reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

O! Cristal, dzięki. Bo w rozpiskach jest kaszka i myślałam, że mają jakiś inny skład. A ja cały czas na kleiku - 60 ml wody + 2 miarki mm i 1/3 słoiczka owoców. Z manną jeszcze trzeba trochę poczekać :-(

Sarka - witaj w domu :-) Dobrze, że chociaż 2 dni słońca były. My się wybieramy 12.07 i boję się, że cały czas w ośrodku spędzimy. Na szczęście w budynku jest basen, więc chociaż tyle, że nie trzeba będzie cały czas w pokoju siedzieć.

Bodzinka - a nie myślałaś o stronie internetowej, albo sprzedaży przez allegro? Tylko, czy dałabyś rade nadążyć z realizacją zamówień :-D

reklama
Cwietka na allegro wystawie jak bede ich miała troszke więcej :-) Jak szwagier nie sprzeda i z kolejnej partii co zostanie..Tylko ja nie umiem do aukcji fotek dodać!!!

Cześć,

u nas w nocy też padało, od rana też, a teraz widzę że już nie pada :) Mogę zrobić pranie i rozwiesić :)

Dzisiaj jadę zapisać Maksia do żłobka, tzn wcześniej muszę obejrzeć ten żłobek, ale myślę, że będzie ok.

Dziś jest 48 dzień cyklu i @ brak :/, ale tak jak mówiłyście nie sieję paniki, bo pewnie hormony mi szaleją.

:)

Witam w ten BEZNADZIEJNY dzień :wściekła/y: Krzysiek spi ciągle... pogoda chyba na niego działa więc ja korzystam ;) Chyba muszę sprawdzić czy mi się anemia nie pogłebiła bo ciągle tylko spię i nawet z łózka wstac mi się nie chce.... chyba że to jakies przesilenie ;)

Ja w końcu wzięłam się za siebie, od lipca zakipuje się na kurs - księgowość komputerową w Krakowie za darmo dla bezrobotnych i może z Urzędu Pracy się dostanę na szkolenie z księgowości małych i średnich przedsiębiorstw. Szukam kursu z angielskiego bo miałam zdawać FCE ale się zaniedbałam i trzeba wieeeeele sobie przypomnieć. Cóż jak się nie ma pracy to trzeba korzystać z ofert kursów :) Dziewczyny polecam stronę Szkolenia EFS: zawodowe, bezpłatne, darmowe, szkolenie: Warszawa, Kraków - Inwestycja w Kadry- Inwestycja w Kadry - Szkolenia - To się opłaca można znaleźć fajne, tanie(z dofinansowaniem) kursy a anwet studia podyplomowe za grosze bo np. 750 zł zamiast 3000 zł.

Co do jedzenia to mój młodziak je straaasznie dużo... słoiczki to spokojnie dwa duże a mleko to przeważnie 160 ml+5 miarek mleka+3 łyżki kaszki = 200 ml a na noc to nawet 180ml wody+ 6 miarek mleka+ 4 łyżki kaszki= 240/260 ml

ja mam krzesełko plastikowe regulowane
i te zwykłe drewniane
powiem Wam że plastikowe lepsze jest! dużo szybciej nadawało się do użytku i służyło dużo (a właściwie służy) dużo dłużej

kupiliśmy Kai najpierw te plastikowe i już nie siedząc go używała i używa do jedzenia do dziś
drewniane kupiliśmy później i ona używa go jedynie jako stolik plus krzesełko (bo te drewniane daje się rozłożyć jako 'dwa meble'), bo kiedy było złożone to tylko kłopot trzeba ją wsadzić wyjąć
miejsca mało ma dziecko
to plastikowe można obniżyć i dziecko może samo wejść czy zejść

więc jeśli ktoś kupuje i musi wybrać to lub to
to osobiście polecam plastikowe regulowane (siedzenie i wysokość)

reklama
ja mam krzesełko plastikowe regulowane
i te zwykłe drewniane
powiem Wam że plastikowe lepsze jest! dużo szybciej nadawało się do użytku i służyło dużo (a właściwie służy) dużo dłużej

kupiliśmy Kai najpierw te plastikowe i już nie siedząc go używała i używa do jedzenia do dziś
drewniane kupiliśmy później i ona używa go jedynie jako stolik plus krzesełko (bo te drewniane daje się rozłożyć jako 'dwa meble'), bo kiedy było złożone to tylko kłopot trzeba ją wsadzić wyjąć
miejsca mało ma dziecko
to plastikowe można obniżyć i dziecko może samo wejść czy zejść

więc jeśli ktoś kupuje i musi wybrać to lub to
to osobiście polecam plastikowe regulowane (siedzenie i wysokość)
Potwierdzam:tak:. Plastikowe bardziej funkcjonalne.

Do góry