reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Od momentu wypicia oleju, co godzinę mnie czyściło, ale ostatni raz ok 16. Za którymś posiedzeniem w WC stwierdziłam, że musiałam chyba naprawdę być zdesperowana :-D Ostatnie posiedzenie nie było już miłe :eek: No i mam takie częstsze bóle miesiączkowe i brzuch mi częściej twardnieje ale to wszystko...:dry:

albo wszystko albo początek horroru :p Trzymam kciuki :)

reklama
a moja nie za bardzo umie pic z butelki. Jakos jej bokiem czasem wyplywa heh i moje mleko sie marnuje.
I kurcze coraz mniej odciagam pokarmu. Rano ladnie z jednej piersi 40ml ale po kilku h snu wiec sie nazbieralo. jesooo
boje sie ze to koniec laktacji ech
a herbatka hippa na laktacje tylko mnie przeczyscila ech.

kliwia- myślę, że nawet najlepszy laktator przegrywa w porównaniu do małego ssacza- na bank on więcej z tej piersi wyciąga :)

aha- wczoraj z pełnej piersi ( nie przepełnionej ale już lekko kwadratowej :) ) wyciągnęłam ok 65ml mleczka. I uważam że jest ok, w końcu piersi mam dwie :)

Ostatnia edycja:
Od momentu wypicia oleju, co godzinę mnie czyściło, ale ostatni raz ok 16. Za którymś posiedzeniem w WC stwierdziłam, że musiałam chyba naprawdę być zdesperowana :-D Ostatnie posiedzenie nie było już miłe :eek: No i mam takie częstsze bóle miesiączkowe i brzuch mi częściej twardnieje ale to wszystko...:dry:

aha tey....

Tunia - nie schizuj z tym jedzeniem. jesli dajesz jej najpierw piersi, a potem jeszcze butle, to na pewno sie najada. czasem zje wiecej, a czasem mniej - a nawet 30 ml to dla teakiego malenstwa nie jest malo! jesli nawet kupisz wage, to nie waz malej codziennie, bo to jest malo wiarygodne - raz zrobi siku, a raz nie i juz masz zaburzony wybik. najlepiej raz na tydzien.

a Alicji sie pomylil ewidentnie dzien z noca :/ spala prawie 5 godzin, potem 2 godziny na jedzenie, kupy itp, a teraz znowu spi!!! a w nocy bedzie balowac pewnie ... ehh

Hm,
może zrobiłam głupotę, ale wypiłam olej rycynowy i już dwa razy przeczyściło.
Może przyniesie to jakiś efekt ..? eh...

Ainah nieźle ja dziś jestem po wielkim ryku, wzięłam relanium i w koncu dalam sobie spokoj, zadzwonilam do poloznej ktora odradzila mi jutrzejsza wizyte w celu wywolania porodu bo tylko bolu sobie narobie i moge rodzic z 2 dni a na koncu skonczy sie cesarka jezeli glowka nie przylega do kanalu rodnego to balonik zrobi tylko rozwarcie a mala może się cofnąc, ja daję sobie czas do konca tygodnia i jezeli nic nie ruszy chyba ustawie sie na cesarke. W czwartek ide na ktg i polozna sprawdzi jak sie sprawy maja, staram sie nie nakręcać bo mała wpada w panike jak za bardzo rycze i tylko jej szkodze a nie musze dziecka urodzić w tym roku jak sobie założyłam, tyle na nia czekalam ze dam jej jeszcze czas. Mnie czyści juz od dawna i jelita szaleja wiec za olej sie nie biore za to kupiłam dzis herbatkę z lisci malin ktora ponoć przyspiesza (polozna mi polecila).

reklama
Do góry