reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Powiedz mu, że ja 25 skończę dopiero w listopadzie i będę pomału wtedy myśleć o drugim dziecku ;)
Chociaż faktycznie wśród moich znajomych niewiele jest osób po ślubie, o dzieciach już nie wspominając.

a u mnie rocznikowo mam 22 lata i w moim gronie prawie kazdy po slubie i z dziecmi zdarza sie ze juz z 2 a co najlepsze moje 2 przyjaciołki nawet nie mysla o slubie przed 30 :-)

reklama
Ewa gratulacje! Ja to sobie pewnie jeszcze poczekam na bycie prawdziwą ciocią. Brat ma co prawda 25 lat ale zachowuje się jak 17 i fiu bździu mu w głowie:dry:!

Daj bratu czas. 25 to zazwyczaj dla feceta trochę za wcześnie na dziecko. Ja poznałam mojego Małżona jak miał 25 lat i nie nadawał się wtedy na tatusia. Przez kilka lat dorastał i w końcu to on zdecydował, że czas na dzidziusia.

hej, my już po szczepieniu. Okazało się, że smiało mogę dawać ta szczepionkę na rota. Ale o tym w odpowiednim wątku.

Ainah - kciuki zaciśnięte:tak:
gabriella - 6 w 1 od 5 w 1 różnią się szczepionką na żółtaczkę chyba, a i nie wiem jak to jest ze szczepami krztuśćca (są żywe i martwe). A ja tez wybrałam 5 w 1:-)

ano z tymi facetami tak bywa. Narodziny dziecka wszystko zmieniają,a przy pierwszym dziecku dodatkowi są często mylne wyobrażenia na temat tego, jak to wszystko będzie wyglądało. Wydaje się, że nasze życie będzie prawie takie samo, z tym, że będziemy mieć ślicznego, słodkiego berbecia, który będzie się do nas uśmiechał, gaworzył i w ogóle będzie słodzio miodzio:-p;-) a tu niespodzianka :laugh2: czasami trzeba czasu, żeby wszystko się poukładało.
Ja np już nie pamiętam, jak to jest dysponować swobodnie swoim czasem wolnym (w ogóle jakim czasem wolnym hehe:-D).

Franol marudził i marudził cały dzień... Okazało się, że skumulowały się dwie przyczyny:
1. Brak kupy od 8 do 14 (jak na niego to wieki całe). Pomogła pozycja na brzuchu - kupa nawet nie wyleciała górą, ona wyszła wszystkimi możliwymi otworami. Zanim zmyłam ją z nóg Franka, on już włożył w nią ręce i po chwili miał ją dosłownie wszędzie...:/ Ale ulga na twarzy Pucka jak już było po wszystkim - bezcenna :)
2. Zęby... A raczej dziąsła. Biedak jeszcze nie umie złapać gryzaka tak żeby mu pomógł. Pcha sobie łapska do buzi. Niewiele to pomaga. Nie może przez to zasnąć. Posmarowaliśmy w końcu malutką dawką maści i efekt dość szybko było widać. Aktualnie Pucuś śpi sobie z wielkim uśmiechem na twarzy :)

Hejka;)
My po spacerze i zakupach, pogoda pochmurna ale ciepło w miarę, Milenka dosypia sobie jeszcze...
Ja juz wysprzątałam chałpupkę i czekam na koleżankę, ma z dziećmi przyjechać:)

ainah jejku ja Cię kobieto podziwiam za ta walkę;) i trzymam mocno kciuki żebys w końcu ją wygrała!!!&&& ja się poddałam, czasem coś mnie zakłuje że już nie karmie, jeszcze coś tam w piersiach mam ale to juz proces nieodwracalny, cudów nie ma...

