reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Sarka pewnie masz rację, ale jakoś nie chcę się nastawiać na wywołanie, może po tym co mi ostatnio lekarz powiedział, że zdarza się ze dziecku spada tętno i trzeba cesarkę...
Ale powiem Wam że ta dziewczyna co rodziła przy mnie to normalnie istny wzór jakiś natury....przyjechała z 4 cm rozwarciem (skurcze co 5min) i co godzinę szło jej średnio o 1.5cm...najgorzej poszło jej z parciem bo nie wykorzystywała całego skurczu na co ta "cudownie miła"pani dr darła się na nia "co ty kobieto robisz, marnujesz skurcz!" Ale udało się i urodziła 2.5kg kruszynkę :) Chyba się cieszę że nie rodziłam przy tej "cudownej" lekarce. Bo tak potem szyła tą dziewczynę że mówi że większy ból niż przy porodzie a lekarka do niej "co pani sie dzieje, jak pani chce to zostawię panią 2h i zszyje panią inny lekarz po zmianie dyżuru" ...ech normalnie że tacy ludzie są lekarzami:-(

Trochę się dziś czuję jak na tykającej bombie no ale wiem na co patrzeć i spokojnie czekam....

reklama
Gufi ... zamorduje.. co prawda to nie noc ale w nocy sie zaczelo!

ide rodzic, wody mi odeszly i mam skurcze wiec chyba to to hehe
bede pisac do Wiolci
nie czuje sie rozwarta wcale :/ mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo 24 godziny :O jak u rodzinki mojej calej :O
pozdrowionka:)

Salomii, trzymamy kciuki :tak: Oby sprawnie i szybko poszło :-)

myangel mi was tu własnie wszystkich bardzo brakuje i nie wiem czemu nie skrobniecie co nieco, my chetnie podczytamy i pogadamy, nawet nie jestem za zakładaniem nowego wątku, fajnie jak się ten tak wymiesza a z czasem stanie się całkiem rozpakowany...(możliwe to?:-D hehehe)

Pewnie, ze mozliwe a nawet konieczne ;-) W koncu ile bedziecie z brzucholami chodzic :D

Ja znowu nie chce Was tu zanudzac, w koncu macie jeszcze swoje problemy a my teraz swoje no i jakos tak... schodzi na tym, ze codziennie jestem na forum, wchodze na ten watek ale jakos mam wrazenie, ze nie mam nic do powiedzenia :dry:

Sarka jak spac nie mozesz to wpadnij, z Adasiem posiedzisz, on wlasnie od 2 do 5 dzis nie spał... :blink: a teraz Jezusiczka udaje ;p

sarka no nie ja torbe mam spakowana :-D tylko plecak musze zagospodarowac z rzeczami do porodu i woda.
Ale czekam na neidziele - bo ide wtedy osttani raz na basen i wtedy klapki przynicowe bede mogla juz spokojnie zapakowac i zamknac zamek :-D

ide zaraz do sklepu sie przzeiwetrzyc, ale nie chce mi sie jak nie wiem hahahah

Ja co tydzien chodze na ćwiczenia dla ciężarnych, fajna sprawa. Dzielnica organizuje za darmo w klubie fitness. Wczoraj nie byłam, nie wyrobiłam się :(
Kliwia Ty na basen, fajnie, podobno dziecko lubi, a Ty masz odciązony kręgosłup ;)

Salomii, trzymamy kciuki :tak: Oby sprawnie i szybko poszło :-)

Pewnie, ze mozliwe a nawet konieczne ;-) W koncu ile bedziecie z brzucholami chodzic :D

Ja znowu nie chce Was tu zanudzac, w koncu macie jeszcze swoje problemy a my teraz swoje no i jakos tak... schodzi na tym, ze codziennie jestem na forum, wchodze na ten watek ale jakos mam wrazenie, ze nie mam nic do powiedzenia :dry:

Sarka jak spac nie mozesz to wpadnij, z Adasiem posiedzisz, on wlasnie od 2 do 5 dzis nie spał... :blink: a teraz Jezusiczka udaje ;p
no widzisz, to chętnie bym posiedziała:-p a tak serio to właśnie jak spac nie moge w nocy to sobie myslę o was juz rozpakowanych że też byc może akurat nie spicie;-)
Co do watki to sie nie dziwię że nudzą Cię już nasze tematy więc szkoda że dziewczyny się nie odzywają, wtedy byłabym dyskusja o nieco zmienionych tematach:tak:przplatałaby się jeszcze z tym ciazowymi i byłoby ok.

kliwia ooo zanurzyłabym się chętnie w takim basenie:-p

wiecie jak się wkurzyłam, przedwczoraj na wizycie robiłam powtórny wymaz na paciorkowca (kończę dziś juz kuracje antybiotykową czopkami na to świństwo) i dziś miał być wynik - spodziewałam sie że bedzie juz ok a tu nadal wzrost - skąpy ale jest:wściekła/y:i teraz to tylko przy porodzie działania i dziecku po antybiotyk bo gin mówił że w takim przypadku to nie ma co dalej leczyć bo grupa antybiotyków jest jedna:-(

no widzisz, to chętnie bym posiedziała:-p a tak serio to właśnie jak spac nie moge w nocy to sobie myslę o was juz rozpakowanych że też byc może akurat nie spicie;-)
Co do watki to sie nie dziwię że nudzą Cię już nasze tematy więc szkoda że dziewczyny się nie odzywają, wtedy byłabym dyskusja o nieco zmienionych tematach:tak:przplatałaby się jeszcze z tym ciazowymi i byłoby ok.

kliwia ooo zanurzyłabym się chętnie w takim basenie:-p

wiecie jak się wkurzyłam, przedwczoraj na wizycie robiłam powtórny wymaz na paciorkowca (kończę dziś juz kuracje antybiotykową czopkami na to świństwo) i dziś miał być wynik - spodziewałam sie że bedzie juz ok a tu nadal wzrost - skąpy ale jest:wściekła/y:i teraz to tylko przy porodzie działania i dziecku po antybiotyk bo gin mówił że w takim przypadku to nie ma co dalej leczyć bo grupa antybiotyków jest jedna:-(
no i teraz pytanie za 100 pkt....można się przy tym g....e sexić???:zawstydzona/y:

ochhh Salomii rodzi...ale super, trzymam kciuki żeby poszło sprawnie i bezboleśnie, i żeby Arlenka była zdrową dziewczynką lub chłopcem hehe:D

Ja popadłam w rutynę,...przewijam, karmię, odbijam, usypiam, przewijam, karmię, odbijam, usypiam:)...wkurza mnie że jesem uzależniona od wszystkich, momentami nawet w kwestii otwierania drzwi komuś kto puka, bo jak przewijam - to sorry ale z gołym tyłkiem malca na przewijaku nie zostawię.i czekam aż się zlituje szanowna "ulubiona" współlokatorka i ruszy zad by otworzyć.
W ogóle to dostaliśmy już klucze od mieszkania:D w przyszły weekend wchodzimy z robotą:):):) i jestem już tak szczęśliwa że mi chyba skrzydła wyrosną ze szczęścia:)

dobra, muszę Boryska cyckiem poratować:) czkawki bidulinek dostał:)

reklama
myangel pisz o czym potrzebujesz-na pewno sie będziemy udzielac:)
wkoncu coraz nas tu mniej sie robi w dwupaku...
ja posprzatalam lazienke, pranie powieszone runda na 10 pietro zaliczona- i co?????.........................................
NIC.......

Do góry