reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
A ja znów w odwiedziny ;-p.

aniamanu obśliniłam się, a kuchnia jest okupowana i nie mam szans na zrobienie placków :-(. Zjem surówkę z pomidorów :-). A na placki zaczaje sie później ;-).

Cyprysiowa trzymam kciuki.

]Ja godzine temu musialam poprostu musialam upiec i zjesc placki ziemniaczana pychota.

[/quote]

No wlasnie , placki ziemniaczane:-).....to jest wlasnie to co mi chodzi po glowie od kilku dni. Juz wiem co bedzie na kolacje dzisiaj :-D

Poza tym bylam dzisiaj u lekarza na wizycie, mialam nadzieje ze zbada mi przeziernosc karkowa o ktorej tu bardzo duzo czytalam , ale niestety powiedzial mi ze oni tego badania nie wykonuja (tylko w wyjatkowych ,naprawde wyjatkowych sytuacjach , ale natomiast bede miala PAPPA w 16 tyg ciazy. Troszke sie zawiodlam , bo bardzo mi zalezalo na tym badaniu :-( A tak na marginesie to czekalam 4 godziny na wizyte u lekarza a sama wizyta u niego byla 5 min ,TYLKO!;-) W miedzyczasie , na poczekalni, coreczka dostala rozwolnienia, bolal ja brzuszek, skonczyly mi sie pampersy, gdyz nie przewidzialam 15 min zmiany na kolejny czysty.....ehhhhh......duzo by jeszcze pisac o tej mojej dzisiejszej wizycie :baffled:
Z niecierpliwoscia czekam na badanie ultrasonograficzne za miesiac , i wyobrazcie sobie ze bedzie to moje pierwsze usg w tej ciazy:crazy:.....ale sie rozpisalam, zmykam juz :-)

Dzien dobry.
Siedze juz z bólem brzucha z nerwów. Za 50 minut wychodze. Dzis idzie ze mna moj mezus pierwszy rz na usg w tej ciazy. Mam wielkiego cykora!!!

Ewushka a co za problem jest zmierzyc przeziernosc? Przeciez tozaden wysilek, tak samo jak mierzy dlugosc dziecka. A testy PAPPA czesto sie mylą i sa niepotrzebne nerwy!! Masz jescze chwilke, lec do innego lekarza ipopros o przeziernosc.

Cyprysiowa wszystko będzie dobrze - musi być dobrze!!! nie denerwuj się :-)

a która miała test Pappa?? czy jak mu tam...

Hej dziewczyny!!!
Widze, że wczoraj na naszych stołach królowały placki ziemniaczane (u mnie też);-).
Poważnie się teraz zaniepokoiłam ponieważ ja też nie miałam robionego tego usg na przezierność. Na ostatniej wizycie zrobiono mi tylko dopochwowe, a kolejną mam 11 czerwca i to będzie koniec 13 tc. Do którego tygodnia można zrobić to badanie??

no to ja dzis z innej beczki...mam zdjecie z usg w 7 tygodniu i wiecie co wczoraj tak mi jakos do glowy przyszlo poszperac w necie i poogladac cudze zdjecia bo....kurcze moze to tylko tak zdjecie zrobione ale ja mam to zdjecie z dwoma takimi jakimis komorami w ktorym w jednej widac zarodek narazie...i jak tak szukalam to mi wyglada na podwojna ciaze...ale przeciez powiedzialby mi ktos ze to blizniaki nie?????chyba ze nie byli jeszcze pewni....kurcze...ale se znalazlam co....pokazalabym wam te zdjecie ale nie umiem go wkleic...pozdrawiam

no to ja dzis z innej beczki...mam zdjecie z usg w 7 tygodniu i wiecie co wczoraj tak mi jakos do glowy przyszlo poszperac w necie i poogladac cudze zdjecia bo....kurcze moze to tylko tak zdjecie zrobione ale ja mam to zdjecie z dwoma takimi jakimis komorami w ktorym w jednej widac zarodek narazie...i jak tak szukalam to mi wyglada na podwojna ciaze...ale przeciez powiedzialby mi ktos ze to blizniaki nie?????chyba ze nie byli jeszcze pewni....kurcze...ale se znalazlam co....pokazalabym wam te zdjecie ale nie umiem go wkleic...pozdrawiam

Może nie byli pewni, ale teoretycznie po biciu serduszka powinni chyba stwierdzić.

reklama
Do góry