renia200
mama Victorki :)
Ewelw ja wszystko prałam, kocyki, pieluszki flanelowe nawet swoje nowe koszule nocne i staniki w proszku dla dzieci.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
renia200!! Dzięki za opdpowiedź!;-) Czekałam i czekałam... Jakoś pusto dziś tu u nas.. No to w takim razie ja też wszyściutko upiorę..Ewelw ja wszystko prałam, kocyki, pieluszki flanelowe nawet swoje nowe koszule nocne i staniki w proszku dla dzieci.
Ja pieluszki tez prałam, tylko kocyka nie, bo sama się zastanawiałam nad tym czy prac czy nieDziewczyny! Ja mam to samo z tą czkawką... Z jednej str. super - bo maniunia daje znaki ze swojego "światka" i jestem spokojniejsza... ale z drugiej str.to też troszkę jest czsem malutki dyskomfort... Czasem jak ma czkawkę - to zaczynam jej śpiewać - żeby ją czymś zająć - i nieraz przestaje...... SERIO!! (TO TAK JAK MY RAZIMY SOBIE NA CO DZIEŃ RÓŻNYMI SPOSOBAMI !)
Mam pytanko... Jestem na etapie prania... Zamierzam prać wszystkie ciuszki, pościel, koszule i staniki do karmienia.... Ale mam jeszcze Kocyki takie akrylowe puszyste - nowe i pieluchy tetrowe oraz pieluchy flanelowe - do wycierania np. jak się uleje itp... Prać też te kocyki i pieluchy???? Wszystko pierzecie? Do "cna"???
Dzięki Agacia82 - to jeszcze jest czas - możesz to przemyśleć... Ja chyba jednak wszystko wrzucę do pralki - w sumie nie zaszkodzi...Ja pieluszki tez prałam, tylko kocyka nie, bo sama się zastanawiałam nad tym czy prac czy nie. A swoich koszul nie prałam
![]()
Dzięki Agacia82 - to jeszcze jest czas - możesz to przemyśleć... Ja chyba jednak wszystko wrzucę do pralki - w sumie nie zaszkodzi...
DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ MACIE ZE DZIECKO WAS RELUGALRNIE W TYM SAMYM MIEJSCU KOPIE<SKACZE>TAK JAK BY MIALO CZKAWKE???CZY TO MOZE BYC CZKAWKA?![]()
Czesc dziewczyby
Wrocilam z wizyty, jestem szczesliwa bo wszystko wporzadku, szyjka ok, nie ma rozwarcia. Mala ma 2 kilo i juz sie odwrocila do wyjscia. Lekarka mówi ze bedzie sredniaczek. Niestety nie udalo potwierdzic sie płci. Musze tylko ogrniczyc sól bo puchna mi rece.
ja jeszcze prowadzę autko i raczej będę prowadzić do rozwiązania, niestety mojego M nie ma a ja muszę jakoś dostać się do lekarza, jechać na badania i po zakupy
mi też ostatnio wydaje się że jeszcze mam tyle do zrobienia i przygotowania, i że nie zdążędlatego więc jutro jadę na OSTATECZNE zakupy, żeby mieć już wszystko przygotowane i zapięte na ostatni guzik
![]()
Sawka, Pytia, ja też bedę zmotoryzowana raczej do końca, bo nie wyobrażam sobie inaczej.A co do jazdy samochodem, bo gdzieś się temat pojawił, ja też prowadzę i pewnie będę prowadzić do końca, chociaż teraz to rzadko gdzieś jeżdżę, chyba że z Jasiem trzeba. A moja kumpela sama siebie zawiozła do porodu!!!
Cieszę sie że wszystko ok i że jeszcze sie nie szykujesz, chociaż pewnie byś już chciała zobaczyć Malutką. Ale i tak masz już bliżej niż dalej:-)Ja już po wizycie.
Mam tylko miekką szyjkę więc na razie do porodu się nie szykuję.Zrobiłam wymaz z pochwy na paciorkowca i za tydzień wyniki.
W poniedziałek reszta badań krwi no i następna wizyta za 2 tyg. chyba , że wyjdą bakterie w pochwie to natychmiast do gina:-)
Cyprysiowa, gratuluję Bezpieluchowych nocek, możecie być dumni z Synusia i z siebie jako rodziców, bo to na pewno w duzej mierze zasługa wasza i waszej cierpliwości.No i musze pochwalic mojego Cyprianka bo mozna go uznac za calkowicie odpieluchowanego. W nocy juz wytrzymuje, robi dopiero jak sie obudzi i to tez nie od razu. Dzis wytrzymal do po 10.00 a szedl spac jak zwykle o 19.30 (siusiał kolo 19) Przesunelam mu poprostu mleczko, nie daje mu jak zawsze juz w lozku podczas czytania bajki tylko kolo 18. Wiem ze pewnie nie raz zdarzy sie ze sie osiusia w nocy jescze ale wazne ze nie jest to non stop. Tak jak sobie zalozylam ze zanim urodze to go odpielu****e na noc tak sie stalo![]()
To dobrze, ze wszystko super i ze jeszcze sie nie zaczyna. widzę że waga waszego maleństwa, taka jak u mojej niuni była w poniedziałek.Wrocilam z wizyty, jestem szczesliwa bo wszystko wporzadku, szyjka ok, nie ma rozwarcia. Mala ma 2 kilo i juz sie odwrocila do wyjscia. Lekarka mówi ze bedzie sredniaczek. Niestety nie udalo potwierdzic sie płci. Musze tylko ogrniczyc sól bo puchna mi rece.
DZIEWCZYNKI CZY WY TEZ MACIE ZE DZIECKO WAS RELUGALRNIE W TYM SAMYM MIEJSCU KOPIE<SKACZE>TAK JAK BY MIALO CZKAWKE???CZY TO MOZE BYC CZKAWKA?![]()
Czesc dziewczyby
Wrocilam z wizyty, jestem szczesliwa bo wszystko wporzadku, szyjka ok, nie ma rozwarcia. Mala ma 2 kilo i juz sie odwrocila do wyjscia. Lekarka mówi ze bedzie sredniaczek. Niestety nie udalo potwierdzic sie płci. Musze tylko ogrniczyc sól bo puchna mi rece.