reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

problem w tym, że mam zespół policystycznych jajników, i okres bywa jak sobie sam chce. Na szczęście pamiętam, że ostatni byl pod koniec lutego (chyba 22.02). A długości cykli sa przeróżne... Mówisz, że ginekolog nic nie zauwazy? czyli dalej nic nie bede wiedzieć.... boziu jaka ja zielona jestem w tym wszystkim...

reklama
firenka no wlasnie na tym etapie jedynie tyle moze powiedziec hehe ja sobie sama szyjke badam wiec nie potrzebuje gina heheh tyle ze tutaj w UK nie badaja wiec w ogole nie ma potrzeby narazie isc do gina :)
Wiolcia no jak kochana nic nie wiesz jak wiesz. Przeciez 3 testy wyszly pozytywne. Jestes w ciazy. Tyle juz wiesz :)
Jesli ostatnia @ byla 22 lutego to termin raczej na 29 listopada masz.... tak przynajmniej kalkulator pokazuje.

baska2243,Stefanka83,avani serdeczne Gratulacje dziewczyny:-):-):-):-)
Witam grudnioweczki :)
Dolaczam i ja z terminem na 5.12 :)
O kropce dowiedzielismy sie w zeszla sobote :)
To byl nasz 9 cykl staran. poprzednie 8 cykli probowalismy wtrafic w dziewczynke ale nie udawalo sie wiec odpuscilismy...przestalam mierzyc tempke, zaczelam znow cwiczyc, pic kawe, odchudzac sie....no i poszlismy na calosc :)
nam sie udalo w 8 cyklu bo mam szczęście do 8;-) bo i prawko za tym razem zdałam:-D:-p

Co do wagi z jakiej startuję to wynosi ona 58kg przy 168cm wzrostu:tak: więc jak przybędzie mi jak ostatnio 12kg to będzie dobrze;-)
A przy mojej pierworodnej waga startowa to było 62 kg (waga końcowa 74kg) a ok 4 miesięcy po porodzie spadłam do 52 kg i tak utrzymywała się waga ponad rok a teraz to obżarstwo wychodzi :dry:

Avani ogroooomnie ci dziękuję kochana za odpowiedź. Mimo wszystko pozostanę jeszcze w grudniu... W końcu 29 listopada to już prawie grudzień ;) Zobaczymy co mi jeszcze gin powie.
Aluśka nie dobijaj mnie tą wagę, hehe. ja nie planowałam ciązy, właściwie zaczęłam stosować dietę przed wakacjami a tu masz ci los - startuję z wagi 68kg przy 162 cm wzrostu. Mam nadzieję, że na 80 kg skonczę przybierać...

aluska ja wlasnie etz mam szczescie do 8 i powiem Ci ze szczerze myslalam ze za 8 razem sie uda ale dobrze ze sie za 9 udalo a nie 12 hehehe
Strasznie szybko schudlas po porodzie....mnie to duzo czasu, wysilku i wyrzeczen kosztowalo.....
Wiolcia nie ma sprawy :)

Własnie jestem po ginekologu.
Okazało się, że przewidywany termin porodu to 1.12.2010
Musze zmienić suwaczki.

Witajcie grudniuweczki.
Zajrzałam tu do was bo pamiętam jak ja robiłam sobie co kawałek testy, a teraz mam swoje maleństwo ze sobą.
Życzę wam wszystkim oby każda ciąża zakończyła się szczęśliwie i przebiegała bez żadnych komplikacji:tak:Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.

Hmm... lekarz się mnie pytał o datę ostatniej miesiączki a potem usg.
Ja wyliczałam na podstawie intermetu, więc mogło mi źle wyjść.

agapa bardzo dziękuję ;*

reklama
Do góry