reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

myangel - ja wlasnie czekam na ta chuste, ktora mi polecilas.

a jak ubieracie dzieciaczki do spacerow w chuscie? i wkladacie pod kurtke maluszki czy na kurtke?
my dzis dopiero pierwszy spacer zaliczylysmy - godzinka na razie. po spacerze Alija spala jeszcze 2 godz. :)

Gufi mysle, ze bedziesz zadowolona, my sie dzis chustowalismy i nawet moj maz chce sprobowac chociaz z Julka sie chustowałam regularnie ale nie chciał :szok:.

Ja miałam dzis wyjsc z małym na spacerek w chuscie a bo slonka nie było ale jakos sie nie zebrałam, ale wybieram sie na plaze w tym tygodniu wiec na pewno wozka targac ze soba nie bede. Mam zamiar kupic wiekszego polarowego pajacyka z kapturkiem i po prostu ubrac go tak jak w kombinezon na normalne ubranko, jak dzis chodzilismy po domu to było strasznie nam obojgu ciepło, wiec mysle, ze pajacyk wystarczy, kilka warstw chusty a ja bede zakladac kurtke na chuste bo tak wygodniej.

myangel - jaką chustę kupiłaś?

Zamowilam tę Pentelka Chusta elastyczna WIOSNA 54cm TANIO !!! (1394618872) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety nastapila pomylka w kolorze i dostałam tę Pentelka Chusta elastyczna CAPPUCCINO 54cm (1415838663) - Aukcje internetowe Allegro, tamta mi sie bardziej podobała ale nie bede juz stad odsylac bo koszta wysylki przewyzsza koszt chusty w koncu ;-) Jestem bardzo zadowolona :)

Dziewczyny pytam po raz drugi, bo na wczesniejszy post nikt mi nie odpisal-jaki sklad ma plantex? Bo Jas ma straszne kolki i nie wiem czy tu cos takiego dostane.Caly dzisiejszy dzien to katastrofa.Padam a Jas dalej nie spi:no:

sluchaj a nie moze Ci ktos Plantexu przyslac? Gdzie mieszkasz?

reklama
Myangel ja mieszkam w Szwajcarii i tu tylko herbatka koperkowa a niektore dziewczyny tak zachwalaly plantex,ze mysle ze w nim jeszcze nadzieja:tak:
Jeszcze sie dzisiaj tutaj zapytam o herbatki w aptece a jak nie to ktos mi przysle:tak:
Jas wstawal w nocy mniej wiecej co 2 godz ale na szczescie bez kolek.Zobaczymy co nam dziesiejszy dzien przyniesie:baffled:
Milego dnia babolki;-)

kochana, ja od dłuższego czasu Wiki zaprowadzam do przedszkola z młodym w chuście, a odbieram zazwyczaj z wózkiem. Czasem jeśli jeszcze idziemy na spacer, to 3 razy się tarabanię z dwójką:)

.
podziwiam
ja sie boje tego dni
szczególnie ze jest zima i ja mieszkam na 3 pietrze!!! a Kaja nie ma jeszcze 2 lat i w zimowych ciuchach nie pójdzie sama po schodach

Wstawanie o 6 ma swoje plusy. Juz zapomniałam co to sprzątanie za to teraz wisze na telefonie, zeby Małe na szczepienie zarejestrować. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

cześć dziewczyny

mnie macica właśnie zaczyna porządnie boleć, dziwne, że tak późno, jeszcze jajnik mnie kłuje jak cholera, a macica boli jak prze miesiączce dość mocno...

udało mi się trochę odespać, mąż jak wrócił z pracy zrobił obiad i przejął Zuzię więc ja spałam od 19 do 24, oczywiście nie udało mi się Zuzi uśpić bo ona po prostu nie chce spać, mnie się udało ok 1 więc jeszcze potem pospałam do 5, a Zuzię chyba zmęczyła dwudniowe prawie nie spanie i właśnie śpi,

u nas działa dobrze herbatka koperkowa, wczoraj coś nie chciała pić rano i pół dnia się skręcała, w końcu jej wmusiłam po południu na głodnego i zaraz poszły bąki i kupa,
łudzę się i mam nadzieję, że jeśli jeszcze nie było żadnych większych problemów z brzuszkiem to może już nie będzie

Sun u mnie od weekendu to samo, ale chyba się mała zmęczyła i mam nadzieję, że będzie trochę spać, a ja może dosprzątam kuchnie bo C. udało się tylko trochę jak ja wczoraj spałam

a jak się bawicie ze swoimi maluchami?
Moja zaczyna reagować na grzechotki, stara się je łapać i dotykać.... wiem, że potrzeba tu kreatywności, ale jak spałam od zeszłego tyg po 2 h to moja kreatywność była równa 0...

czesc dziewczyny:)
od rana w dobrym humorze, bo i wczoraj w nocy i dziś mega spanko było (jak na Adaśko mojego).
Ponadto w przedszkolu usłyszałam pochwały za francuski mojej Migotki od wychowawcy, więc uśmiech mi z buzi nie schodzi.
Tunia - na moje to nie to, że ona nie spi, tylko spi na waszych rękach, jak z uporem maniaka staracie się ja odłożyc do łóżeczka. Stanie się coś, jak kimnie z wami? próbowaliście na brzuszku na was?

reklama
Do góry