reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie kochane, dzięki za słowa otuchy jest już na pewno u nas lepiej
hmmm, pierwszy raz malusia przespała całą noc, nie żeby się nie budziła, były dwie pobudki, ale nie jadła a od razu oczka zamykała i po lekkim kwileniu dalej smacznie spała od wczoraj 20.20 do dziś 7.20... i teraz znowu śpi :) ale ona jest taki śpioszek, no i muszę dać jej się wyspać przed szczepieniem, bo tam jak będzie senna, to i nie da się zbadać (raz już tak było)
u nas też problem z kupkami mimo że marchwi po pierwszych przebojach jeszcze nie podałam, jedziemy na jabłuszkach a kupka i tak była dopiero we wtorek... no ale jak mówicie do 4 dni mogę zaczekać i jak jesteśmy na piersi to to może być to poczekam
u nas dziś miało być bardzo ponuro a tu słoneczko :) więc i wam tego słoneczka życzę
Misia!!!!! dawno o tobie nic nie było słychać, wspominałam o tobie też w kontekście pieluszek wielorazowych na innym wątku... więc na pewno o nikim tu nie zapominamy, a często miło czytamy takich co powracają :D

reklama
Ewa poprosze przepis na ciastka z zurawina. Jakbys kiedyś chciala zmienić orientacje to ja Cię chetnie za zone wezme:-p:-p

Hej babeczki kochane :D
Dawno mnie tu nie było ale cały czas myślami jestem z wami. Miło mi się zrobiło że o mnie pamiętacie :) Znalazłam od was miłe wiadomości w skrzynce. Cieszę się bardzo. Niedawno czekałyśmy z wielkimi brzuchami na rozwiązanie a tu mamy już 4 miesięczne dzieciaczki... jak ten czas leci :) Fajnie było... Bardzo ten czas miło wspominam... Alek to już kawał chłopa. Waży 8kg i nosimy się w ubraniach 74 i 80 Jest wesoły kochany, ciągle się śmieje i gaworzy(weeeeelki gaduła). Przewraca się już na brzuch. Zuza go uwielbia chociaż początki były trudne :)Jesteśmy cały czas na cycu ale zacznę mu wprowdzać jakieś nowości. Zaczniemy chyba od marchewki:)
Idę was poczytać. Postaram się dzisiaj wkleić zdjątka.
Buziaczki ściskam i pozdrawiam :)

Hello :-)
To twój maluszek to taki wielgus jest jak mój :-) Ale mój sie nie przekręca jeszcze na brzuszek,ale próbuje :-)

Ewa poprosze przepis na ciastka z zurawina. Jakbys kiedyś chciala zmienić orientacje to ja Cię chetnie za zone wezme:-p:-p
:-D:-D:-D

ewa no fakt mąż ma z Toba dobrze;-)
Misia witaj kochana :-) zaglądaj cześciej i pochwal się Alkiem:pp

ponawiam pytanie odnośnie kaszelku!
Maluda spi, pewnie nie za długo bo ona te drzemki domowe to tak do 30 min ma:/

Sarka mój tak własnie pokaszliwał jakby się krztusił. Wsio miał czyste, gardełko tez lekarka kazała tylko podawać ten zestaw o którym pisałam. Teraz pokasłuje tylko rano więc daje mu tylko wit C.

poczytałam
przyznaje po łepkach bo za dużo tego na dzis dla mnie
ale Wrublik współczuje przeżyć wózkowych
mi się kiedyś wózek złożył! z Kają w środku! (tak jak się do auta np. składa), nic się Kai nie stało, nawet nie mrugła ale ja byłam zielona
a moja siostra! hihihiih zamiast łapać gondole złapała budę a buda wyciągana! została jej w ręce a wózek i tak się złożył

ale byłyśmy przerażone wtedy :(

Adaś też 7600 i ubranka górne 80 dolne 74 :)

Sarka jak masz możliwość to w kwietniowym "twoim maluszku" jest dużo porad odnośnie kaszlu, ale jak nakarmię Torię to zaraz wrócę i napiszę niektóre rzeczy o kaszlu

sarka to może być też wina np. suchego powietrza w pomieszczeniach. u nas mlody czasami kaszlał ale to raczej zakrztuszenie bo lekarka go osłuchała i czyściutki.

młody po swojej kupie szczęśliwy na maksa :-D
wrublikdobrze, że twoje dziecko to też taki śpioch bo już myślałam, że tylko nasz Mikołaj za swoje wielkie hobby uważa spanie!!

To już kolejna noc z tylko jedną pobudką! Czyżby wracały stare dobre czasy? :-)
U nas kupka od miesiąca regularnie co 5 dni - wcześniej była codziennie! Pediatra stwierdziła że dzidziuś ma większe zapotrzebowanie na pokarm i lepiej strawia. Kupa nie wychodzi twarda, brzuch w ogóle jej nie boli no i bączki lecą jak szalone więc OK. Bardziej się martwię tym że do tej pory byłyśmy tylko na piersi, a od dwóch dni jemy po odrobinie jabłuszka no i nie wiem czy w takiej sytuacji jak się nie zmieni z kupą to czy dalej będzie OK :no: Na razie na wszelki wypadek od marchewki trzymamy się z daleka.
Nie wiem o co chodzi z tym nie przyzwyczajaniem dzieci do słodkich owoców - to jabłko jest kwaśne aż jej buźkę wykrzywia, mimo to szeroko ją otwiera :-)
Tunia gdzie można spisać się przez internet?
Ewa u nas zawsze jedno spanie w ciągu dnia ma około 3 godzin - reszta to raczej krótkie drzemki.
sarka Luiza często kaszle ale to taki kaszel bo jej coś tam zaleci. Nosem pociąga jak się złości bo nie może zasnąć, w ciągu dnia nie słychać żeby jej coś tam zalegało.
GosiaB. jak robisz te słoiczki? https://www.babyboom.pl/forum/members/gosia-b--77840.html
Mam dostęp do sprawdzonych warzyw więc może coś pokombinuję jak już będziemy zajadać większe porcje - bo na kilka łyżeczek to chyba nie ma jeszcze sensu całego słoiczka marnować.

My mamy 6400 i jeszcze nosimy na styk 62.

reklama
U nas po wczorajszym zastoju dziś już 3 kupy były... Franek to ekstremalne dziecko - wszystko albo nic, nie lubi półśrodków ;)

Bodzinka, dzięki :) Na razie nie planuję zmian w tym zakresie, ale jak coś się zmieni, to będę pamiętać o Twojej propozycji ;)
Przepis na ciastka wrzuciłam na kulinarny - robi się szybciutko. Kruche ciasto zawsze robiłam na stolnicy, ale tym razem spróbowałam w mikserze i wyszło super. Na koniec tylko ugniotłam ręką. Na razie ciasto w lodówce się chłodzi, więc później dam znać jak smakuje. Dziwne, że nie ma w nim jajka - takie blade przez to jest, no ale może będzie dobre :)

Francuskie z budyniem już wyjęłam. Dałam budyń śmietankowy i do połowy ciastek żurawinę, a do drugiej połowy dżem malinowy mojej Mamy :) Zobaczymy, jak to się połączy ;)

Idę wyjąć chleb, bo mi piszczy, a potem do roboty, bo już południe się zbliża, a ja jeszcze nie zaczęłam...

Do góry