reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mamolka - gratulacje!!! ja plakalam ze szcescia jak zdalam :-)

co do poloznej, to szczerze mowiac wogole mi nie zalezy na jej wizycie. mam zle wspomnienia - do Ninki przyszla taka lalunia z paznokciami akrylowymi!!! wogole jej dziecka dotknac nie dalam ... jeszcze mi nagadla glupot takich, ze hej. takze teraz nie mam zamiaru nigdzie dzwonic - jak im zalezy, niech sami sie upomna ;-)

ide drzemnac sie chwilke :rofl2:

reklama
O, to u nas dla odmiany piękne słońce i bezchmurne niebo. Nawet wiatru nie ma. Zapraszam do Krakowa :)

ja z adrychowa, w krakowie babcia, mama mojej mamy, rodzice mieszkają w andrychowie i już rano jak mama dzwoniła to mówiła, że piekna pogoda, a mnie za mężem do suwałk wywiało to mam dziś deszcz, wiatr i chłód i pewnie jeszcze śniegiem jak wczoraj sypnie, więc generalnie już na wyjscie płaszcz wełniany, ocieplane buty, szalik i czapka

gosia to napisz potem co u okulisty, bom ciekawa bardzo

Anka mnie się dziś śnił mój zdechły kotek, rudy, który skończył żywot w wakacje, zresztą nie pierwszy raz mi się śnił, rozumiem, że śnią się zmarli członkowie rodziny, ale żeby kot... strasznie mi jednak brakuje zwierzątka i chętnie bym jakieś wzięła, ale jakieś chyba dopiero jak Zuza będzie miała z 4 lata, wcześniej to bym chyba zwariowała z dzieckiem i zwierzęciem, a jeszcze jak jakiś wyjazd o trzeba by szukać kogoś do opieki nad zwierzątkiem

hejcz
powodzenia u dentysty, byle nie sadysty :)
wstyd się przyznać, ja przez cała ciąże z zębami nie byłam, ale nic mnie nie boli, trzymają się świetnie, ale to chyba dlatego bo ja nabiał jem na kilogramy każdego dnia, nie jestem się w stanie obejść bez mleka, sera białego i żółtego i jogurtów, królują w moim menu każdego dnia

mamolka WIELKIE GRATULACJE!!!

asjaa pogoda to dobra wymówka, ja też się dziś siłą zwlekłam z łóżka i wyszłam w ogóle po zakupy na to zimno, bbbrrryyy

krolcia &&&&&& za wizytę

CandyC dużo siły i wytrwałości, zrób tak żeby dla Ciebie i dziecka wyszło jak najlepiej i żebyś z tej przykrej sprawy wyciągnęła dla Was najwięcej korzyści, daj mu popalić!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W Krakowie wiatr już hula, ale i tak zapraszam :)

my z mężem w tamte rejony dopiero niestety na wielkanoc, ale pewnie zawitamy do krakowa żeby babcia mogła prawnuczkę zobaczyć :)

jakich używacie lub będziecie używać wkładek laktacyjnych? Ja dziś widziałam z belli i johnson'a, skłaniam się do belli i z belli też podkłady poporodowe chcę kupić bo od zawsze używam podpasek tej firmy i bardzo mi odpowiadają

ale te podkłady strasznie wielkie, mają takie być? i czy mamy kupić jeszcze np takie z apteki poporodowe?

bo ja już głupieję od ilości tego wszystkiego...

my z mężem w tamte rejony dopiero niestety na wielkanoc, ale pewnie zawitamy do krakowa żeby babcia mogła prawnuczkę zobaczyć :)

jakich używacie lub będziecie używać wkładek laktacyjnych? Ja dziś widziałam z belli i johnson'a, skłaniam się do belli i z belli też podkłady poporodowe chcę kupić bo od zawsze używam podpasek tej firmy i bardzo mi odpowiadają

ale te podkłady strasznie wielkie, mają takie być? i czy mamy kupić jeszcze np takie z apteki poporodowe?

bo ja już głupieję od ilości tego wszystkiego...

