reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

U nas dziś nie było już tak gładko, ale źle też nie.
Zaczynam się bać, że za chwilę do szkoły będę Igusia odprowadzała... a ja nie zauważę upływu czasu:szok:

reklama
Witam

U nas pierwszy dzien po dwutygodniowej przerwie byl spokojny, Victoria zadowolona i usmiechnieta szla do przedszkola, dziewczyny czy wasze pociechy zaczynaja mowic "r" w wyrazach bo zauwazylam ze Victoria zaczyna pomalu mowic r w niektorych wyrazach, szczegolnie gdzie "r" wystepuje po "d". Ciekawa jestem jak u Was?

Hej

Ale fajnie ... Zapominajko gratulację !!! Super wieści.
U nas z przedszkolem jak- zawsze - nie poszło gładko, inna pani, więcej dzieci. Teraz Mati jest od 8 do 13. Podobno ładnie je śniadanko i obiadek a nawet idzie po dokładkę ;-) chociaż to dobre.

Kurde Tygrys zazdroszczę wagi, mi po odpuszczeniu diety poszła w górę trochę. Ale znowu muszę się wziąć za siebie.

Reniu Iggy nie miał problemów z R więc nie umiem ci powiedzieć. Od początku mówił dużo i wyraźnie.

Agaciu Mati na pewno się przyzwyczai.

Dzień dobry...ja już po zakupach, Jula w przedszkolu, pora na mleczko zabarwione kawką i relaks;-)

Reniu u nas jakiś problemów z r nie było...

Agacia trzymamy kciuki za Mateuszka...

U nas też w porządku z przedszkolem, tylko nie mają teraz leżakowania i Majka jak wraca to od razu robi sobie drzemkę bo pada juz w samochodzie :-)
Asiulka pewnie, że odkładajcie na przyszłe wakacje, my chyba też tak zrobimy bo bardzo odczułam brak jakiegokolwiek wyjazdu w tym roku. Dom zawsze będzie pochłaniał pieniądze, więc trzeba iść na kompromis.
Zapisałam Maję na zajęcia taneczne w przedszkolu, widze że bardzo lubi tańczyć to może jej się spodoba.

a ja nie wiem na jakie zajecia zapisac filipka. Myslalam o zajeciach z malowania, rysowania i tworzenia różnych dziwnych rzeczy:) rytmika jaos mi do niego nie pasuje, na angielski jeszcze uwazam przyjdzie czas chociaz rodzice hurtem zapisuja juz 3 letnie dzieci ech...
a wy na jakie dodatkowe zajecia posylacie swoje pociechy???

My będziemy chodzić na tańce, ale to już kontynuacja zajęć z poprzedniego roku....

co do angielskiego to powiem Ci szczerze Tygrysku że nie zdajesz sobie sprawy jak takie maluchy szybko uczą się...
Jula chodzi do dwujęzycznego przedszkola i naprawdę po pierwszym roku dużo rozumie jak na 3 letnie dziecko...umie śpiewać piosenki, rozumie angielskie polecenia, mam nadzieję że przyda się jej to w przyszłości..
u nas nie ma zajęć z angielskiego tylko cześć życia przedszkolnego jest w dwóch językach dzięki temu maluchy chyba tak szybko łapią...

reklama
Madziu kazdy rodzic robi jak uważa;-) dla mnie angiellski nawet w postaci zabawy dla 3 latkow uwazam ze nie jest jeszcze konieczny...moze za rok:)
a Filipek chyba nie lubi tańczyc:-( ale lubi spiewac:)

Do góry