reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie, jakoś dzisiaj nie mogłam dotrzeć do kompa....
Miałyśmy dzisiaj dziwną nockę ok.3 Julci chyba coś przyśniło się i przyszła do mnie, i tak pospałyśmy do 6 :szok: po czym Jula siadła i zaczęła śpiewać "mało nas mało nas do pieczenie chleba tylko nam tylko nam Ciebie tu potrzeba" i poszła spać:-D:-D:-D:-Da ja nie mogłam usnąć bo tak mi się buzia cieszyła i pospałyśmy do 9.30 a miałyśmy wstać wcześniej bo dzisiaj przedszkole....

Na szczęście Jula już śpi więc na 16 wyrobimy się:tak::tak::tak:

Zdróweczka dla wszytskich chorowitków.....

A śniegu my nie chcemy:no::no::no::no::no:...u nas na razie słoneczko nieśmiało przebija się:tak:

reklama
oj u nas tak leciutko zabielone i tyle mi wystarczy !!! zima a kysz a kysz!!!!!!!!!!!!!!

Zanplo poprosze o przepis na zapiekanke:)
Ja dzis sosik do kaszy robie:)

Fifi spi tez posprzatalam sobie..wczoraj po 4 tygodniach oddali nam odkuzacz uff.....moja radosc nie zna granic haha....

Madziu Jula to tez małą aparatka hhaa

a ja mam takie moze glupie pytanie :) ale wlasnie sie nad tym zastanawiam.... bo wiadomo ze jak sie zazyje jakas pastylke do ssania przeciwko bolowi gardla lub sie psiknie do jamy ustnej jakim s specyfikiem to jesc nie wolno od razu zeby lekarstewko zaczelo dzialac...i teraz moje pytanie hahha po jakim czasie mozna juz zjesc posilek:)wie ktoras???

a ja mam takie moze glupie pytanie :) ale wlasnie sie nad tym zastanawiam.... bo wiadomo ze jak sie zazyje jakas pastylke do ssania przeciwko bolowi gardla lub sie psiknie do jamy ustnej jakim s specyfikiem to jesc nie wolno od razu zeby lekarstewko zaczelo dzialac...i teraz moje pytanie hahha po jakim czasie mozna juz zjesc posilek:)wie ktoras???
Ja nie pomogę, bo sama kiedys się nad tym zastanawiałam i nie mam zielonego pojęcia.

Zanplo, nie chodzi o to że gdzieś nie przyjmują 2,5 latków. Bo w Zabrzu patrzą na rocznik. Chodzi o to że u nas jest tak mało miejsc co do ilości dzieci, że szok. A pierwszeństwo mają dzieci rodziców ktorzy oboje pracują, oraz dzieci samotnych matek. Ja nie zaliczam się do żadnej z kategorii.

Składam do 3 przedszkoli czyli max, ale w zeszłym roku dzieci kilku znajomych nie dostało się do żadnego z trzech wybranych przedszkoli. Dwie koleżanki musiały zrezygnować z tego powodu z pracy.

Ja nie mam możliwości zostawienia Bartka z babcią i dziadkiem, bo u nas wszyscy pracują. Na nianię nas nie stać, więc jeśli nie dostaniemy się do przedszkola, czeka mnie kolejny rok w domu. A wtedy na pewno zwariuję :-D:sorry:

Ja też powoli zaczynam stresować się tym przedszkolem....

Do państwowego nie mamy szans bo u nas w większości patrza nie na rocznik ale na wiek więc odpadamy....dodatkowo w tym roku będzie bardzo mało miejsc dla maluchów bo musza przyjąc wszystkich 5 latków:confused2:

Chodzimy do Klubu Malucha do prywatnego przedszkola ale tam oczywiście tłumy chętnych....niby mamy pierwszeństwo przyjęcia ale w pierwszej kolejności przyjmują dzieci które uczęszczają do klubu od września, października...itd. a my dopiero od stycznia:sorry:ehhhhhhhhhhh

Hej hej kochaniutkie, ale mam dzisiaj dobry humorek:-)
Chłopaki wracają dzisiaj z ferii, a wogóle to kończą dzis 11 lat, (ale mam stare dzieci):-D, bo ja cały czas czuje sie młoda. Zrobiłam pyszne, słodziutkie ciasto ze słonecznikiem i zamówiłam torta.

Agaciu, zdrówka dla Matiego, taki bidulek malutki.
Ollcia, dla Bartusia też dużo zdrówka.

Darina, owocnych poszukiwań, wierzę że Ci sie uda, w końcu musi przecież byc jakaś praca.

Za wszystkich zamartwiających się przedszkolem trzymam kciuki, zeby sie udało i od września bedziemu tu mieli babyboomowych przedszkolaczków

reklama
Do góry