Ja mam z Belli i podkłady i wkładki. Wkładek mam też dwie sztuki z Aventa - gratis do laktatora, więc będę mogła porównać. Ale póki co Belli się trzymam :)

Widzę, że plany odwiedzinowe macie podobne jak my. Do dziadków pierwszy raz też się wybierzemy pewnie dopiero na Wielkanoc - choć bliżej mamy, bo do Rzeszowa, a to "tylko" 160 km ;)
Ale pewnie nawiedzą nas dziadkowie wcześniej, bo moja Mama już wczoraj dopytywała o adres naszego szpitala ;) Nie chce przyjeżdżać do domu w pierwszych dniach, żebyśmy mogli się sami oswoić z nową sytuacją i trochę pewniej poczuć, ale jakieś jedzonko dla swojego kochanego zięcia pewnie przywiezie jak ja będę w szpitalu ;)

kategor a nie mozesz porozmawiac z ojcem biologicznym by sie zrzekl praw do dziecka na rzecz Twojego meza? kontaktowac sie bedzie mogl, ale chodzi wlasnie o prawne aspekty zycia.

Tunia ja mam wkladki J&J i babydream, o belli slyszalam nienajlepsze opinie.
podklady poporodowe to te wielkie podpaski :]
podklady na lozko - to jak chcesz, zalezy od szpitala. niektorzy wymagaja, inni daja swoje.

ewa no my do moich rodziców mamy 700 km w jedną stronę, więc przed wielkanocą nie sądzę aby się udało tam jechać, ale pewnie moja mama po świętach bożonarodzeniowych do nas przyjedzie, bo słyszałam, że chciałaby nam pomóc na początku,
teściowej to nie chcę, ale moją mamę do pomocy bardzo chętnie :)

w ogóle nie wiem jak my całą polskę na wielkanoc z dzidziem przejedziemy, pewnie się skończy na nocnej podrózy, żeby mała większość przespała, bo tak daleka podróż jest męcząca dla dorosłego, a co dopiero dla niemowlaka,

zresztą przez plany na Wielkanoc opóźni się nam chrzest córci, bo najwcześniej planujemy na maj, czerwiec

Candy! Koniecznie zostaw Młodej swoje panieńskie nazwisko. Ja po ślubie dzięki temu mogłam zmienić mojemu Młodemu nazwisko na mężowe i wszyscy nazywamy się tak samo. Dla dziecka to ważne!

w ogóle nie wiem jak my całą polskę na wielkanoc z dzidziem przejedziemy, pewnie się skończy na nocnej podrózy, żeby mała większość przespała, bo tak daleka podróż jest męcząca dla dorosłego, a co dopiero dla niemowlaka,

zresztą przez plany na Wielkanoc opóźni się nam chrzest córci, bo najwcześniej planujemy na maj, czerwiec

Podobno dzieci w podróży zazwyczaj śpią :) Szczególnie małe, bo większym się już nudzi. Taką mam przynajmniej nadzieję ;)
My się jeszcze nie zdecydowaliśmy na termin chrztu. Pewnie będzie to zależało też trochę od pogody - kiedy się zima skończy. Może od innych terminów. Ale koniec marca to raczej najwcześniejsza data.

reklama
Hejcz - a my nie dość że termin na ten sam dzień mamy, to widzę, że u Ciebie w brzuszku też Igor mieszka:-D:-D:-D
Krolcia - poprosić o zrzeczenie się praw to ja mogę, ale to niestety nic nie da... On się uważa za tatusia i wg niego "wiąże ich z Jackiem specyficzna więź pomimo że tak rzadko się widują" jak powiedział ostatnio mojemu mężowi. Myślałam, że mój małż go za fraki chwyci i zrzuci ze schodów po tych słowach... Dodam, że osatatni raz kontaktował się z dzieckiem w maju...

Do góry