reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie,
Przede wszystkim DZięki wielkie za rady w sprawie słoiczkowego jedzonka:) Jednak poczekamy z tym jeszcze trochę bo Lenki brzuszek jeszcze nie gotowy.
Dziś mój facet stwierdził, że będąc z Wami na forum nakręcam się na pewno na lekarzy:/ pokłóciliśmy się, bo nie przegina normalnie! A chodzi o to, że chciałam skonsultować Lenę z innym niż nasz wspaniały dermatolog....
Wyskoczyła Lenie w okolicach łokcia taka wysypka chropowata jakby zadrapanie tylko większe i mi to wygląda na jakiś rodzaj grzyba, pewnie złapała na stole od rehabilitacji albo gdziekolwiek. No ale poszliśmy do dermatolog i ta stwierdziła "no tak już z dzieckiem skazowym jest, ciągłe problemy skórne, proszę prać w Jeleniu, ograniczyć dietę etc" Ja mówię" to co ona ma skazę??! na to ona "no tak, tak".....I UWAGA teraz najlepsze! przepisała maść robioną na zmiany grzybicze skóry...I mówi :smarować to i za tydzień do kontroli....No przecież można zwariować....skaza a grzybek to do ch....chyba co innego?!/....
Chciałam pojechać do większego miasta i dobrej dermatolog-alergolog, bo to mój facet stwierdził że nie mam na co kasy wydawać i chyba za dużo Was czytam i wyszukuję sobie problemów...
Normalnie jestem zła jak osa.....wrrrr......Niech żyją cudowni nasi lekarze!!!!
Z lepszych wieści to piękne słoneczko u nas i wybieramy się na spacerek jak Lena się obudzi.

Pozdrowionka dla Was i miłego dnia!

reklama
agaj wow to ta doktorka wynalazla lek na alergię! niesamowite:ppp a tak serio to w łeb jej trzeba było palnąć i zaradzić żeby sobie tą mascia mózg posmarowała:wściekła/y:moze pomóc, ale wątpię://....
Poza tym jak dziecko ma stwierdzona alergię to eliminacyjna dieta matki nie wystarcza, zazwyczaj trzeba wprowadzać mieszanki mleozastepcze tylu Nutramigen, więc drugie brawa dla lekarki za wgłębienie się w problem.
Kurde no - oni sobie te dyplomy kupuja na jakims palcu targowym czy co:wściekła/y:

Wrublik, a wolisz tartę cytrynową (bo mam resztkę) czy poczekasz na kruche ciastka z żurawiną - będę dzisiaj robić :)

Hm... Wczorajsze rozwalenie maty to był przypadek, ale dzisiaj Pucek już opanował technologię - łapie pałąk między stopy, ściska i przewraca się na bok - a mata razem z nim... Potem jest pisk radości i trzeba mu ją postawić z powrotem :/

Sarka, o rany rany - ale fajnie :) Daj znać jak już będzie po wszystkim :)

Ja się dziś znowu trochę nudzę, bo rano odesłałam książkę, a po kolejną idę dopiero popołudniem. Wcześniej muszę podrzucić Franka Mężowi do pracy, więc czeka nas podróż autobusem znowu...

agaj nie no doktorka jak się marzy - wprowadza w błąd a ma nadzieję że się nie poznasz i to dermatolog! która widząc skazę musiałaby chyba zapytać co z tym robicie, na jakim mleku dziecko jest itp... a tak wysłużyła się tak na prawdę twoją postawioną diagnozą
sarka też mam wrażenie że coraz więcej lekarzy skończyło studia za kasę dla kasy
ewa dawaj jedno i drugie :-D a widzę mamy co świętować - Franek ma dziś 4 miechy, więc dokazuje chyba jaki on jest siłacz :rofl2:

Ostatnia edycja:
Hejka:)

mamolka chyba zapomniałam ci w końcu odpowiedzień w kwestii tych smoczków - otóż, my mamy smoczki do butelek aventa(bo tych używamy) i są to "2" myślisz że "3" juz bedzie odpowiedniejsza? a od którego ona jest miesiąca?

