bylam dzis ze soba u lekarza i tak jak sie domyslalam podejrzenie o nadczynnosc tarczycy ale lekarka mowila ze brakuje jej do tego dwoch elementow.Zobaczymy.W przyszlym tyg wyniki:tak:
Gwiazdeczka brawa dla zdolniachy:tak:
Aluska zdrowka dla niuni!!!

Co do fotelika to my jezdzimy w malym caly czas bo do 9 kg jeszcze daleko:sorry:A jezeli chodzi o zapinanie to u nas nie ma problemu bo fotelik wsadzamy juz na wmontowany isofix.Bo jak bym miala tak co chwile go przypinac pasami to bym oszalala bo jezdzimy bardzo duzo:tak:
Lece babolki kapac sie i spac bo dzis umieram.Przyjechala ciocia a jest tak bolesna ze zaraz cos urodze:baffled:

hej hej! witam i zaraz lecę też patuni, bo jutro jestem sama w domu z dzieciakami, a młoda to na pewno zbudzi się już ok 5 rana, Ania usnęła po wrażeniach z przedszkola - już 2 dzień była na przyuczaniu

zdrówka życzę chorowitkom ,jeju ileż to one muszą się nacierpieć!
miłego weekendu i resztki lata!

reklama
Hello
Byłam dzisiaj z Miko na pobieraniu krewki z paluszka,nie płakusiał,grzecznie siedział u mnie na kolankach.Siusie mam donieść w poniedziałek bo dzisiaj nic z tego nie wyszło :///

Znikam pakowanko małe zrobić bo jutro jedziemy na biwak.Buziole mamuśki :* i miłej nocki :-)

Do góry