reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

faktycznie, jakoś cicho tutaj:) no nic, na pewno się jeszcze rozkręcimy:)
cicho, a ja i tak mam trudności, aby wszystko nadrobić. Zaraz napiszę, ile się u nas dzieje....

buuuuu
byłam właśnie poszukać wstępnie jakiejś kiecki na wesele, które mam za 3 tyg. i nic nie znalazłam:-(
w zasadzie byłam tylko w trzech sklepach i tylko dwie mierzyłam, ale cycki mi tak makabrycznie urosły, niby przytyłam tylko dwa kg, ale nie wchodziłam w swoje rozmiary:-:)-:)-(
z tych sklepów, w których byłam tylko jeden był ciążowym happy mum, ale nic mi się nie spodobało:-(
w czym ja pójdę? na allegro są fajne, ale już tyle razy się nacięłam na jakości itp, że boję się zaryzykować...ale mam doła!!!
na początek, to przeszukaj dobrze swoją szafę.:tak: W poprzedniej ciąży byłam na dwóch weselach w 9 miesiącu ciąży i nie kupowałam specjalnie ciuchów. Na jedno poszłam w letniej sukience - dawali mi 6/7 m.c. z byłam na początku 9., a na drugim w spódnicy i w granatowej pół-prześwitującej tunice. Fakt, że poza brzuszkiem rozmiary mi się nie zmieniły, ale Tobie na samym poczatku na pewno nie na tyle, aby trzeba było wydać kilka stówek na strój mocno okazjonalny.

Teraz co u nas...
dziś rozmawiałam z szefem i powiedziałam mu o ciąży (ale miałam stresa:eek:) a on się... ucieszył!:-D! Powiedział, że to bardzo dobrze, bo dzieci nie powinno się rodzić po 40-tce.:szok: Zresztą przepisy są po to, aby kobieta mogła pracować i być mamą, więc nie ma problemu. Powiedział, żebym się w kadrach wypytała o wszelkie przywileje i z nich korzystała (np. 1 dzień wolny w miesiącu na badania), bo to ma służyć dobremu samopoczucie mamy, dzięki czemu będzie mogła pracować jak długo będzie chciała. Podejście szok:szok:, ale dla mnie kamień z serca.:-D

reklama
Antylopka:) ale CI dobrze, naprawdę takie podejście powinien mieć każdy pracodawca w każdym kraju, a nie to co ja, że ciąża to wielkie fo paux i nadwyrężenie zaufania pracodawcy, ach znów się nakręcam....

Olcia ja mam wesele 19 czerwca i na chwilę obecną mam na oku sukienkę mojej siostry bo ma jedną ładną a odcinaną pod biustem więc by się nadała, ale biorąc pod uwagę ekspresowe tempo przyrostu mojego brzucha - to w dzień tego wesela będzie mi chyba do pępka ta sukienka sięgała:)

uff, udało się w końcu poustawiać wszystkie suwaczki:-)
Witam wszystkie przyszłe mamy. Ostatni raz gościłam na tym forum kiedy pięć lat temu byłam w ciąży no i jak widać wracam: z nowym brzuszkiem:-) I z nowymi problemami niestety: nudności i wymioty mnie już strasznie dobijają i psychicznie i fizycznie, za tydzień mam ślub i póki co nie wyobrażam sobie jak w nim będę uczestniczyć...:((( Jeżeli znacie jakieś czarodziejskie sposoby, żeby jeden dzień przeżyć nie wisząc na kibelku to dawajcie. Marzę o tym, żeby 2 czerwca być w pełni formy, ale coraz mniej wierzę w spełnienie tego marzenia....:(

Ja w sierpniu mam wesele, na ktore sie jedzie 5 h samochodem. Mysle, czy by z rodzicami dzien wczesniej nie jechac i wyspac sie na miejscu w jakims hotelu. Bedzie ciezko, bede szukac w sklepach w lipcu sukiemki, teraz nie ma sensu sie przymierzac. Duzo moze sie zmienic przeciez ;-)

Co do moich przelozonych to tez sie ciesza, ale i martwia. Rozumiem ich. U nas w tym roku szkolnym 3 osoby w ciazy, a zastepstwa itd. trzeba wymyslic jakies. Ale usciskana zostalam i ogolnie slyszalam wszedzie, ze swietna wiadomosc. Staram sie myslec, ze nie bedzie zadnych problemow w pracy w zwiazku z tym...

cześć kategor
witamy cieplutko! 2 czerwca masz ten ślub? a to nie jest środek tygodnia?

elena jeśli już nic nie znajdę to może, ale mam nadzieję, że coś dostanę
pojadę jeszcze raz do happy mum i sprawdzę jaką mają rozmiarówkę. Byłam na ich stronie i tam jest spory wybór ślicznych sukieneczek. Najwyżej zamówię w necie:)

antylopka sprawdziłam i faktycznie spokojnie wchodzę w dwie nawet fajne kiece, ale wiesz one nie podkreślają rosnącego brzuszka, a ja chciałam tak już trochę ciążowo wyglądać:-)

ewwe ja też mam 19 czerwca, a potem jeszcze 30 lipca;/

Tak Olciu, to jest środek tygodnia... W ogóle pluję sobie w brodę, że wymyśliliśmy ten ślub w takim momencie... Ale to miała być niespodzianka dla naszego pięcioletniego synka i takie oficjalne uznanie tego, że jesteśmy rodzinką... Tyle się zadziało, że aż uczciliśmy to tym cholernym ślubem, który mi teraz spędza sen z powiek... Jastem 1,5 roku po operacji nowotworowej, mam tylko 1/2 jajnika a tu pyk: ciąża. Nie żebym się nie cieszyła ale zaskoczenie ogromne:)

kategor
nie ma sobie co pluć w brodę tylko się szykować:-):-):-)
trzymam kciuki za Twoje samopoczucie - w końcu to już 11 tydzień i z dnia na dzień może być coraz lepiej:tak:

to faktycznie niezłą niespodziewankę wam dzidziol wymyślił:-D
po prostu szok - gratuluję!!!

reklama
Do góry