reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

U nas dziś nie było już tak gładko, ale źle też nie.
Zaczynam się bać, że za chwilę do szkoły będę Igusia odprowadzała... a ja nie zauważę upływu czasu:szok:

reklama
Witam

U nas pierwszy dzien po dwutygodniowej przerwie byl spokojny, Victoria zadowolona i usmiechnieta szla do przedszkola, dziewczyny czy wasze pociechy zaczynaja mowic "r" w wyrazach bo zauwazylam ze Victoria zaczyna pomalu mowic r w niektorych wyrazach, szczegolnie gdzie "r" wystepuje po "d". Ciekawa jestem jak u Was?

Hej

Ale fajnie ... Zapominajko gratulację !!! Super wieści.
U nas z przedszkolem jak- zawsze - nie poszło gładko, inna pani, więcej dzieci. Teraz Mati jest od 8 do 13. Podobno ładnie je śniadanko i obiadek a nawet idzie po dokładkę ;-) chociaż to dobre.

Kurde Tygrys zazdroszczę wagi, mi po odpuszczeniu diety poszła w górę trochę. Ale znowu muszę się wziąć za siebie.

Reniu Iggy nie miał problemów z R więc nie umiem ci powiedzieć. Od początku mówił dużo i wyraźnie.

Agaciu Mati na pewno się przyzwyczai.

Dzień dobry...ja już po zakupach, Jula w przedszkolu, pora na mleczko zabarwione kawką i relaks;-)

Reniu u nas jakiś problemów z r nie było...

Agacia trzymamy kciuki za Mateuszka...

U nas też w porządku z przedszkolem, tylko nie mają teraz leżakowania i Majka jak wraca to od razu robi sobie drzemkę bo pada juz w samochodzie :-)
Asiulka pewnie, że odkładajcie na przyszłe wakacje, my chyba też tak zrobimy bo bardzo odczułam brak jakiegokolwiek wyjazdu w tym roku. Dom zawsze będzie pochłaniał pieniądze, więc trzeba iść na kompromis.
Zapisałam Maję na zajęcia taneczne w przedszkolu, widze że bardzo lubi tańczyć to może jej się spodoba.

a ja nie wiem na jakie zajecia zapisac filipka. Myslalam o zajeciach z malowania, rysowania i tworzenia różnych dziwnych rzeczy:) rytmika jaos mi do niego nie pasuje, na angielski jeszcze uwazam przyjdzie czas chociaz rodzice hurtem zapisuja juz 3 letnie dzieci ech...
a wy na jakie dodatkowe zajecia posylacie swoje pociechy???

My będziemy chodzić na tańce, ale to już kontynuacja zajęć z poprzedniego roku....

co do angielskiego to powiem Ci szczerze Tygrysku że nie zdajesz sobie sprawy jak takie maluchy szybko uczą się...
Jula chodzi do dwujęzycznego przedszkola i naprawdę po pierwszym roku dużo rozumie jak na 3 letnie dziecko...umie śpiewać piosenki, rozumie angielskie polecenia, mam nadzieję że przyda się jej to w przyszłości..
u nas nie ma zajęć z angielskiego tylko cześć życia przedszkolnego jest w dwóch językach dzięki temu maluchy chyba tak szybko łapią...

reklama
Madziu kazdy rodzic robi jak uważa;-) dla mnie angiellski nawet w postaci zabawy dla 3 latkow uwazam ze nie jest jeszcze konieczny...moze za rok:)
a Filipek chyba nie lubi tańczyc:-( ale lubi spiewac:)

Do góry