reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej kochane. ale z rana duzo napisałyście :) Ja tylko wpadłam się przywitac i uciekam do lekarza, trzymajcie kciuki. Potem jeszcze jakieś zakupki bo małż mnie zostawia na całą noc, więc muszę mieć zapas i chyba obiadek z teściami :p Miłego dnia kochane. Zdrówka życzę :*

reklama
No nie, nie moge siedziec...Wszystko mnie boli...No koszmar jakis..A mąz mnie pocieszył, juz mnie będzie bolało do końca...

dobry!

właśnie napisałam do missiiss- może odpisze co tam u niej :(

ja to mam od wczoraj dziwny humor- oglądałam program o tym malutkim chłopczyku co go znaleźli w stawie w ok Cieszyna... patrzyłam na tego buzialka, ubrania.. a potem porównywałam go sobie do mojego synka- i mnie tak w serduszku ściska że ktoś mógł tak postąpić. Tak porzucić- jak śmieć... nawet nie zakopać, ukryć tylko tak wyrzucić :(

poza tym kot mnie w nocy wku**** - już pal sześć że zachciało mu się bawić piłeczkami pod naszym łóżkiem, ale jak uderzył w szybę w nocy swoim ponad 5 kg cielskiem ( pewnie coś łapał) to takiego huku narobił że wyskoczyłam z łóżka jak oparzona że ktoś nam okno zbił... oczywiście zapomniałam o brzuchu i bólu w kroczu... co potem boleśnie odpokutowałam :(

sms od missiiss:
" missiiss dziękuje za wasze kciuki i serdecznie pozdrawia. Pisze, że jest właśnie po obchodzie. Przez wysoki cukier będą jej zmniejszać dawkę fenoterolu i jak będzie miała dalej skurcze to ją potną, a jak nie i szyjka już się nie skróci to idzie na tydzień do domu i 22.11 wraca na ściągnięcie szwu. Nie wie tylko kiedy będą zmniejszą jej dawkę fenoterolu bo teraz bierze co 3h- razem 8 na dobę i ciekawe o ile jej zmniejszą. Zobaczymy :) W środę powinna mieć neta to się odezwie :) Buziale:*"

Ostatnia edycja:
Hejka;)

Oby u Missiiss wszystko się powoiodło i jeszcze do tego 22 listopada Jaś posiedział!!! czekamy:)) &&&&&&

Ja dziś pospałam do 10!!! ostatnio choroba dała mi w kość i niedopspana byłam permanentnie, także dzis odbiłam i jak tylko panowie rano wyszli z domku ja wskoczyłam pod kołderkę. Mili dzielnie spała ze mna i nawet nie próbowała mnie budzić hehehe
Dziś w planach nie mam nic, musze ogarnąc chałupkę i zrobić obiad jedynie, a potem pojechał po małego do przedszkola.
Ciekawe kiedy mi dojdzie łóżeczko (zamawiałam 4 listopada) i te wszystkie rzeczy co zamówiłam.

kategor no od razu inaczej kochana się czyta takiego posta!!!:))) wygoń chandrę (wiem, ładtwo pisać...) raz a dobrze! Powodzenia na wizycie&&&&&&

Ewelinka Tobie również !!! &&&&& :)))

mamolka zwariowałabym z takim kotem://// a może zamekaj go gdzieś na noc, np w łazience, tam mu pościel i niech tam śpi, mój pies za to zwalił dziś w nocy wielka kupę!!!!! łaskawy był że z boku przedpokoju i że nie wlazłam idąc do wc ale myslałam ze zwariuję!!!! ale tez wiem że może troche w tym mojej winy bo i przez pogode i chorobę zrobiłam się bardzo oszczędna w spacerach z nim i dosłownie wylatujemy na chwilę i byc może nie zdażył się załatwić....://

sarka u niego takie noce to wyjątki- dziś mu tak odbiło- normalnie to siedzi cicho ( czyt. śpi), ja myślę że za kupsko bym była bardziej wkur***** :p także już nawet słowem nie narzekam na naszego sierściucha :)

mamolka współczuję nocnych przygód z kotem, a Sarka tobie z psem... ech też zastanawialiśmy się nad małym zwierzątkiem w mieszkaniu, ale stwierdziłam że ani w ciąży plus do tego 2,5letnie dziecko z 4piętra na spacerki sobie nie pochodzę, ani z kilkudniowym maluszkiem w wózku plus starsze dziecko plus pies czy kot...

Kurde nie mogę się oderwać od kompa,a pranko czeka na prasowanko ok 60 szt. na dziś heh masakra,nie dam rady chyba wszystkiego,a następna partia już się suszy a reszta w worach leży ufff... spierniczam kurdesz no! :)

Kciukasy dla wszystkich mamusiek wizytujących,miłego popołudnia dla reszty lasek,zaglądnę później :)

witajcie
ale mnie dorwało choróbsko nawet mi sie na kompie nie chcialo siedziec. Przez weekend to bym tylko spała bo mnie wszystko bolało a teraz to mi sie z nosa leje, gardło boli a głos mam jakbym ze dni imprezowała. Lekarka dała mi antyba ale mowi zeby poczekac i po prostu wylezec bo to taki wirus i już. A najgorsze to jeszcze było pocenie sie w nocy-normlanie sie przebierałam po 3-4 razy:(
no tak paskudnie to mnie juz dawno nie wzielo....
Renczysia dzieki za troske:D i bierz sie za pranie bo czas leci;)
trzymam kciuki za dobre badania, wyniki i wizyty. Moze mi sie uda jakos Was nadrobić choc mam wielkie wątpliwosci co do tego:)
buziaki i zdrówka zycze...

Hej :)

Ja juz w domu! Bez wypisu im zwialam, ale jutro odbiore. Z dzieckiem i mna ok. Nadal mnie swedzi ale wapno moze powinno pomoc bo wyniki watrobowe oki, no moze lekko podwyzszone, ale cholestazy z tego co wiem nie ma. Ide nadrabiac zaleglosci :)
Dzieki za pamiec i kciuki :)

A i powiem wam ze poniewaz swedzialy mnie glownie nogi i rece, no i reszta ciala w mniejszym stopniu tez, w takich wypadkach nalezy zglosic sie do lekarza. Na szczescie wyszlo nic groznego, ale przy takich objawach i obrzekach dobrze nie ignorowac objawow! Dzieki za rady :)

Ostatnia edycja:
reklama
o matkooo, ale mnie zmogło:zawstydzona/y:

Kimnęłam się tylko na 5 min. i wyszło z tego prawie 2 godziny:szok:. Obudziła mnie brzuszkowa niunia, bo chyba jej niezbyt wygodnie było od 2 godzin na jednym boczku:laugh2:

mamolka dzięki za info od missiiss. Oby wytrwali jeszcze troszkę!
Mój kot tez czasem ma takie akcje. Twój waży 5 kg? to tyle ile mój:-) Zwykłe koty jak skaczą to robią to bezszelestnie, a mój to taki wielki i niezdarny kloc. Nieraz jak skoczy to nawet nie uceluje na nogi tylko na dupsko, czy bokiem:sorry: taka niezdara

anka dobrze, że wszystko ok. Przynajmniej wiesz, że to nic niepokojącego:)

Do góry