reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam sobotnio
ale dzisiaj było ładnie...
ewana pewno nie bedziesz miec więcej czasu przy dwójce dzieci-nie łudź sie.. a juz zwłaszczajak sie Pucek z młodszym zechce bawic, wtedy to dopiero trzeba pilnować zeby jakiegos przyduszonka albo innego molestowanka nie było
gabimoja Alato zjada moze 1/3 sloiczka, połowe to rzadko-kupilam na poczatku kilka sloiczkow i teraz w nie wkłądam to co ugotuje ale u nas zawsze cyc po zupie.
Rany u nas kolejna nocka z kilkoma pobudkami-kiedy to sie skonczy.... buuu
sun kapitalny sposób na gołąbki-wrobelków szkoda ale gołąbkówjakoś mi nie zal bo kto to widzial tyle gówna w takim ciałku??

reklama
Mój M kiedyś też na imprezie dostał takich plam, a antykoncepcji na pewno nie bierze:-D. To zdarzyło mu się może ze dwa, trzy razy. Mnie się nie odwidziało z alkoholem jeśli chodzi o smaki, natomiast musi już mnie najść, żeby coś wypić, nie ciągnie mnie, bo jakoś wolę być w 100% tomna przy małym dziecku:tak:.

Z Matim było tak samo, sporadycznie piwo (kocham piwo!). Wódkę pierwszy raz wypiłam jak Mati miał 2 lata i to późnym wieczorem jak już spał.

W końcu skatalogowałam te już za małe ciuszki. Porobiłam zdjęcia i opisy i czas je wystawić na allegro. Trochę mi przykro.....

Ostatnia edycja:
gabi mój też się nie najada. potrafi zjeść cały słoiczek, a za chwilę muszę cyca dawać bo on głodny! nie wiem skąd mi się ten głodomor urwał
jak się dowiesz daj znać
Adaś ma to samo

Może dzieciaczki piersiowe po słoiczku po prostu chcą pić.:confused:
ale ja daję Adasiowi popijać zupkę! kilka łyżek zupki, woda czy sok co tam pod ręką jest

hejcz - tu nie ma nic do śmiacia ;) wiesz jak to z wróbelkami jest? pisałam już? no to słuchajcie absolutnie nie wolno wyrzucać ptakom suchego ryżu, bo te głupole nażrą się na maxa i potem popiją, ryż napęcznieje i pufff nie ma wróbelka ;) - i to jest prawda a nie jakaś głupia historyjka
serio? serio?

moje dziecko ewidentnie jest głodne, a nie chce się pić. bo pić to sobie popije wodą, herbatką lub soczkiem. jak mu sie chce tylko pić to zlapie cyca, zrobi kilka lyków i koniec, ale on po tej zupce jak sie dorwie do cyca to jakbym mu zabrać miała tak wcina ten głodomorek :-)
dokładnie
jak chce pić to ciumknie dwa razy i z uśmiechem zerka na mnie
a on przeważnie ciumka ciumka ciumka i dopiero potem zadowolony zerka :)

a ja robię zupki sama i one serio wodniste jeszcze są! ogólnie nawet nie ma czego popijać (a i tak popija)

hej,
my też dziś sporo na dworku, dzięki temu córcia zasnęła jak nigdy - sama i przed 20.30:-)
z samochodem poważniejsza sprawa:-( w pon na jakieś 2 dni trzeba będzie oddać go do naprawy/.Buu, mam nadzieję, że nie będzie nas to za dużo kosztowało, bo finense jakoś kuleją nam:no:
Oglądam Eurowizję, a Wy??

Nie piszcie o alkoholu wśród karmiących, które pić nie mogą, bardzo Was proszę... Byliśmy dziś na Rynku i jak widziałam w ogródkach ludzi popijających wino, to mi się łezka w oku zakręciła. Cały czas się biję z myślami, czy skończyć karmić tak jak planowałam - w sierpniu, czy jednak do roku pociągnąć. Bo dłużej niż rok na pewno nie chcę....
kup sobie karmi
może to nieprawdziwe piwo ale zawsze coś podobne
albo bezalkoholowe które ma jakieś tam śladowe ilości % i jest 0,33

jak moja Kaja miała ponad pół roku to sobie pozwalałam wypić raz na jakiś czas (tylko, że jakoś mi nie szło i przeważnie po niecałej połowie butelki wylewałam resztę)

gabimoja Alato zjada moze 1/3 sloiczka, połowe to rzadko-kupilam na poczatku kilka sloiczkow i teraz w nie wkłądam to co ugotuje ale u nas zawsze cyc po zupie

Rany u nas kolejna nocka z kilkoma pobudkami-kiedy to sie skonczy.... buuu
-ja w Adasia kurna wmuszam te słoiczki
bo 20 lipca wracam do pracy :( on musi coś jeść jak mnie nie będzie a już wiem że nie dam rady odciągnąć mleka swojego :( a nie chce go poić sztucznym czy kaszkami ciągle :
na noc wiadomo dostanie sztuczne (jak będę mieć II zmianę) ale w dzień jeśli się da chcę obyć się bez MM

- może, zaznaczam może jak skończy jakoś 2 latka :)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą:)

No moją żarłokiem nazwać się nie da, zjadła dzis kaszkę rano 120 ml, potem po 5 godz! - mleko 90ml, potem znów po 4h zupkę i na noc nic jej wcisnąć do teraz nie moge, na dodatek jeszcze sie kitosi bo pospała dziś do 18.30 2 godz. jak nigdy i ciężko jej zasnąć:/
A mnie boli gardło, chyba Wiktor mi sprzedał wirusa...suuuper:///

ja bym bardziej takie plamy z ciśnieniem wiązała - po alkoholu zazwyczaj wzrasta, albo z aktualnie branymi tabletkami...

krolcia ja trochę ubranek z siostrą zebrałam do kupy i szwagier zawiózł do szpitala w którym rodziłyśmy, razem z niewykorzystanymi pampersam, cieszyli się bardzo:) w wystawianie na allegro nie chce mi się bawić, wolałabym znależć osobę co hurtem by po prostu ode mnie odkupiła:pp.........tylko co, jak zachce mi się jeszcze za pare lat takiego małego skrzata?:-D

edit byłam u maludy bo wołała, dałam jej ta butlę zrobioną 2 godz. temu...zjadła, mam nadzieję ze jej nie zaszkodzi taka odstana:sorry:

Ostatnia edycja:
Nie mam takiej osoby co by je odkupiła:-(. Wystawię raz, może dwa, jak nie pójdzie to oddam do domu małego dziecka w naszym mieście. Może choć część się sprzeda. Byłoby choć trochę na bieżąco na ciuszki dla Daniela.

Przeleciałam allegro. Bosze ile tego jest:szok::szok:! Chyba jednak daruję sobie...:hmm:

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Nocka jak zwykle z kilkoma pobudkami:tak:Juz trace nadzie czy sie kiedykolwiek choc troszke wyspie:confused2:
Asjaa ja ogladalam eurowizje i bylam za Gruzja ale przyznam ze ten wykon Azerbejdzanu byl tez niczego sobie.Najbardziej to lalam z ruskiego bandu:-D

A co do ciuszkow to tez bym z checia oddala do jakiegos domu malego dziecka albo do szpitala ale nie wiem czy mi sie nie zachce jeszcze takiego bobasa:-)Tak wiec na razie popakowalam i schowalam na strych:tak:

Milej niedzieli;-)

reklama
hej,
no nie obejrzałam Eurowizji do końca, bo padłam i nie wiem, kto wygrał:)
a w ogóle nie chce mi sie pisać, bo boli mnie ząb!! tym razem juz nie ten truty, ale dolna ósemka. No po prostu już nie tyle załamana jestem, co wściekła. Po ciąży mój organizm się sypie.

Do góry