reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ale furginum musi lekarz przepisać a urosept nie - bo chociażby można herbatkę uroseptu kupić sobie - zależy ile tych bakterii tam jest. Ja całe życie walczę z kamieniami w nerkach i wiem że i bez ciąży antybiotyki na to schorzenie sieją straszne spustoszenie w organizmie.
A nie było dzisiaj Bodzinki - ciekawe co tam u niej...

reklama
To, że Furagin na receptę to wiem, bo brałam przez wiele miesięcy z niewielkimi odstępami.:szok: ***Niestety jak każdy w sumie antybiotyk, dlatego warto spożywać żurawinę zapobiegawczo.

Ostatnia edycja:
moi poszli z nartami na pobliska górkę:) muszę jeszcze jakieś zakupy zaliczyć bo na śniadanie nie będzie co zjeść:p ale to już sobie sama pójde jak wrócą...

joamar pisałaś o jakiejś fajnej bajce w kinie, jaka to była?:)
Co tam u Ciebie? jak ciśnienie? odezwij się bo nie wiem czy "cieszysz się" mężem czy cos nie teges...

No własnie ciekawe jak Bodzinka?!

Sarka ja odpowiem za Joamar :) skoro juz pisze to byli "Zaplatani" ta bajka, nie moge sie doczekac az ja obejrze bo reklama baardzo mi sie podobala no a jeszcze Joamar polecala :)

Ainah takie bakterie moga spowodowac przedwczesne skurcze i takie tam, musisz wymusic na lekarce cos na to a sama pij sobie duzo wody z cytrynka, i herbatke z zurawina, pij tyle ile wlezie a nawet wiecej, taka kuracja dziala rewelacyjnie na pecherz i drogi moczowe, wlewaj w siebie hektolitry plynow i sikaj co 5 minut ale gwarantuje ze pomoze i moze obedzie sie bez drastycznych lekow :) typu antybiotyk

Hej Dziewczynki, dziś znów kiepski humor a dlaczego napisałam na wizytach. Pozabijałabym chyba wszystkich lekarzy. Płakać mi się chce i czuję bezsilność jak napisałam na wizytach wyszły mi paciorkowca, wiem to jeszcze nie tragedia ale nie wiem co z nimi zrobić.
Fajna bajka w kinie to "Zaplątani"

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem:tak:

Przyszalałam dziś z praniem i prasownie :tak::tak: 3 godziny nad deską stałam bo cała sterta ubrań i pościeli od piątku mi się uzbierała:dry: namachałam sie rękami i co ?! nawet skurczyk mnie nie złapał a na to liczyłam :sorry2:oj tak bym chciała żeby jutro już zechciała wyjść....
aluśka - to mnie pocieszyłaś :-(
Ja się straszliwie boję szpitala i wszelkich medycznych interwencji. Mdleję przy pobieraniu krwi, więc jak mnie zaczną nakłuwać. i dawać.kroplówki, to chyba umrę. Liczyłam na to, że poród się zacznie normalnie i będę tak zestresowana i zaadrenalinowana, że nawet tych igieł nie zobaczę. A tu kicha. !
Kochana nie martw sie to że mój poród wywolywany tak wygladał to nie znaczy ze i Twój taki będzie:tak::tak: Każdy poród jest inny i każda z nas inaczej radzi sobie z bólem także głowa do góry trzymam kciuki by Twój poród przebiegł w miare szybko i bezboleśnie:tak::tak:
Ja tak właśnie idę pojutrze.Mój gin mówił żebym poszła między 1 a 3 więc idę 2.
ja też idę 2.12 a potem 3.12:confused: ale moze już zostane tego 2:cool:
Mój maluch dziś mniej aktywny, ale chyba pogoda tak na niego działa. Jak wypiłam colę od razu dał mi kopniaka. Zabolało, więc zrozumiałam, że mam dać mu spokój, bo on odpoczywa;-)
to był kopniak pt. "Mama nie przeszkadzaj ja odpoczywam";-):-D:-D
Dzis Cyprianek pierwszy raz był "na dworze", czyli na balkoniku, całe 5 min.:-D Ale chyba mu sie spodobalo:tak:. Moze przed swietami pojdziemy na prawdziwy spacer, jak pogoda dopisze...i jak odsnieża chodniki, bo u nas aktualnie o tym zapomnieli:dry:
ja już sie nie mogę doczekać tego pierwszego wietrzenia i pierwszych spacerków:tak::tak:
misia26 napisała że nadal w dwupaku. Idę jeść obiad - mój mąż oczywiście zadzwonił że coś mu wypadło i będzie później eh...
niech sie jeszcze trzyma może będzie pierwsza rodząca w grudniu;-)
ALUSKA

