reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Uuu :D Widze ze sie plan rozkreca :) Super sprawa - sama bym pojechala - zwlaszcza ze 26 kwietnia mamy rocznice slubu :>

Co do spania to ja szybko dretwieje i staram sie spac na przemian na lewym i prawym boku. Ale jakos na prawym mi wygodniej. Mozliwe ze spie takze na plecach, ale jak juz to w snie sie przekrecam. Swiadomie zawsze na boku (a nie lubie takiego spania - wole na brzuchu buuuu!).

Ja juz dzis po maratonie (zakupy, na chwile do pracy i rodzicow itd.) i teraz odpoczywam. Wieczorem jeszcze na chwile wychodzimy. Kregoslup boli jak bolal. Moze dzis padne w nocy ze zmeczenia i w koncu sie wyspie :D

reklama
ja mam 24 kwietnia i akurat by super bylo :) wyslalm tylko kilka zapytan i czekam na odp i moze zarezerwuje juz w pazdzierniku :) tylko chyba biura nie ma we wro wiec bede musiala online zrobic rezerwacje i nie ukrywam ze sie nieco obawiam... no ale opinie czytalam ok o rezerwacjach przez neta. najwyzej do konsultanta zadzwonie wczesniej i sie wszystkiego dowiem

w pierwszej ciązż spałam jak najwięcej na lewym boku- czasami na prawym.

teraz w ogóle nie czuję brzucha więc często śpię na plecach- brzuch nie ciągnie , nie spina się, mały spokojniejszy ( może niedotleniony :sorry2:)

jak położe się na prawy bok mały sprężynuje mi ostro po boku brzucha
jak leżę na lewym boku ostro wywija główką i się szarpie

mi się wydaje że mały jest ułożony skośnie.... no nic za 11 dni mam usg i się przekonam jak wygląda sytuacja :)

missiiss nie chciałabym Cię zniechęcać, ale ja bym się wstrzymała z wykupywaniem wycieczki, robieniem rezerwacji i wpłacaniem zaliczki po ostatnich bankructwach dwóch wielkich biur podróży, ponoć na rynku turystycznym jest recesja, podaż większa niż popyt i branża plajtuje...

Martyna droga lublinianko :) termin mam na 12.12 ale usg uparcie wskazuje na 4.12. Na jakim osiedlu mieszkasz? Ja mieszkałam na Felinie ( przy wylotówce na Zamość)
hej...a ja mieszkam na Czubach, napisz na PW gdzie masz zamiar rodzić:-):-)

a ja zauważyłam, że pierwszy raz już nie dałam się rady sama ogolić
Ja też ostatnio nie widziałam jak się goliłam i śmiesznie na czuja się goliłam, brzuszek przeszkadza:-)

Martyna no termin mamy przypałowy:/...ale ja mam nadzieję dotrwać w całości do 1 stycznia:)

ja też do stycznia chciałabym wytrwać oj chciałąbym:-):-) niuniek byłby z 2011 a nie 2010:-):-)

Rany widziałyście na forum że już zdjęli wrześniówki i teraz zostaje tylko październik listopad i my....
Do mnie zaczyna docierać że poród już niedługo, zaczynam się bać dziewczynki..tego bólu:-:)-(

a macie już kupione jakieś rzeczy dla siebie do szpitala i spakowaną torbę?
Bo ja jeszcze nic, a jak myślę o podkładach poporodowych to mnie zaczyna przerażać myśl o tym :/
Ja mam już rzeczy wybrane i w następnym tygodniu mam zamiar skompletować torbę do szpitala...ehh to już tak niedługo...

Witam Grudniówki po dłuuuugiej przerwie....

Witaj!!!!!:-):-):-)
Śpicie w nocy na lewym boku, tak jak Bóg przykazał? Ja się czasami przekręcam na prawy, zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi Małej?
Ja śpię na lewym chyba najwięcej mniej n prawym, czasami na plecach....kurcze a ta noga a raczej pachwina może boli mnie że w większości spię na lewym boku..hmm?:confused::confused::confused:
Gosia B ja też spię w każdej pozycji tak żeby było mi wygodnie, oprócz spania na brzuchu, ale i tak też często się wiercę w nocy, długo w jednej pozycji nie wytrzymuję:-)
Tunia85 a jakiej firmy masz wózeczek?taki 3w1 masz?

A ja dziewczynki dziś odpoczywam, przez ostatnie weekendowe wyjazdy i porządki nie czuję się supe więc leże na sofce z laptopem i BB:-):-)

Wiecie, że grudzień już niedługo??aaaa....:shocked2::shocked2: boje się ale i się cieszę:-):-)

ja mam 24 kwietnia i akurat by super bylo :) wyslalm tylko kilka zapytan i czekam na odp i moze zarezerwuje juz w pazdzierniku :) tylko chyba biura nie ma we wro wiec bede musiala online zrobic rezerwacje i nie ukrywam ze sie nieco obawiam... no ale opinie czytalam ok o rezerwacjach przez neta. najwyzej do konsultanta zadzwonie wczesniej i sie wszystkiego dowiem

ja bym się narazie wstrzymała tak jak Tunia mówi. ceny poszły w dół i na pewno mają fajne propozycje bo ludzie się teraz obawiają, ale nie wiadomo co będzie do kwietnia więc lepiej poczekać. co do rezerwacji przez neta nie mam żadnych zastrzeżeń. sami tak zamawialiśmy rok temu wyjazd do grecji i żadnych problemów. ale lepiej dowiedz się jak najwięcej o biurze przez które ma być organizowany wyjazd bo ci w necie to tylko pośrednicy sprzedający oferty kilku firm. ja osobiście polecam Neckermana. wszystko było dokładnie tak jak planowali. Pilot też nam się super trafił - wystarczył telefon i po 15 minutach był w hotelu - raczej o nas dobrze dbali :) aczkolwiek nie ukrywam, że na pewno już teraz na kwiecień bym nie rezerwowała.

Martyna wózek jest polskiej firmy emjot

missiiss no przykre z tym mieszkaniem, no musicie szukać do skutku,

a ja się coraz częściej przekonuję, również z doświadczeń znajomych, że taniej i lepiej wychodzi wyjazd tylko po części załatwiony przez biuro czyli np nocleg i wyżewienie

moja mama co roku jeździ do chorwacji bo sobie ukochała tam wakacje już od kilku lat i wlaściwie jeździ "na dziko" czyli sama sobie wszystko załatwia i wychodzi jej taniej niż przez biuro, a przez to np lepsze warunki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja jade albo z triady albo z traveligo i napewno zarezerwuje wczesniej bo pozniej ceny mocno do gory pojda. ja wole ` biura przynajmniej pierwszym razem nie chce sie martwic ze czegos zapomnialam zalatwic. a auta nawet nie mamy zeby dojechac np sami do chorwacji bo tam tez bym mogla jechac.

reklama
co do tych wyjazdów to warto najpierw samemu sobie zobaczyć za ile są bilety na samolot i jakiś hotel za ile by wyszło. często faktycznie jak się samemu załatwia to wychodzi taniej. ale nie zawsze! wszystko zależy gdzie. biura podróży jak rezerwują dla grup to mają niższe ceny niż indywidualny klient. dlatego zawsze najpierw warto sprawdzić wszystkie możliwości.
i missiiss nie jest powiedziane, że ceny pójdą w górę - powiedziałabym, że może być przeciwnie. z reguły im bliżej wyjazdu tym taniej... my jak szukaliśmy to właśnie taką regułe zauważyliśmy.

Do góry