reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Buzc proszeeeeeeeeeeee nie przypominaj mi..Ale poważnie to jednak zabieg i wolałabym z nim być..Wiem, ze Paweł sobie świetnie poradzi no ale...O własnie musze im autobus obejrzeć...i o 5 pobudka bo na 7 maja tam byc ...

reklama
Powiem Wam, że jak dla mnie to ten Fisher Price to wcale nie jest jakiś szał. Franek dostał wczoraj od swojej chrzestnej na pół roku z FP właśnie taką zabawkę z kółkami, które nakłada się na rurkę. Wiecie na pewno o co chodzi, jakoś nie idzie mi opis... O znalazłam: Fisher Price Piramidka Z Kółek 71050 - opinie o Fisher Price Piramidka Z Kółek 71050
To ma jeszcze spód lekko wypukły i się trochę kołysze.

Pomijam, że chrzestna była zawiedziona, że Franek nie czai, o co chodzi - on sobie wywalił piramidkę i zaczął jeść kółka ;) A ona co chwilę mu je zakładała i pokazywała, jak się bawić ;)

Ale jak dla mnie to szału nie ma. Głupio tak mówić o prezencie, ale pamiętam taką piramidkę z dzieciństwa - na pewno nie była firmowa. Miałam ją u babci. Kółka były kolorowe, a na samej górze "zamykały się" głową kaczora :) Może to sentyment, ale tamta mi się bardziej podobała ;)

Także nie wszystko co firmowe jest najlepsze ;) Np. matę mamy jedną z tańszych na Allegro, bujak kupiliśmy używany od kobiety z Krakowa. I co? I Pucek uwielbia i jedno, i drugie. I nie pyta o cenę ;)

Taka piramidke ma kazda firma praktycznie. :-)Mnie sie podobaja zabawki z Ikea i taka piramidka tez tam chyba jest :-) Ja ew ogóle uwielbiam drewniane, układanki i w ogóle..
Pojechalo..Lolo się nawet dal obudzić...
No a ja juz dywan prałam z rana bo...Połozyłam juniora do raczkowania bez pieluchy..I czuje smrodek..Oczywiście chwile trawło zanim zajarzyłam skąd...Młode i dywan w kuuupie..Umyłam go wsadziłam do łóżecza i pioredywan. A on z łóżeczka oczy na mnie i się śmieje i kuka co ja tam robie :-)

Tunia spokojnie napewno dasz rade beda nie raz jeszcze takie momenty gdy bedziemy miec wszystkiego dosc i to jest zupelnie nomalne zaniedlugo ten etap minie i znow bedziesz zadowolona mamusia a praca hmmm wole sie nie wypowiadac mi akuray zasilek sie nalezy wiec na sile za kazdym razem wciskaja mi staz juz przywyklam ale tez nie zamierzam po raz kolejny isc na staz bo to bezsensu

Tunia - nie przejmuj sie ;) moja Alicja tez ostatnio maruda ze hej - w dzien nie mozna jej na chwile zostawic, bo buczy. w nocy dzis mialam 4 pobudki. tylko na spacerach jest spokojna. dzieci ciagle maja jakies skoki, bunty itd. ;) trzeba sie przyzwyczaic ...

Bodzinka - a Lolo idzie do zerowki we wrzesniu?

u nas sie brzydko zrobilo i pada. na szczescie maz w domu, to Alicji nie musze targac do przedszkola. spadam, bo jeszcze do warzywniaka wpadne, bo golabki mam zamiar robic dzisiaj ... mniam :)

Wiolcia
a ja uroniłam łezki czytając Twojego posta. Bo bije z niego ... miłość po prostu.
Ja wiem że my teraz wrażliwsze bo 'poporodowe'.
Ale tak miło się czyta i tak ciepło na serduchu kiedy ktoś pisze
Do tego mojemu bratu za miesiąc rodzi się syn, jak patrze na to co mu kupują to troszkę zazdroszczę bo mnie nie było stać na takie rzeczy dla Krzysia, dużo uszyłam sama lub nie kupilam. bo po tak prostym zdaniu widać, że się starasz, że kochasz i że mimo braku w portfelu Twoje dziecko nigdy nie będzie miało gorzej niż inne.
A może będzie miało nawet dużo lepiej niż to które dostaje zabawkę np. za 100 zł czy 300 zł i zostaje samo z tą zabawką bo ..niech się bawi przecież ma zabawkę :(.

Ja dziś załatwiłam M na cacy. He he. Złośliwa jestem, cóż:cool2:. Cały dzień przed kompem:wściekła/y:! Kilka godzin grał:wściekła/y:! Wkur....łam się i poszłam do pokoju starszaka i specjalnie na głos komentowałam co robimy. Bawiliśmy się w najlepsze ciastoliną:tak:. Krążył co 5 minut i sprawdzał czy może nie skończyłam zabawy:dry:(słyszałam, że maluch nie daje mu pograć:-D). No więc przyszedł wcisnął mi Daniela i poszedł pobawić się ze starszym, tak mu maluch dał popalić:-D:-D:-D. Wieczorkiem powtórka z rozrywki. Tato zbuduj mi statek-jutro:crazy:. No to poszłam budować dziecku statek a M miał marudę na głowie:-). Hi hi hi!;-)
BRAVO
bardzo dobre podejście
ja robię podobnie
i czasem mój Mąż też robi podobnie
hihihihii kiedy ja mam dzień lenia i jakoś 'nie mam sił do dzieci' :)

Powiem Wam, że jak dla mnie to ten Fisher Price to wcale nie jest jakiś szał. Franek dostał wczoraj od swojej chrzestnej na pół roku z FP właśnie taką zabawkę z kółkami, które nakłada się na rurkę. Wiecie na pewno o co chodzi, jakoś nie idzie mi opis... O znalazłam: Fisher Price Piramidka Z Kółek 71050 - opinie o Fisher Price Piramidka Z Kółek 71050
To ma jeszcze spód lekko wypukły i się trochę kołysze.

Pomijam, że chrzestna była zawiedziona, że Franek nie czai, o co chodzi - )
eee bo sie chrzestna nie zna
Franek polubi zabawkę trochę potem :)
Kaja dostała takie cuś jak miała jakoś 8-9 miesięcy i też nie bardzo jej się widziało
ale jak miała już ponad rok polubiła i nawet teraz mając ponad dwa lata czasem się tym pobawi z uśmiechem

Witam.;-)
Bodzia jak po zabiegu?
U nas całą noc padało a teraz się przejaśnia. Tak to ja lubię:-D!!!! Miło, ciepło, rześko.

Ja jestem zadowolona z tych zabawek FP, które mamy:tak:. Są nie do zdarcia (chyba). Wiele razy upadały, fruwały itp a nic im nie jest i działają dalej. Kupione jako używane i na pewno będę próbowała je dalej sprzedać.
Piramidki z kółkami mamy dwie po Matim. Na początku kółka robiły za gryzaki:-D, dopiero jak był starszy to je zakładał tak jak trzeba.

reklama
moje dziecko wlasnie wyszlo z pokoju i pedzilo w strone schodów ohhh trzeba w tym miesiacu zakupic bramke na schody bo normalnie strach zostawic go na minute samego a co do zabawek FP to ja akurat jestem bardzo z nich zadowolona ktoras pisala o tej kuli z malpka u nas sprawdza sie rewelacyjnie maly za nia "biega" na calego

Do góry