reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Hejka!
U nas też brzydko, a miałam dziś zamiar myć okna :sorry:

Janosik siedzi w domu bo wczoraj i dziś w nocy miał gorączkę. Ma nieduży katar. I też biega i roznosi dom :-) Podobno jakieś takie coś panuje. Mam nadzieję, że mu się zaraz polepszy bo mam na czwartek i piątek poumawiane spotkania z tatuatorami. A jutro będą mi zdejmować aparat :-)

Idę kawkę zrobić, dla kogoś jeszcze?

Pyciol wejdziesz na jakąś kawę do kawiarni i zleci ten czas :-)

Dzień dobry.

Ja już nie mam siły. Mati od piatku a właściwie od czwartku wieczorem ma gorączkę, 39 . Ja ją zbije to za 5-6 godz wraca z powrotem, czyli już 6 dzień. Wczoraj byłam u pani doktor. Mały ma gardło zaczerwienione, ale osłuchowo ok. Dała leki, antybiotyku nie przepisała bo przecież 2 tyg temu brał bo miał anginę. Mały marudny, płaczliwy, ja nie mogę nic zrobić, nawet iść do toalety, nocki tez kiepskie. Już nie wiem o co chodzi z ta gorączką.
Zastanawiam się czy przyczyna tych chorób nie jest migdał.

Pogoda u nas też paskudna, pochmurno i mroźno.

Pyciolku jak pojedziesz tym pierwszym pociągiem to sobie jeszcze odpoczniesz w pokoju przed szkoleniem.

Anoli Asiulka ma racje, pieluchy pozbędziecie się latem :tak:

Zapominajko nie dołuj się tylko odpoczywaj i ładuj akumulatory na przywitanie Matyldy ;-)

Chyba rzeczywiscie panuje jakis dziwny wirus, bo i my dolaczamy do tych z goraczka. Zuzi przeszlo, to teraz Filip ma, do tego lekki katar i kaszel. Naprawde jeszcze chwila i zwariuje. Naprawde niech juz przyjdzie lato, bo ilez mozna chorowac???!!! Pyciolku no coaz jak widzisz znow musimy przelozyc nasze spotkanie na nie wiem kiedy. A ten pociag to chyba nie masz wyboru i musisz jechac tym, ktory bedzie na miejscu o 7. Agaciu u Filipa w styczniu bylo podobnie. Najpierw mial angine, dostal summaed (taki antybiotyk, ktory daje sie przez 3 dni, ale dziala tydzien), niby byl juz zdrowy, a za poltora tyg od podania pierwszej dawki znow goraczka i gardlo czerwone. Lekarka kazala czekac, ale poprawy nie bylo i jak goraczka mu skakala do ponad 40 stopni, gardlo mial cale w bialych nalotach to dala kolejny antybiotyk, ale taka mial paskudna angine, ze antybiotyk nie mogl sobie z nia poradzic. U Filipa niestety tez jest problem z infekcjami górnych dróg oddechowych i jesli bedziesz mial w najblizszym czasie znow angine to bede musiala odwiedzic laryngologa.

Asiulka mi pani doktor ostatnio coś wspomniała o ropnym migdale i powiedziała ze zbada to jak przejdzie mu angina, no ale angina przeszła a on znowu chory więc nie wiem nadal co z tym migdałem.

Dzień dobry kochane:)

u nas za oknem pieknie, troszkę świeci słoneczko....ma być dzisiaj nawet 15 stopni i zero wiaterku:)
Dlatego muszę szybciutko ogarnąć mieszkanko i uciekamy na dwórek:)
Wczoraj dzwoniąc do lekarza umówić sie na wizyte Pani sekretarka wcisnęła mnie jeszcze tego samego dnia....
Takze u nas po wizycie same dobre wieści:)
Malutka ułożona już ładnie główka w dół... wczesniejsze wyniki wszystkie super...
Pobrana krewka na glukozę i na moja małopłytkowość, którą miałam w ciąży z Mariczką:)
Słuchaliśmy serduszka i bije jak dzwon:)

Moje ciśnienie idealne, waga 58,5 kg...czyli jakieś 7,5 kg do przodu:)
Zmierzył brzuszek powiedział ,że raczej mała nie będzie jakaś duża...aczkolwiek to się jeszcze wszystko wyklaruje:)

to by było na tyle...teraz mam się zameldować w 32 tyg :) czyli za miesiąc:)
Dostałam tez namiary na klinikę gdzie może da się urodzić malutką za "grosze" więc będziemy próbowali się tam dodzwonić:)

A tak to wszystko ok:)

Chorowitkom zyczyy duuuuzo zdrówka no i przede wszystkim lepszej pogody:)
Tutaj wczoraj była wieczorem pierwsza meeega burza z piorunami i ulewa....więc może ta wiosna naprawdę już tu jest:)

buziolki miłego dnia:*

Asiulka wiem, ze dwa latka to maluszek jeszcze i z tego względu wole odwlec jej pójscie do przedszkola do sierpnia. Rozmawiałam dziś z panią z przedszkola i mówiła, ze akurat bedzie miala taka grupe samych maluszków, więc ucieszyłam się.

Jeszcze raz duzo zdrówka Waszym maluchom:tak:

Dziewczyny a myślałyście o sanatorium w Rabce. Tak się różne takie oskrzelowe sprawy leczy i podobno efekty są.

Asiulka lato?! Ja bym wiosnę choć chciała zobaczyć. U mnie dziś leje, jest zimno i w ogóle ble. Też mi się wydaje, że te infekcje to wina pogody w dużej mierze.

Tak czy inaczej chorowitkom życzę zdrówka!!!

Kana cudne wieści! Trzymam kciuki, żeby wam się udało dostać do tej kliniki.

Baby a my myślimy o spotkaniu jakimś?!

reklama
Kana wiesci super oby tak dalej:tak:.

A ja siedze i nie wiem co robic, bo Zuzi po drzemce napuchła górna powieka w dzień jakby troche zeszło ale przeniosło sie na dolną a teraz patrze ze zaczyna puchnąc drugie oko:-(. Zastanawiam sie czy rodzinna cos może pomóc czy od rana próbowac gdzies sie umówic do okulisty tylko te terminy :crazy: Zadzwonie chyba na pogotowie po 18-tej i spytam czy jest jakas szansa na okuliste:eek:. Do tego mój jeszcze nie wraca wiec bedzie kolo 21-szej

Do góry