reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
dostałam jeszcze do jednego lekarza namiary i do niego jadę. dzwoniłam i tam gdzie ty mi podałaś i do tego drugiego i tu nam bardziej pasuje bo przede wszystkim od nas o wiele bliżej. sama wyprawa do Poznania chwilę nam zajmuje przez remonty i młody dzisiaj był wykończony w tą pogodę, a tam niestety byśmy musieli jeszcze cały Poznań pokonać. niestety naszym autem, w którym jest klima mąż pojechał do Irlandii, więc został nam ojca samochód i w tą pogodę w nim jest naprawdę gorąco więc padło na to, że jedziemy tam gdzie bliżej, a też sprawdzony lekarz.

Wrublik mam jednak nadzieję, że będziesz do nas zaglądać:(

U nas niestety gorzej bo kaszle strasznie i niestety sucho:/ Dzwoniłam do pediatry ale nie mogła nas dzisiaj przyjąć kazała dać zastrzyk, który dostałam w aptece ale... okazało się że zastrzyk stłuczony. Obdzwoniłam wszystkie apteki nikt mi nie sprzeda bez recepty na szczęście okazało się, że kuzynka ma jeden a że jest pielęgniarką to mu jeszcze zastrzyk przyszła dać. Teraz śpi ale strasznie mnie to martwi:( Chyba nocy nie prześpię tylko będę do niego zaglądać.

Ran nie ma. Postanowiłam działać jednym preparatem na dzień. Sudocream nie zadziałał. Linomag też nie. Dzisiaj jedziemy na bepanthenie i widzę poprawę, oby tak dalej.
Gosia gratulujemy wzorowych bioderek!:-)

Z tego, co czytałam, to w przypadku tormentiolu wszystko rozbija się o kwas borowy, który on ma w składzie. Łatwo wchłania się przez błony śluzowe i uszkodzony naskórek, a jest trudno usuwalny z organizmu (nawet u dorosłego, jeśli długo się go stosuje), może zalegać w wątrobie i uszkodzić nerki. Nie zaleca się stosowania go u noworodków. Gdzieś doczytałam, że w ogóle bezpieczny przy doraźnym stosowaniu jest dopiero od 3 roku życia.

Nie znam się na tym, ale ja bym na wszelki wypadek zrezygnowała z tormentiolu. Są inne preparaty.

A poza tym to cicho tu dziś ;)
Dzień mi jakoś nie wiem kiedy minął. Nic nie zrobiłam, zaczyna mnie boleć ząb (buu...), a na koniec jeszcze zepsułam biszkopta. Trzeba już zakończyć ten dzień.

No rzeczywiście cisza dzisiaj tutaj, ale pewnie wszyscy wykorzystali ładną pogodę ;-) Mam nadzieję, że jutro też będzie tak przyjemnie. My dzisiaj po raz drugi smakowaliśmy szpinak z ziemniakiem to troche lepiej poszło. Ewa a Franuś to już cały słoiczek wtrynia? Ja zastanawiam się czy już mu dać cały smaku, który polubił, czyli marchewka plus ziemniak....ale to nie ten wątek.
pozdrawiamy wszystkich i całujemy chorowitki ;-*

Witam z rańca.;-)
Wczoraj tak ładnie było a dziś szarówka jak na razie:-(. Może się poprawi...

Pierwsza noc bez kupy dzisiaj:tak:!!! Od razu tyłek inaczej wygląda. Swoją drogą jak to możliwe, że odpowiednio zbilansowane i delikatne mleko dla dziecka może powodować takie żrące kupy:baffled:?
Gdyby to było po piersi to mogłabym pomyśleć, że coś zjadłam a tak?

Udanej niedzieli.:happy2:

reklama
Do góry