kciukasy za siostrę aby wszystko poszło szybko, sprawnie i jak najmniej bolesnie :)

smoczki trójki są dla dzieci 3+ m-ca- my też używamy butelek aventu

ja na chwile bo lece na sniadanie i tylk osie do ostatniej strony odniose,

Sarka ostatnio W kupil te kawe! pyyysznaaaa :D najsmaczniejsza z rospuszczalnych jak dla mnie, przypomina mi normalna z ekspresu mniaam a na liscie mam wlasnie kawke do kupienia. Trzymam kciuki za Twoja siostre! hehe nawet nie wiesz jak mi pirgnelo serducho z ekscytacji hehe po wlasnym porodzie na mysl o nowym dzidziolku mam motylki w zoladku :D:D

ja nie mam problemu z 1 procentem bo rozliczam sie tutaj ale gdybym miala go przekazac to przekazalabym pewnie na hospicjum, jakiekolwiek..

Cwietka Arlenke tez nauczylysmy tak ladnie pluc ;:D tzn robic brrrrrr heheh co sie konczy jablkiem na twarzy np ale spoko niech sobie dziecko cwiczy usta :D

Agaj Arlena ma takie same szorstkie plamy i mi pediatra powiedzial ze to nie skaza bialkowa ale alergia pokarmowa(nie wiem czy to to samo hehe) no i mam to smarowac taka mascia dla atopowcow zaraz szuukaaaam o mam

www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=2759&n=a-derma-dermalibour-krem-regenerujacy-antybakteryjny-skora-atopowa-sucha-50ml.html]A Derma Dermalibour Krem regeneruj

dziewczyny Arlena kaszle i kicha, czy jest cos naturalnego co moge jej podac? herbate z lipy czy cos? za tydzien jedziemy do pl i chcialabym powstrzymac chorobe a nie wiem jak:zawstydzona/y: do lekarza narazie nie ma co isc powie ze mam zakraplac nos woda morska i czekac :/ temperatury nie ma.. pomocy!!

Ostatnia edycja:
Sarka - kciuki mocno zaciśnięte:))za łatwy, spokojny, szybki poród i zdrowe dzieciątko:-)

Ewa - życzę powodzenia mężowi i oby wszystko poszło po Waszej myśli!! kciuki:-)

agaj kurczę, współczuję Ci nieporozumienia z facetem, bo w takiej sytuacji, kiedy widzisz, że z dzieckiem coś nie tak, a lekarz zamiast pomóc, to tylko wymyśla - to najlepsze są wspólne decyzje i wsparcie!!!:tak: i co teraz? pojedziesz jednak do innego lekarza? na pewno byłabyś spokojniejsza, gdybyś mogła skonsultować się z innym lekarzem:baffled:

Maciuś dziś (tfu tfu oby nie zapeszyć :)) grzecznie bawi się na macie, nawet zdążyłam wielkie prasowanie zrobić, oczywiście na podłodze :blink: żebyśmy mogli 'pogadać';-):sorry:

dziewczyny Arlena kaszle i kicha, czy jest cos naturalnego co moge jej podac? herbate z lipy czy cos? za tydzien jedziemy do pl i chcialabym powstrzymac chorobe a nie wiem jak:zawstydzona/y: do lekarza narazie nie ma co isc powie ze mam zakraplac nos woda morska i czekac :/ temperatury nie ma.. pomocy!!

Salomii- ona jest za mała na samodzielne leczenie- musisz iść do lekarza. Ponieważ jeszcze dużo lezy a nie umie wysmarkac noska ani porządnie odkaszlność - gluty ściekają na okrzela- a to zapalenie oskrzeli murowwane- i możecie pomarzyć o wyjeździe do PL- bo szpital gotowy!

Jeszcze raz powtarzam - u niemowląt takie np zapalenie oskrzeli może przebiegać bez temperatury- u nas był tylko stan podgoraczkowy!

z zapalenia oskrzeli do zapalenia płuc jeden krok- zapytaj się Aluśki, kbetiny

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry