reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam ....u mnie ok...nie moge sie doczekac usg ktore mam 10 czerwca...sluchajcie dziewczyny musze was zapytac...kiedy przestaje sie wymiotowac?pytam bo mnie przeszlo od reki tydzien temu...i tak sie zastanawiam .bo dwa poprzednie razy tez tak mialam i plody obumarly...i teraz w glowie to mi sie maci i sie ztrasznie boje...zeby sie nie powtorzylo...

reklama
Wymioty i mdłości powinny przejść około12 t.c. Chociaz powiem szczerze że mnie aż tak barzdo nie dokuczały...teraz jestem w 12 t.c. i w sumie jeszcze czasami mnie mdli, ale już raczej nie wymiotuje:-) Buziaki

Z tego co wiem to przestaje się wymiotować tak w 12-13 tygodniu.
Ale mi jest już lepiej od tygodnia co prawda rano jeszcze odwiedzam toaletę ale ogólnie czuję się lepiej. A musze zauważyć, że ostatni miesiąc byłam nie do życia. Były dni, że leżałam cały dzień bo najmniejsze poruszenie powodowało odruch wymiotny. A i schudłam 4 kilo.
Chociaż pewnie jak wszystko w ciąży - to sprawa indywidualna:-)

Cześć dziewczyny,
nawet nie wiecie jak bardzo zazdroszczę tym, którym przeszły wymioty; u mnie ostatnio nasilają się z dnia na dzień. Ledwo siedzę w pracy...:-(
Na dodatek jest strasznie gorąco i zaraz oszaleję:baffled:

Mnie wymioty przeszły w 9 tc i całe szczęście bo nie wiem czy bym dalej ujechała.
Nie draznią mnie już zapachy i na nieszczęście powrócił mi apetyt. Tylko czekać kiedy będę wyglądać jak gruba beczka:)

agawar nie przesadzaj z tą beczką będziesz miała piękny brzuszek:-) Chociaz musze powiedzieć że ja tez mam ostatnio okropny apetyt i mogłabym coś cały czas przekąszać:-Dszczególna ochote mam na zupy a przede wszytski ogórkową i pomidorową:-D no i oczywiście zsiadłe mleko króluje:-), buziaki

Okruszek1 ja mam tez ochotę ochotę na zupy i własnie dziś mam pomidorową, a w tygodni planuję ogórkową więc....A największy apetyt to mam na owoce, mniam

Czesc dziewczyny ja w Sobotę bardzo się źle czułam byłam na zakupach od rana Pękala mi głowa, cieszyla się ze mi przeszły mdlosci a tu w Sobotę rano w sklepie wymioty i po przyjściu do domu tez wymioty od samego początku tylko miałam mdlosci a na koniec 13 tygodnia wymioty a w niedziele super aż do dziś tylko strasznie gorąco jutro idę do gina. wszystko mierzc u dzidzi a w czwartek o 4 rano wyjazd do polski jak super strasznie się ciesze jadę na ślub koleżanki w Sobotę wielki dzień ale bede opychać się jedzeniem pewnie jak przyjadę to przytyje z 4 kilo.

reklama
Aniamanu ja też mam jutro usg sprawdzające zdrówko mojej dzidzi. Nie wiem czemu ale się nie denerwuje wogóle. Takie mam przekonanie, ze wszystko jest ok a moje maleństwo jest zdrowe.
Ale zobaczymy jutro o 15 czy też będę taka spokojna czekając przed gabinetem ;-)

Do góry