reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

moniek83 to czekamy na pozytywne wieści! A może zrób betę hcg? U mnie w laboratorium kosztuje 24 zł ( Lublin ) będziesz miała pewność czy w ciąży jesteś czy nie. A podliczając testy z apteki - to tak strasznie drożej nie wyjdzie. W pierwszej ciąży byłam tak podniecona tym oczekiwaniem że wydaliśmy chyba z 75 zł na same testy ciążowe ! Tym razem kupiłam tylko 3 w tym 2 to takie najtańsze za 5.4 i jeden za 8 zł o większej czułości :)

reklama
Witam się z rana. Jak Wasze fasoleczki?
Ja przy okazji wczorajszych przytulanek z kolei odkryłam, że przytyłam po tym cieście. No ale trudno nie przytyć jak się całą blache sernika zjadło. ;)
Zaraz lecę do poradni umówić się na wizyte u ginekologa.

Witam wszystkie grudniowe Mamusie i gratuluje Wam fasolek :-)

Ja będę Mamą sierpniową :-) i czekam na Synusia :-D

Pozdrawiam Was i życzę spokojnej ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania :-)

avani ja tam sobie niczego nie odmawiam ;) Tym bardziej, ze przez te moje nudnosci zaraz wszystko zwracam ;/

cayra witamy, witamy ;) Gratuluje dzidziusia

Joaska ja wlasnie musze bo mam juz doswiadczenie z poprzedniej ciazy a tendencje do tycia mam niestety.....
U mnie zero mdlosci czy wymiotow...ani w poprzedniej ciazy ani w tej puki co wiec wszystko co wchlone juz sie odklada....

Witam kochana i ja sie nieśmiało dopiszę... 1 kwitnia robiłam test ciążowy z wynikiem pozytywnym, dnia następnego kolejne dwa testy i tez wynik pozytywny. Na moje oko jestem w ok 5 tygodniu ciąży :) Niestety testy zrobiłam przed świętami a +mój lekarz ginekolog ma dla mnie wolny termin 26 maja... zapisalam się do nieznanego mi wczesniej lekarza na piątek. Ostatnio sobie zaczęłam wkręcać, że pewnie za bardzo się cieszę i to pewnie nie ciąża... jaki test mogę zrobić aby sie upewnić? I ile się na niego czeka? Jestem zielona w tych sprawach...

Wiolcia skoro 3 testy wyszly pozytywne to jestes w ciazy :) Gin teraz i tak nic nie zauwazy :)
Kiedy mialas ostatnia @ i jak dlugie masz cykle??

Dzień dobry :-):-)

Święta święta i po świętach jak dobrze :-pbo były strasznie pracowite gdyż całe spędziliśmy u babci mojego męża:confused: a to dlatego że babcia w rozmowie telefonicznej przekazała mojej mamie że do niej nas nie puści bo tyle się napracowała i w ogóle takie tam ,a że moja mama jako bardzo ugodowy (uległym) człowiek powiedziała że się zgadza a mi że babcia jest osoba starsza i że to mogą być jej ostatnie święta więc powinniśmy jak najwięcej czasu z nią spędzać:dry: tylko ciekawe kiedy mam odwiedzić moich rodziców jak weekendy mam przez szkołę zajęte a na tygodniu robię teraz kurs:dry:
A jak już wyjeżdżaliśmy od babci to na pożegnanie powiedziała że wszystkie święta mamy u niej cale spędzać i nie ma żadnego jeżdżenia po rodzinie:wściekła/y: tym juz całkowicie przegięła:wściekła/y:
dlatego też w Święta Bożego Narodzenia spędzamy tu w domu:-p przecież nie będę tłuc się z takim maluszkiem 65km bo tak babcia chce:cool2:
a tak w ogole to nikt z rodziny p. nie wie, i nie prędko się dowie:cool:
z tymze to nie chodzi o zabobon tylko o to,ze chemia wnika wprzez skórę głowy i moze płodu zaszkodzić (?)
olkale jak widać nie mam o tym zielonego pojęcia:zawstydzona/y:

reklama
firenka ale na takim etapie to gin jedynie moze po szyjce macicy potwierdzic :) Ja sobie sama to badam :)
Ja z wizyta opczekam jeszcze ze 3 tygodnie bo teraz i tak nic nie widac a baca mnie na bank nie beda.

Do góry