reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Kurcze, Jas dostal goraczki.Ma 38st.Nic mu sie nie dzieje ale jego glowka byla za ciepla wiec mu zmierzylam i szok!
Czy z takim dzieckiem trzeba od razu isc do lekarza czy jednak mozna przeczekac 3 doby??
A propos to dzien dobry.

reklama
Kurcze, Jas dostal goraczki.Ma 38st.Nic mu sie nie dzieje ale jego glowka byla za ciepla wiec mu zmierzylam i szok!
Czy z takim dzieckiem trzeba od razu isc do lekarza czy jednak mozna przeczekac 3 doby??
A propos to dzien dobry.

Może daj mu Efferalgan w czopkach dla dzieci albo... hm... nie wiem kurcze :-/

Hello dziewczynki wtorkowo :-) za 4 dni weekend :-)))

No tez tak pomyslalam, ze od zebow bo nic innego sie nie dzieje.Ale kurcze gdyby nie to ze mial glowke troche cieplejsza to by tak fikal z goraczka a ja o niczym bym nie wiedziala:sorry2:Dalam mu juz paracetamol w czopku i zobaczymy.Chcialam zadzwonic do lekarza ale do poniedzialku go nie ma.

hej

asia Oli wczoraj tez nagle dostała gorączki, i to wysokiej bo 39,2 w pupie, czyli 38,7. Dałam jej ibum i poleciałam do lekarza (ona 10 dni temu skończyła brać antybiotyk) i poz badaniu lekarka nic nie stwierdziła. Dała skierowanie na badanie moczu i krwi. Zobaczyła tez ząbki i powiedziała, że dziąsła bardzo rozpulchnione, więc może to ząbki. Daj coś na obniżenie temperatury i zadzwoń do lekarza. Potem cały czas obserwuj małego, czy nic się nie dzieje.

Witam się:)

położyłam nune może zaśnie...

asia kurcze, może jakiś wirus, albo faktycznie od zebów...a apetyt ma? dawaj mu dużo pić, moja przed chwilą wydudlała i to po kaszy na gesto ponad 100ml rumianku. Teraz upały, te ciałka takie gorace, trzeba dużo przepajać!

Wiolcia masz się Ty z tym synem swoim;-) mój Wiktor był tak bardzo absorbujacy jak Twój Krzyś, "dał nam popalić" jak to się mówi, teraz troszku lepiej ale też jest bardziej marudna jak wcześniej, też ostawiam nieszczęsne zęby:///

wczoraj kupiłam ten dentinox, nie wiem jak się to ma co do efektów, bo przecież to zaraz razem ze śliną zostaje zjedzone, wypróbowałam na sobie, nie czułam różnicy:/ mam jeszcze ta Camilie, nie stosowałam jeszcze, ktoś próbował? pomaga?
Coś mi się zdaje że nie złotego środka na te zebiska i tak naprawdę nic nie pomaga no chyba że przy fest bólu czopek w pupę i tyle

Tunia ja nawet nie próbowałam dawać/uczuć Milki trzymac butelki przy jedzeniu/piciu:-D po co? chyba za wczesnie na takie praktyki, to raczej przypadek niz świadome działanie;-)

hej

asia Oli wczoraj tez nagle dostała gorączki, i to wysokiej bo 39,2 w pupie, czyli 38,7. Dałam jej ibum i poleciałam do lekarza (ona 10 dni temu skończyła brać antybiotyk) i poz badaniu lekarka nic nie stwierdziła. Dała skierowanie na badanie moczu i krwi. Zobaczyła tez ząbki i powiedziała, że dziąsła bardzo rozpulchnione, więc może to ząbki. Daj coś na obniżenie temperatury i zadzwoń do lekarza. Potem cały czas obserwuj małego, czy nic się nie dzieje.
ojej i jak dzisiaj ma się Oliwka?

EWA
a może Franek wczoraj więcej ssał bo chciał pić??? i nie miało to nic wspólnego z jakimś (przez Ciebie wymyślonym) brakiem czy początkiem braku mleka
ja piersi mam już miękkie jak sflaczałe skarpety
Adaś jednego dnia je co godzinę
drugiego kilka razy tylko

reklama
Tak myślałam na początku, ale ja mu wodę daję co chwilę i pije jej dość dużo. Więc spragniony raczej nie jest, bardziej głodny.
Poza tym to nie było tylko wczoraj - od jakiegoś czasu jest coraz gorzej. No ale nic - jakoś sobie z tym poradzimy.

Do góry