gdzie Ty rodzilas, ze taki koszmar przezylas. nam mowiono na SR, ze nad rodzaca 2x slonce nie moze zachodzic. i tego niby sie trzymaja, ze max 24h moze to trwac
na Krasnickiej rodziłam tak gdzie nasza Mamolka i tam też zamierzam rodzić bo mój lekarz jest stamtąd:confused: ale liczę że tym razem to będzie trwało szybciej:confused::confused:
Mój tata jest Andrzej i na dodatek ma dziś urodziny. Ale impreza jest przeniesiona na sobotę, bo aktualnie tata zrobił sobie wycieczkę do mojej siostry do Szkocji i dopiero w sobotę wraca. Ciekawe czy doczekam? Siostra kazała mi trzymać kolana razem i czekać na nich. Tylko nikt nie bierze pod uwagę, że to zależy od mojego synka.
wszystkiego najlepszego dla Twojego taty z okazji urodzin:-):-)
Dzięki dziewczyny za rady, wizytę mam właśnie dzisiaj, na 18:30, mam nadzieję, że moja lekarka tego nie zbagatelizuje bo już w ogóle chyba mnie szlag trafi...czyli wg Was powinna mi dać jakiś lek ? A czy dodatkowe badania na infekcje pochwy ? i tak będzie mi pobierać dziś wymaz na paciorkowca to może chyba ogólnie na infekcje pobrać wymaz nie? czy to jedno i to samo? bo ja już się w tych wymazach gubię :(
czekam na wieści i mocno trzymam kciuki:tak::tak:
Od jutra już będą rodzić się same grudniaczki:) A jeszcze dziś ag miała mieć cesarkę!
ciekawe co u niej:confused::confused::confused:

Wchodzę na bb a tu nowy dzieciaczek:szok:!!! To ile już się rozpakowało Grudniówek w tym Listopadzie?:-D

Ja na prezenty porobiłam swetry dla każdego:tak:. Dla dzieci tylko zabawki kupiliśmy. Dla siostrzenicy męża matę TV z grami a nasz dostanie Stacyjkowo!

Młody mnie zmartwił:hmm:. Właśnie dostał nagle gorączki 38,5. Ani kaszlu, ani kataru tylko ta gorączka. Może przemarzł:confused:, bo w przedszkolu byli dziś na śniegu a on bez spodni śniegowych, tylko rajstopki i normalne spodnie. Ech. Mam nadzieję, że nie rozwija się jakieś paskudztwo znowu...:no::-(

reklama
ja zażyczyłam sobie faaajna suszarkę do włosów:ppp

Ja też. Tylko mój małzonek już kupił taką super suszarkę. Biedak nie zdaje sobie sprawy, że zamówiłam ją bardziej ze względu na dziecko niż siebie;-)

Ainah prawie za każdym razem miałam bakterie w moczu, potem robiłam posiew i w nim nic nie wychodziło, więc przez całą ciążę nie brałam nic na pęcherz. Te bakterie w wyniku mogą byc po prostu zanieczyszczeniem i nie ma się co martwić na zapas.

Do góry