reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej dziewczyny. Ja usg miałam w środe i wszystko ok. Dzidzia ma 41mm i machała rączką do tatusia bo był ze mną. Dziadkowie oszaleli jak zobaczyli zdjęcie, bo akurat mamy z rączką w górze.
Cyprysiowa co do twoich pomysłów z wątkami jestem za.

reklama
Witam wszystkich...ja też zaglądam tu dosyć żadko,ale to dlatego że całe dnie spędzam na świeżym powietrzu:-) Dziś miałam usg genetyczne i wszystko jest w najlepszym porządku:-) 12tydz.i 5 dzień...Maleństwo fika jak oszalałe haha...Cieszę się razem z Wami że badania u Was wypadły dobrze i że jesteście szczęśliwe:-)Pozdrawiam gorąco;-)

Ewelw - no pewnie, że Cię pamiętamy :)
Co do muzyki - mnie ta teoria bardzo przekonuje. Jak byłam w ciąży z Jasiem to codziennie śpiewałam mu tą samą kołysankę. Kiedy się urodził, wyraźnie uspokajał się przy tej melodii. Słuchałam też trochę klasyki, już dawno badania dowiodły, że muzyka klasyczna (w szczególności właśnie z okresu klasycyzmu, bo ce****e się harmonią i porządkiem) doskonale wpływa na rozwój maluchów. Jasiek zresztą do dzisiaj bardzo lubi takiej muzyki słuchać i świetnie potrafi się do niej bawić (np. udając burzę do Vivaldiego). Ale myślę też, że jak mama takiej muzyki bardzo nie lubi, to zmuszanie się do jej słuchania byłoby bez sensu.

Dawmno mnie nie było z Wami, ale informuję po krótce, że żyję. Mam się dobrze i wkrótce nadrobię zaległości.
Pozdrawiam Was serdecznie!
papa

mój męzuś na spotkaniu z kolegami a ja siedze sobie z Wami !!!

musze poszukać w necie jakiś fotelików bo moja panienka juz za duza do tego co ma teraz !

jeny jak ja juz chce zeby był wtorek, nie moge doczekać sie usg !! idę z córcią i męzem mam nadzieje ze będzie ok !!

fajnie czytać że dzieciątka brykają, machają łapakami itd !!!

Czesc dziewczyny,
Witam po dluzszej przerwie, i wracam!:-)Lekturke mialam niezla, wiec raczej nie zdaze odpisac na wszystko. Ciesze sie, ze u was wszystko dobrze. Witam takze nowe grudniowki, ktore w czasie mojej nieobecnosci do nas dolaczyly.
Widzialam zdjecia waszych brzuszkow, sa super. Teraz sie martwie, bo w poniedzialek ide do lekarza, i wiecie, burza nerwow:baffled:. Zycze milego weekendu , pozdrawiam;-)

Ja mam wizytę a konkretnie usg dopiero 3 czerwca. I z jednej strony się nie denerwuję bo to jeszcze tyle czasu a z drugiej to najchętniej co tydzień chodziłabym na kotrolę żeby usłyszeć, że wszystko jest OK;-)

Hej kochane mamuśki:-)
Cyprysiowa - jak tylko wrócisz odezwij się czekamy na dobre nowiny.
A ja Wam tak pozazdrościłam tego podglądania maluszków że z wtorkowego usg na które nie mogę iśc przepisałam się na jutro:-) więc kolo 11 pewnie sie zbiorę do szpitala żeby zobaczyć jak moje maleństwo urosło:-D Coprawda troszke sie boję po ostatniej ciąży, że znowu się okaże że maleństwo nie urosło albo, że coś jest nie tak ale szczerze powedizawszy to chyba bardziej się cieszę:tak:. Idę z moim kochanym mężem no ijeszcze teściowa sobie zażyczyła żby z nami iść:baffled:wspaniała kobieta ale usg mogłaby zostawić tylko dla Nas:dry: z resztą jeszcze zobaczymy

Cześć dziewczyny:-)
Ja też dawno się nie odzywałam...Podczytywałam Was regularnie,ale nia miałam ani weny ani siły pisać...Cały czas mnie mdli do tego 2 tygodnie temu doszły wymioty i straszne bóle głowy...Jak mnie rozłoży tak mogę 3 dni leżeć z zimnym kompresem na czole...Mam nadzieje,że nie długo minie:-( Cieszę się,że u Was wszystko w porządku i że fasolki rosną:tak: A powiedziałyście już w pracy???

reklama
Do góry