gabriela powiem ci że jestem w szoku trochę jak to obejrzałam bo spodziewałam się zapadającej meliny i patologi wszechobecnej a tu proszę, wiekli dom i widać że małemu nic nie brakuje (jeśli chodzi o przedmioty oczywiście) widać że się kobieta mota we własnych słowach i widać że jaki by tu ruch nie zrobić to ten mały Szymek będzie ogromnie spkrzywdzony, strasznie trudna sprawa:-(

cos jeszcze chciałam ale chłopaki wrócili więc uciekam

Renczysia
bo 6w1 a 5w1 różni się niby tylko tym, że na pierwszym szczepieniu jak masz 5w1 kłują dziecko dwa razy a 6w1 raz
i niby cała różnica
no i jeszcze cena jest inna
tak mi w przychodni powiedzieli
No to wprowadzili Cię w błąd - już pisałam o tym: różnica jest taka, że w 6w1 jest wzwB, ale w mniejszej dawce, niż ta darmowa, dlatego 6w1 podają w 4 dawkach (każda po ok. 200zł) i musisz je podać. Jeżeli decydujesz się na 5w1 - masz tylko 3 dawki, bo wzwB jest niezależnie. Więc różnica jest w cenie (330zł vs. 800zł) za dokładnie takie same szczepionki. No i oczywiście jeszcze w liczbie ukłuć 6 vs. 4. Pediatrzy mają z tego prowizję, więc nie będą o takich szczegółach informować....

Dziewczyny, a jak z włosami u tych co biorą hormonki?? Jestem ciekawa, bo wypadanie spowodowane jest przecież nagłym spadkiem estrogenów, więc może to sposób....?
Salomii - tonący brzytwy się chwyta;-) To ja Ci jeszcze dorzucę parę sposobów:-D Ja łykam merz spezial i stosuję różne zabiegi masujące, np. nacieram głowę oliwą z oliwek i masuję przez 5 min. po godzinie myję szamponem Vichy Dercos. I czekam na efekty :-D....już miesiąc:-D Jest nieco lepiej, ale to chyba przez to, że je obcięłam.

Ja np już nie pamiętam, jak to jest dysponować swobodnie swoim czasem wolnym (w ogóle jakim czasem wolnym hehe:-D).
to nie nazywa sie już WOLNY CZAS
to jest tylko MIĘDZYCZAS
czyli czas między kupa-jeść-nosić-tulić :)

gabriela powiem ci że jestem w szoku trochę jak to obejrzałam bo spodziewałam się zapadającej meliny i patologi wszechobecnej a tu proszę, wiekli dom i widać że małemu nic nie brakuje (jeśli chodzi o przedmioty oczywiście) widać że się kobieta mota we własnych słowach i widać że jaki by tu ruch nie zrobić to ten mały Szymek będzie ogromnie spkrzywdzony, strasznie trudna sprawa:-(

cos jeszcze chciałam ale chłopaki wrócili więc uciekam
no chawirę mają całkiem całkiem
ale ta kobieta
ehhhhhhhhhhh, wypowiedzi jej są trochę 'patologiczne'

No to wprowadzili Cię w błąd - już pisałam o tym: różnica jest taka, że w 6w1 jest wzwB, ale w mniejszej dawce, niż ta darmowa, dlatego 6w1 podają w 4 dawkach (każda po ok. 200zł) i musisz je podać. Jeżeli decydujesz się na 5w1 - masz tylko 3 dawki, bo wzwB jest niezależnie. Więc różnica jest w cenie (330zł vs. 800zł) za dokładnie takie same szczepionki. No i oczywiście jeszcze w liczbie ukłuć 6 vs. 4. Pediatrzy mają z tego prowizję, więc nie będą o takich szczegółach informować.
no to ja to chyba napisałam?
6w1 ma łącznie 4 kłucia
5w1 łącznie 5 kłuć
u nas 6w1 cena 190 zł- łącznie prawie 800 zł
5w1 cena 110 zł - łącznie 440 zł
cała różnica (no a róznica kłuć wynika właśnie z "wzwB")

reklama
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że musiałam już 1 poważną rozmowę o seksie przeprowadzić z Julą dla przypomnienia niecałe 7 lat. Opowiadała mi historyjkę i powiedziała seks no i okazało się, że usłyszała to w szkole od koleżanek. Pierwszy raz z nią o tym rozmawiałam jak byłam w ciąży ale przez książkę skąd się biorą dzieci, a teraz już musiałąm pożądnie tłumaczyć. Oj ciężkie są takie rozmowy. W ogóle rozwaliło mnie pytanie: dlaczego chłopcy podglądają dziewczynki i dlaczego są tacy ciekawscy. Jak któraś zna odpowiedź to powiedzcie bo nie mam pojęcia.

Do góry